martindobias Odesláno 31. leden 2006 Odesláno 31. leden 2006 ahoj, mam par dotazu ohledne 307, mam ji uz neco pres dva roky (zaruka fuc) a objevily se mi nejake malicke problemy. 1) nefunguje mi spravne olejove cidlo, pri nstartovani ma pocitac ukazat kolik je oleje, bohuzel stale ukazuje ze malo a ze je potreba dolit. kontrolka tlaku oleje nesviti, olej jsem kontroloval merkou, vsechno v poradku. v manualu jsem zjistil, ze pokud nesviti kontrolka tlaku tak je vse v poradku a ze mam zajet do servisu - zrejme vymenit cidlo. z toho usuzuji, ze jde o pomerne normalni problem (kdyz uz ho jen tak mimochodem zminuji v manualu) - chci se zeptat zda s tim ma nekdo zkusenosti, popr kolik mam cekat za opravu. 2) stava se mi (nepravidelne), ze pri dobrzdovani motorem (jizda z kopce na horach, dojezd na krizovatce atd) mi priblizne na 1900 otackach zacne neco rezonovat, pomerne neprijemny zvuk. nevite nekdo co se mohlo uvolnit, nemate to nekdo take? zajimave je, ze to neni 100% reprodukovatelne. 3) ted v zime mi zacalo neco v motoru klepat, zase se to nestava pravidelne, ale obcas zastavim, vylezu a slysim tlukot, zda se, ze zvuk nevychazi primo z motoru, ale z naduch klimatizace pod prednim sklem (zvenku na strane spolujezdce). nevim jestli je to tou zimou nebo cim by to mohlo byt, za chvili to same prestane, je to proste divne. zase, nema s tim nekdo zkusenosti, nevite v cem by mohl byt problem? diky predem za odpoved. Citovat
chuck11 Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Po 2 letech:D:Dtak to je zase to skurven... KURVÍTKO:D:D:D Citovat
martindobias Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 lepsi odpoved by nekdo nemel? protoze nez takovouhle, to snad radeji zadnou ... diky Citovat
chuck11 Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Původně zaslal: martindobias lepsi odpoved by nekdo nemel? protoze nez takovouhle, to snad radeji zadnou ... diky <rejp>tos měl vzít jako vtip:P:P:P:D:D:D:D:D Citovat
ALFWORKS Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Myslim, ze mas take dost klasicke chyby 307-ky 1 - Olejove cidlo - niekde sa tu riesilo, ze to ukazuje hore dole blbosti - raz normalne, raz to blika ( Inak robi to aj mne, a je mi to v podstate jedno pokial mi mierka ukazuje normalne.. a tam sa snad nic nepokazi ) 2 - dobrzdovanie - neviem... myslim, ze sa to tu ani nespominalo ... divna chyba.. treba viacej sledovat a skusit povedat viac priznakov... 3- neviem ake klepanie, lebo si nespecifikoval.... ale existuje nejaky ventil pri pravom blatniku ktory vraj vydava podobny zvuk.... BTW - ked spominas problemy s motorom, tak sa zide napisat, ze aky motoro mas Citovat
martindobias Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 jasne, omlouvam se, motor 1.6 16V ad 1) jasne, to jsem cekal, spis me zajimalo jestli enkdo nevi kolik by stala oprava, ze bych to pri pristi navsteve servisu nechal vymenit ... ad 2) myslim, ze se mi nekde uvolnili nejake plasty a chytaji rezonanci, mozna pres stredovy mustek (od radici paky) nebo tak neco ... slo mi o to, jestli to nekdo take nema a nebo nevi co se tak jakoze uvolnuje v te 307 ad 3) to by mohlo byt ono, netusis co to je za ventil? a co by mohlo znamenat to klepani? mam s tim jet do servisu nebo ne? Citovat
P607Olda Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 ad1) kašli na to, to nikdy neukazuje nic rozumného Citovat
P607Olda Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 ad 3) psalo se to tady u 406, snad ventil aktivního uhlí nebo ještě něco jiné, někdo fundovanější ti odpoví přesně, já tě jen chci uklidnit, že to asi bude taky OK ad 2) to musíš zvládnout sám:D kdyby se ti podařilo to vyprovokovat když stojíš, kolega přidá plyn, a pak to jít hledat - chytat za různé kryty atd. Citovat
martindobias Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 ad 2) bohuzel se to neprojevi kdyz je motor pod plynem, pouze kdyz s nim dobrzduju ... je to fakt pech ... ani to nejde nejak sikovne vysledovat, nema to zrejmy puvod, slyset je to jakoby odevsad zpredu ... no co se da delat, to me trapi nejmin :-) ale dik za ostatni, uklidnili jste me :-) Citovat
martindobias Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 to bohuzel klesa prilis rychle, rezonance nastava pouze pri velice uzkem spektru otacek (priblizne 1900rpm) bohuzel prakticka zkusenost je, ze kdyz jedete v zime z misecek (brodite se snehem) tak 1900rpm je tak akorat aby clovek nestal furt na brzde a nechal brzdit motor (uz nevim na kolikatej stupen jsem mel zarazeno) :-) proste pech Citovat
ALFWORKS Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Skus pomaly pridavat plyn a sleduj to pri tych 1900 rpm... ked je to od motora, tak ti to bude rezonovat aj na volnobeh Ked ti to robi len ked mas zaradene, tak to bude nieco v motorovom priestore ... ale ktomu sa prilis malo rozumiem, takze nebudem spekulovat No a ten ventil sa tusim riesil na HDI ... ale sa uz nepamatam.... Myslim ze to bolo pocut na volnobeh... a bolo to pocut vzdy - takze to nebola prechodna zavada.... Citovat
Parc Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 moc neporadim asi ale predsa lenma jedna vec napada... co sa tyka hladania roznych svukov tak poriadne sluchatna na usi, maly hlavne smerovy mikrofon k tomu a niekoho komu to strcis do ruk.... urcis tym dost spolahlivo miesto odkial ktory zvuk vychadza.... alfworks: hladam to cvakanie nevies kde sa to risilo? ako obvykle to nemozem najst ... tiez mi tam nieco cvaka tak len tak zo zvedavosti :-)... Citovat
Tornado Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 S tou rezonanci - nemohl by to treba delat drat od anteny? Ja ho mam v pr. sloupku celniho skla a taky mi neco rezonovalo. Zkousel jsem ten plast sloupku trosku primacknout a rezonance prestala. Preci jen je tam ten drat docela volne... Citovat
ALFWORKS Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 Původně zaslal: Parc alfworks: hladam to cvakanie nevies kde sa to risilo? ako obvykle to nemozem najst ... tiez mi tam nieco cvaka tak len tak zo zvedavosti :-)... No to mavam rovnaky problem ... horsie je, ze toto sa neviem vcom spominalo, takze ti asi neporadim Ale myslim, ze to bolo na 406a tiez mam pocit ze na HDi.. a bolo to nejake pravidelne klepanie.... ale viac neviem Citovat
lamancha Odesláno 4. únor 2006 Odesláno 4. únor 2006 Neco je tady : ale to asi nebude to prave. je to na palici, urcite to nekde bylo, ale to vyhledavani si ze mne dela p.... Citovat
martindobias Odesláno 4. únor 2006 Autor Odesláno 4. únor 2006 dik za info, ja mam tedy motor benzin a ne hdi, ale ono se to klepani i jinak projevuje zevnitr auta to proste neslysite, musite byt venku, zvuk vychazi z praveho pruduchu klimatizace pod sklem predniho okna (strana ridice) jedine co me napadlo, jestli to neni kvuli mrazu ze se nejak zblaznila klimatizace cert vi co s tou rezonanci to nejak zkusim porasit, parkrat do neceho prastim, snad to pomuze, blbe je, ze fakt nejde identifikovat odkud to jde v kazdym pripade dik za pomoc Citovat
P607Olda Odesláno 4. únor 2006 Odesláno 4. únor 2006 Původně zaslal: P607Olda ad 3) psalo se to tady u 406, snad ventil aktivního uhlí nebo ještě něco jiné, někdo fundovanější ti odpoví přesně, já tě jen chci uklidnit, že to asi bude taky OK koukni na vysvětlení od Milhaus65 [upravil dne 4.2.06 P607Olda] Citovat
lamancha Odesláno 4. únor 2006 Odesláno 4. únor 2006 2P607: Jak jsi to propanajana nasel ? Ja zadaval do \"hledani\" \"ventil\' ve vsech moznych kombinacich a ani tuk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.