Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci,

nevíte prosím jak upravit Onedrive k mým potřebám?

Používám win10 a mám učet Onedrive kde chci synchronizovat složky z PC. Program v PC pro synchronizaci není zrovna inteligentní a nemá moc možností. Chci synchronizovat složky z NASu (v PC přidělen jako síťový disk) a více disků v PC, ale to tenhle program neumí. Je nastavený jen výchozí bod (disk C) a ten nejde upravit ani přidat další disky.

Víte o nějaké možnosti jak to udělat? Jde to upravit v programu onedrive co je ve win10?

Děkuji :)

Odesláno

Musíš si uvědomit, že OneDrive funguje trochu jinak.

Na něj uložíš věci co chceš mít uložené, třeba celé adresáře a pak označíš věci, které chceš mít Off line k dispozici.

Tady tak aby se ti automaticky aktualizovali na všech zařízeních připojených ke stejnému Microsoft účtu.

Není to tedy tak, že by fungoval v režimu automatické synchronizace jako externí úložiště.

Toto funguje samo bez jiného programu ve Win 10.

Odesláno

Ok, ale uložit na něj celé adresáře jak? Tím že označím složku k sdílení a dám synchronizovat.

Nahrávat jednotlivé soubory ručně je nesmysl a když dám nahrát celou složku, tak se pokaždé něco posere a nahrají se jen některé soubory. Nemluvě o tom, že omezení rychlosti pro upload vubec nefunguje a program sežere celou šířku pásma z připojení.

Jako automatická synchronizace by tam snad být měla. Přece nebudu kontrolovat 1000souborů.

Už jsem komunikoval i technickou podporou microsoftu - po 1hodině pochopil co chci a prý to musí předat jako dotaz inženýrům. Jsem zvědavý co odpoví.

Odesláno

Automaticky synchronizuje složky které nakopiruješ do jeho vlastní složky v PC (Onedrive)

Proto ho nepoužívám a řeším to jinými uložišti. Např Degoo, Mega, Gavitex, Google my drive, atd, je toho spousty, vyzkoušej a uvidíš

Odesláno

Jasně tomu rozumím. Jediné co jde, je změnit uložište (složku pro synchronizaci) z disku C na na disk D.

Mega jsem používal a vše fungovalo, dokonce jsem mohl mít v počítači víc učtu. Synchronizace automaticky navázala tam kde skončila a nestalo se, že by nahraný soubor byl poškozený/nečitelný. Kapacita mi už bohužel nestačila, tak jsem koupil Onedrive. 

Teď jsem nahrál 5 souborů (každý cca 500MB) a nefunguje ani jeden. Prostě naprd naprd naprd.

Odesláno

Děkuji za snahu pomoci, ale microsoft mě nepřestane udivovat :D 

Takže windows je opravdu tak tupé, že i nativní aplikace od nich spolu dobře nespolupracují.

Pokud ve win10 nainstaluji z windows store appku "one drive", tak synchronizace nestojí za nic :(  (nefunkční/nečitelné soubory), ale když dělám synchronizaci manuálně přes soubory/složky ve sdílené složce tak to funguje :) . Bohužel to znamená manuálně je do této složky nahrát, potom tuto složku přestat synchronizovat a pak ji můžu smazat, protože soubory jsou v už cloudu. Neskutečná lampárna.

Programy třetích stran pro synchronizaci jsou taky na nic. Buď neviděly firemní učet onedrivu, nebo nenačetly síťový disk.

Kdyby jste náhodou někdo věděli o cloudu 1TB, který je použitelný tak budu rád za info :super.

Guest minimaxa
Odesláno

Já teda asi plácnu hloupost, ale co to udělat obráceně a synchronizovat nějakou aplikací, která je v NASu ?

Já mám v NASu aplikaci Cloud Sync která si do NASu sosá data např. z google disku. Těch aplikací tam je k dispozici víc, ani nevím jak ty ostatní fungují.

Jestli je to ale vhodné pro tvůj problém, netuším :D

NAS.jpg

Odesláno (upraveno)

Z NASu mě to napadlo, ale nemám žádný balíček, který bych mohl do něj nainstalovat pro synchronizaci (jediný google drive fungoval - je předinstalovaný :) ). Hyper Backup jsou zkoušel jako program v PC. Bohužel neviděl firemní učet onedrivu.

Hmm Gavitex vypadá líp, ale zase Degoo nabízí větší prostor :)

Upraveno uživatelem dzavel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...