Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdrawím všechny, mám další zajímavý problém..

Chěl bych zaměnit svůj podvozek za tvrdší sportovní. Jenže tedka mám verzi 605ky z roku 1998 s elektronickou regulací tuhosti tlumičů (v závislosti na rychlosti, možná i náklonů, a manuálně do režimu sport)

Jenže nevím když vyměním jak tlumiče tak pružiny za sporovní, pevný - bez regulace, jeslti nebude problém s řídící jednotkou, když nebude moct řídit podvozek...

Tak bych se chtěl zeptat jetli o tom někdo něco neví?

Nebo třeba kdo dokonce má za sebou výměnu na stejném modelu...?

Odesláno

Koupil sis těžké luxusní auto s propracovaným a kvalitním pérováním, dělat z toho skokana není nejlepší řešení. Sportovní auta jsou menší, lehčí...

Věř tomu že vývojář tomu věnoval maximum, aby dosáhl co nejlepší jízdní vlastnosti, tak nemyslím, že bys ho překonal a dosáhl lepších výsledků.

A ještě jedna poznámka: na podzim jsem sháněl 405 kombi, byla tady pěkná, s jistým původem, v kůži, klima, ALE snížený a tvrdý podvozek. Tak jsem to nekoupil, protože bych musel investovat do nových pružin a tlumičů - to mě varovali v servisu kde to pravidelně pečovali - že s tím autem se nedá normálně jezdit. Tak tam v bazaru stojí dodnes...

[upravil dne 30.1.06 P607Olda]

Odesláno

Souhlasím s Oldou, já sem si vzal auto na okruh v Brně a hodně sem se divil co ten podvozek umí (a to mám obyč). Když sou na autě dobrý gumy tak je to naprosto výbornej podvozek.

Taky si myslím že by se to hned vymlátilo, aspoň tam kudyma jezdím já.

Odesláno

Díky, ja jsem si vědom drncání a ztráty komfortu, na druhou sranu tahle změna se dá případně ještě vratit zpět, ač nákladně.

Mám auto spíš pro zábavu než na delší cestování, ani na každodenní ježdění, tak to snad ustojíme. Taky by mě tedy zajímalo co by bylo vhodné abych zároveň s tím vyměnil..aby mi to brzy neodešlo.. čepy, ramena, klouby, zavěšení, tyče...?

Odesláno

P607Olda a ještě dotaz pro tebe..jestli jsi náhodou neupravoval svůj příspěvěk, nejsem si jistý, ale měl jsi tam docela logické vysvětlení očurání té elektroniky, že jsi to tak dělal.. Jestli to stále platí?

Diky

Odesláno

Ano upravoval. V mém autě bylo jen ruční přepínání \"normal\"/\"sport\". Měl jsem r.v. 92 a tam jsem to oblbnul tak, že jsem místo těch cívek-elektromagnetů zapojil odpory asi 10 Ohm, raději na 15 W. Jednak si to systém při startu kontroluje a hlásil by chybu že je nenašel, a ty Watty proto, že když někdo zapne ten sportovní režim, tak do nich valí nějaký ampér tak aby to neshořelo. Asi by vyhovělo i 22 Ohm.

Umazal jsem to když jsem si uvědomil že ty máš ročník 98 a asi tam bude více elektroniky - nějaká čidla polohy, možná nějaká plynulá regulace tvrdosti - takže moje jednoduchá rada by asi nebyla dostačující.

Máš provedení v kůži a zachovalé? Automat nebo manuál? Přitom 98 to ještě není staré auto. Raději ho zachovej v originálním stavu, zachovalé, tak má největší hodnotu pro sběratele, jako budoucí veterán.

Tak si užívej komfortní majestátní jízdu. Drncání a honění nechej menším spor?ákům;)

[upravil dne 31.1.06 P607Olda]

Odesláno

Stale mi nejak nesedi to prirovnanie P605=veteran :myslim

aj ked ten moj uz ma nejake starecke choroby stale je lepsi ako nova fabia alebo podobne popelnice :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: romo11

Stale mi nejak nesedi to prirovnanie P605=veteran :myslim

aj ked ten moj uz ma nejake starecke choroby stale je lepsi ako nova fabia alebo podobne popelnice :D:D:D

Vysvětlím: mým celoživotním snem je mít hezkého veterána.

Jakou značku? Peugeot

Který typ a výbava? Když už, tak ten největší

Kde ho vzít v zachovalém stavu? Používat ho nějakou dobu a pak místo prodeje za pár korun si ho prostě nechat.

Na jiném místě píšu, že takový sen a úmysl mám se svou nynější 607. Kdysi jsem prodal svou vybavenou a zachovalou 605 (300 t.km) za 90 tisíc, což celkem lituju.

Takže vás prosím abyste to nebrali zle, že mluvím o veteránu, prostě jenom myslím o 20 let dopředu.

Myslím, že 405 i 605 jsou vzhledově nadčasové, něco jako umělecká díla.

[upravil dne 31.1.06 P607Olda]

Odesláno

P607: krasne predsavzatie...mat ho tak v bezchybnom stave plne funkcne a moct ho odlozit na par rokov do garaze...hmmm...to by bolo o par rockov...

ale ked sa v nom tak prijemne jazdi :super

Odesláno

To P607Olda tak nějáké informace o mém autě, to se rozepíšu ;o)

Mám myslím že ten uplně poslední \"nejnovější\" model. Co se týče výbavy tak je tam ten druhý nejvyšší, auto jako celé bylo na zakázku, přívlastek - Privilége.

Po motorové stránce mám tu \"vzácnou serii\" :-) myslím že takových u nás moc vůbec není..je tam (v té době) nový třílitr - 140kW (dával se do 406,coupe...a pak snad i do prvních verzí 607, ale to budeš spíš vědět ty;) Podvozek tam ale bude jen ten \"obyčejný\" elektronicky regulovatelný žádná hydraulika, tedy nevím jak bych to poznal, ale u citroena jsem viděl takový měchy v motorovym prostoru tak myslím že bych to tam musel mít taky a to nemam:-/

Jinak to v tomto stupni výbavy má 605 čalounění v kůži, a troufám si říct že je ve velmi dobrém stavu. Jo a je to verze s řazením manuálním. Automat se mi na výkonějších motorech nelíbí..

Jo a ještě tedy ten můj problém, ja si asi fakt nedám pokoj..dokud to nepujde:) pokud to půjde..

Ten tvůj návod by mohl logicky fungovat..pokud bych měl na stejném principu i svůj podvozek.. A jestli si to hlídá zpštně náklony na každé straně tak čistě teoreticky možná i prakticky bych mohl tu elektroniku na tlumiči nechat napojenou a ten starý tlumič někam uložit pod karoserii a bude vlastně hlásit dokonalý stav :D

Je to velice zvláštní řešení ale šlo by? nic víc mě se zachováním elektroniky nenapadá... V peugeot servisu mi řekli že by mi mohli vyměnit ECU za pěknou pálku, a o nějakém obcházení řídící jednotky nechtěli ani slyšet:(

[upravil dne 1/2/06 ART]

Odesláno

Pěkný, opravdu dobrá výbava.

Díky za informace.

Můj názor na úpravu jsem už psal, tvoje auto je jako gentleman v perfektním obleku, a sportovní úprava je jako tretry na nohy:myslim

Dost tím snížíš jeho cenu.

Kdybys měl nějaký starý kus který je už na rozmlácení tak bych neprotestoval.

Bohužel Ti to asi nerozmluvím, tak a? se daří:papa

[upravil dne 1.2.06 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Pěkný, opravdu dobrá výbava.

Díky za informace.

Můj názor na úpravu jsem už psal, tvoje auto je jako gentleman v perfektním obleku, a sportovní úprava je jako tretry na nohy:myslim

Dost tím snížíš jeho cenu.

Kdybys měl nějaký starý kus který je už na rozmlácení tak bych neprotestoval.

Bohužel Ti to asi nerozmluvím, tak a? se daří:papa

[upravil dne 1.2.06 P607Olda]

no chudak auto..zejmena pokud ti ten podvozek funguje a vse pracuje jak ma...ze ti neni hamba :aut ne ber me s rezervou, ale mam na to stejyn nazor jako olda....tohle auto je tezke, velke, komfortni..posledni co si zaslouzi je snizovani a tuhsi podvozek :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...