Radek Hurvajz Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 (upraveno) Router to stihat bude, alepomalý NAS tě bude brzdit při načítaní seznamu nebo při dekodování pokud to budeš chtít nechat na něm. Ja koupil na zkoušku nějakou DS 114+ a za dva měsice jsem ji prodával, mam rozsahlou audiosbirku a dost filmů a při zapnutí přehravače byli problemy s načitaním obrázků alb, náhledů filmů atd. NAS si vytváří svoji databázi náhledů a ta trvala asi měsíc než se naindexovala, prostě lenoch. U vyšších čtyřjadrových NAS to bude taky chvliku chroustat, ale asi to bude podtatně rychlejší. Mám v PC SW server Serviio a ten problemy nemá, a to mam starej HW Intel Core2 Duo E8400 na 4Ghz + 8GB Ram, jede to bez problemu, nevim co ty NAS nutí dělat si takový databaze náhledů fotek apod. V PC je to otazka pár minut, v NAS to trvalo fakt cca 30 dní, je fakt že tech fotek mám mnoho a nasypal jsem je tam najednou. Serviio jsem zkusil i do NAS a nepomohl jsem si. Prostě slabší levný verze nedoporučuji jako media box. na zalohy běžná data, kamery atd asi jo. Upraveno 18. červenec 2020 uživatelem Radek Hurvajz Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 Hmmm...takze se vyplati si priplatit...po synology koukam na ds218+ ale ta cena... Citovat
Návštěvník Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 před 5 hodinami, Radek Hurvajz napsal: mam rozsahlou audiosbirku a dost filmů Rozepiš se. Filmy neřeším, mám Netflix, HBO GO a jiné služby...ale audiosbírka mne zajímá. Nějaké kvalitní audiosbírky? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 (upraveno) Posledních asi 6 let se snažim stahovat FLAC, něco mam i 192/24, něco co jsem měl v MP3 jsem nahradil, neco mam nově, ale starší MP3 od 192khz do 320khz samozřejmě mám, něco sehnat lepší nejde, pokud objevím tak nahrazuji, jenže v poslední době kdy vládně Spotify, Tidal, Napster je problem cokoliv stahnout, prostě nejsou uploadeři. Jinak mam Rock, Hardrock, Metal, ART, ale i třeba trance, dance, u starších kapel na kterých jsem vyrůstal komplet diskografie a rarity, je toho spousta, 2327 alb a to není všechno, protože to co neposlouchám jsem z PC vyhodil a mam to jen na zalohových CD, ovšem to nevim v jakym bude po tech letech stavu, ale byl to třeba Folk nebo naopak nějakej Death metal ke kterým jsem přišel tak že to někdo chtěl tak jsem to nevyhodil, takže kdyby to odešlo asi by to nemrzelo. Upraveno 18. červenec 2020 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
h4wk3y Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 Tak a ted se podelte, kdo bere NAS jako zalohu a kdo opravdu zalohuje (a jak to provadite)? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 (upraveno) No ja to řešil softem třetí strany a to SyncFolders, protože zalohování přimo od synology neumělo shedule. Ovšem NAS je fuč a ted mam fyzicky dva HDD jako zrcadlo zase přes SyncFolders Upraveno 18. červenec 2020 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
h4wk3y Odesláno 18. červenec 2020 Odesláno 18. červenec 2020 Já jedu přes Hyper Backup na USB cold storage, které se mi automaticky připojuje a odpojuje přes Sonoff spínání elektriky.... Citovat
Návštěvník Odesláno 19. červenec 2020 Odesláno 19. červenec 2020 před 11 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Posledních asi 6 let se snažim stahovat FLAC, něco mam i 192/24 Taky se snažím shánět veškerý obsah ve Flac...jenže... před 11 hodinami, Radek Hurvajz napsal: prostě nejsou uploadeři a když koukám, co chtějí za kvalitní CD (XRCD) http://www.audiofriend.cz/hudebni-nosice/xrcd-extended-resolution-cd/diana-krall-all-for-you-xrcd.html takže asi tak Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. červenec 2020 Odesláno 19. červenec 2020 (upraveno) No k tomuhle žanru to je ještě horší cokoliv sehnat. A nejhorší je když už něco seženeš s popiskem 192/24 a proženeš to Goldwawem a zjistiš že je to překopaná MP3 ve 128kbps, to bych vraždil. Za stažení dostane uploader zalaceno, tak podvádějí aby tech dat bylo co nejvic. Upraveno 19. červenec 2020 uživatelem Radek Hurvajz Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 20. červenec 2020 Odesláno 20. červenec 2020 V 18. 7. 2020 at 21:34, h4wk3y napsal: Tak a ted se podelte, kdo bere NAS jako zalohu a kdo opravdu zalohuje (a jak to provadite)? Docela vychytaný a zaarmo je SyncBackFree - nastavíš si tam co chceš https://www.2brightsparks.com/freeware/freeware-hub.html h4wk3y ohodnotil 1 Citovat
Jirkap Odesláno 21. červenec 2020 Odesláno 21. červenec 2020 @Péťa Mohu doporučit i placený, používám přes 10 let Péťa a h4wk3y ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.