Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové, mám takový problémek. Jsem laik a autům moc nerozumím. V říjnu loňského roku jsem koupil peugeot 307 sw 2.0 HDI 66 kw. Přesedl jsem z felicie a tak je to pro me o třídu lepší auto. Které jsem si celkem zamiloval. Prostorné, komfortní, praktické ale bohužel asi více poruchové. Nebo mám jen smůlu... auto je od kamaráda. Po výměně palivového filtru , jsem byl nucen měnit prasklý chladič pak nějaké netěsnosti ( vytekla chladící kapalina do auta)ale teď mi začalo auto špatně startovat. Je to přesně od chvíle kdy se celkem ochladilo. Pokud byla teplota kolem + 3 stupňů už jsou starty jakoby delší a vypadá to jakoby se to nějak "hádalo" už už to vypadá že chytne a pořád točím a točím až po dlouhý době chytne. Je potřeba říct že potom už nastartuji normálně asi se to nějak ohřeje nebo co a pohoda, ale druhý den pokud je zima tak zase problém. Myslel jsem že je to baterií ale není půjčil jsem si novou a nic. Kluk v práci mi řekl že to bude čerpadlem, dnes jsem byl u jednoho mechanika ten mi řekl že to jsou na 100% vstřiky. Ale že na to nemá čas a druhý mechanik se tomu vysmál že prý to vstřiky rozhodně nejsou a čerpadlo už tuplem ne. Že to jsou na 100% žhavičky. Tak nevím kde je problém. Tak se chci zeptat jestli někdo nemá zkušenost s tímto problémem. Dost mě to mrzí auto mám chvíli a kvůli dětem potřebuji být pojízdný. Ptám se tady protože všude jen slýchám: hoď to ze stráně, zapal to, ja ti říkal nekupuj francouze, za ty prachy vem radeji octavku atd... Ale tu ja nechci. A tohle auto mám rád. Děkuji Jirka H.

Odesláno (upraveno)

casty problem aj ja mam s tym problem dlhsie skusal testoval a neviem co vsetko mozne i nemozne  ,starter ,filter ,drv ventil ,tlaky vo valcoch ,zhavicky rele zhavenia cerpadlo v nadrzi no nespomeniem si na vsetko 

a teraz som u vstrekov idem do konca tyzdna vymenit tak ked tak dam poznatok 

zhavicami to neni hdi musi okolo nuly aj bez nich chytit takmer hned 

pokial ti to na studeny motor huli a pachne to jak stara avia tak  to budu s vysokopravdepodobnostou vstreky 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Pokud nic diagnostika nepíše, podívej se na ten pal.filtr v jakém je stavu jesti není plný parafínu.  Klidně se podívej tuším že 66kw na podávací čerpadlo v nádrži tak jestli není ucpaný sitko a taky zjist  jesti ti nepadá nafta.  Čerpadlo a vstřiky až nakonec. Pokud máš žhavicí svíčky ze předu motoru tak je vyndej a zkus. 

Odesláno

Nenech se odradit kecama těch co Tě od toho auta zrazují. Pokud to je jediný problém který to auto má tak je to řešitelný. Dej VIN aby jsme louskly jaký máš motor a pak se bude radit lépe. Ale obecně pokud máš čerpadlo v nádrži tak po zapnutí klíčku by jsi měl slyšet jak zabzučí a startovat až potom u některého auta je to slyšet dobře u některého hůř ale když se budeš soustředit tak to uslyšíš. Pokud zabzučí a stejně to nenastartuje tak zkus než zatočíš startérem kliček ještě jednou vypnout a zapnout do konce bzučení a pokud to pak chytne tak by to ukazovalo že se něco děje s čerpadlem v nádrži nebo je někde v palivovém vedení netěsnost ( projevující se v chladu jsou ztuhlé hadičky) kterou to přisává vzduch a ten tam dělá rotyku. Každopádně tohle je takový první návod k tomu kde začít ale dál se bez diagnostiky hledá blbě chtělo by to někoho kdo má PSA diagnostiku a kdo s ní něco umí jak na zhasnutém motoru tak na běžícím motoru kvůli kontrole živých dat.

Odesláno (upraveno)

elektrickou pumpu asi nemá, takže bude určitě stačit pomačkat balonek před ranním startem, pokud to hned chytne, tak ti padá nafta--proto dlouho trvá, než motor chytne...,prostě musíš točit motorem dlouho, aby čerpadlo nasálo dostatek paliva k motoru

dej VIN, bez toho se špatně radí

P.S. podle VIN má elektrickou pumpu nafty v nádrži--takže bez balonku...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Děkuji, zasílám vin: VF33HRHYB83055442 

Po otočení klíčku, je slyšet takovy zabzuceni a nasledne jakoby takovy cvaknuti... puvodni majitel mi rekl ze mam otočit klickem pockat az zhasne kontrolka zhaveni ta se tam teda ukaze snad jen na 2 vteriny a pak mám pockat na to "cvaknuti" pak otocit uplne cimz vlastne uz bych mel nastartovat. Ale nic... zkousel jsem parkrat otocit "nazhavit" ale nepomaha. Mam novou baterku a nic. Nikdy předtím jsem naftovy motor nemel, tak zkusenosti nemam. Jsem z Krkonoš. Je tu chladneji ale neni takovy mraz abych nenastartoval. Mam vysledovano ze musi byt 5 stupnu nad nulou pak je start v poradku pokud je na nule uz tocim několikrát a po nekolika pokusech chytne. Pokud je pod nulou tak se nechytam vubec. Kolega v praci radil at pri toceni parkrat slapnu na plyn ale to vubec nepomaha... trochu se mi zda ze kdyz uz auto chytne tak trochu vic zahuli z vyfuku. Tak jako sedive. A kdyz jsem byl na emisich pred mesicem tak pan mi rekl ze jsou hodnoty docela spatne a ze je vysoka kourivost a ze jsem prosel tak tak... 

Odesláno

takže zpět :)--elektrickou pumpu podle VIN v nádrži máš, to zabzučení je právě od pumpy, pak cvakne relé, které pumpu odpojí...,původní majitel ti průběh startování popsal dobře...

teď by to chtělo hodnoty z diagnostiky, aby se mohlo pokračovat v hledání závady, žhavícíma svíčkama to určitě není, tento motor chytne při teplotách kolem nuly i bez žhaviček...

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Jarri napsal:

Diky pánové, zkusim co se dá. Svíčky ze předu bohužel nejsou.

zhavice mas pod vstrekami z predu 

niekedy je lepsie sa do motora aj pozriett a nie len pocuvat slepo  druhych 

Odesláno

chce to prostě dát někomu, kdo tomu rozumí, je zbytečné fantazírovat, co by kdyby...:)

kdyby to nechytlo, tak to neroztlačuj--neroztahuj, nikdy :bojim

Odesláno (upraveno)

. trochu se mi zda ze kdyz uz auto chytne tak trochu vic zahuli z vyfuku. Tak jako sedive. A kdyz jsem byl na emisich pred mesicem tak pan mi rekl ze jsou hodnoty docela spatne a ze je vysoka kourivost a ze jsem prosel tak tak...

to budu vstreky

skus toto vytoc sviecky ,a naprazdno zatoc motorom a nech niekto stoji a prilozi ruku na otvor sviecky  ak to bude vyhadzovat kusky karbonu 

tak mas zalepene  vstreky  respektive spalovacku potom to poskladaj  a start by sa mal zlepsit a treba cim skor riesit vstreky 

pokial to chces surne natocit startovacim sprejom by to malo ist 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...