dzavel Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Ahoj kluci, nevíte prosím jak upravit Onedrive k mým potřebám? Používám win10 a mám učet Onedrive kde chci synchronizovat složky z PC. Program v PC pro synchronizaci není zrovna inteligentní a nemá moc možností. Chci synchronizovat složky z NASu (v PC přidělen jako síťový disk) a více disků v PC, ale to tenhle program neumí. Je nastavený jen výchozí bod (disk C) a ten nejde upravit ani přidat další disky. Víte o nějaké možnosti jak to udělat? Jde to upravit v programu onedrive co je ve win10? Děkuji Citovat
MotoMoto Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Musíš si uvědomit, že OneDrive funguje trochu jinak. Na něj uložíš věci co chceš mít uložené, třeba celé adresáře a pak označíš věci, které chceš mít Off line k dispozici. Tady tak aby se ti automaticky aktualizovali na všech zařízeních připojených ke stejnému Microsoft účtu. Není to tedy tak, že by fungoval v režimu automatické synchronizace jako externí úložiště. Toto funguje samo bez jiného programu ve Win 10. Citovat
dzavel Odesláno 24. leden 2018 Autor Odesláno 24. leden 2018 Ok, ale uložit na něj celé adresáře jak? Tím že označím složku k sdílení a dám synchronizovat. Nahrávat jednotlivé soubory ručně je nesmysl a když dám nahrát celou složku, tak se pokaždé něco posere a nahrají se jen některé soubory. Nemluvě o tom, že omezení rychlosti pro upload vubec nefunguje a program sežere celou šířku pásma z připojení. Jako automatická synchronizace by tam snad být měla. Přece nebudu kontrolovat 1000souborů. Už jsem komunikoval i technickou podporou microsoftu - po 1hodině pochopil co chci a prý to musí předat jako dotaz inženýrům. Jsem zvědavý co odpoví. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Automaticky synchronizuje složky které nakopiruješ do jeho vlastní složky v PC (Onedrive) Proto ho nepoužívám a řeším to jinými uložišti. Např Degoo, Mega, Gavitex, Google my drive, atd, je toho spousty, vyzkoušej a uvidíš Citovat
dzavel Odesláno 24. leden 2018 Autor Odesláno 24. leden 2018 Jasně tomu rozumím. Jediné co jde, je změnit uložište (složku pro synchronizaci) z disku C na na disk D. Mega jsem používal a vše fungovalo, dokonce jsem mohl mít v počítači víc učtu. Synchronizace automaticky navázala tam kde skončila a nestalo se, že by nahraný soubor byl poškozený/nečitelný. Kapacita mi už bohužel nestačila, tak jsem koupil Onedrive. Teď jsem nahrál 5 souborů (každý cca 500MB) a nefunguje ani jeden. Prostě naprd naprd naprd. Citovat
dzavel Odesláno 24. leden 2018 Autor Odesláno 24. leden 2018 Děkuji za snahu pomoci, ale microsoft mě nepřestane udivovat Takže windows je opravdu tak tupé, že i nativní aplikace od nich spolu dobře nespolupracují. Pokud ve win10 nainstaluji z windows store appku "one drive", tak synchronizace nestojí za nic (nefunkční/nečitelné soubory), ale když dělám synchronizaci manuálně přes soubory/složky ve sdílené složce tak to funguje . Bohužel to znamená manuálně je do této složky nahrát, potom tuto složku přestat synchronizovat a pak ji můžu smazat, protože soubory jsou v už cloudu. Neskutečná lampárna. Programy třetích stran pro synchronizaci jsou taky na nic. Buď neviděly firemní učet onedrivu, nebo nenačetly síťový disk. Kdyby jste náhodou někdo věděli o cloudu 1TB, který je použitelný tak budu rád za info . Citovat
Guest minimaxa Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Já teda asi plácnu hloupost, ale co to udělat obráceně a synchronizovat nějakou aplikací, která je v NASu ? Já mám v NASu aplikaci Cloud Sync která si do NASu sosá data např. z google disku. Těch aplikací tam je k dispozici víc, ani nevím jak ty ostatní fungují. Jestli je to ale vhodné pro tvůj problém, netuším Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Kdyžtak zkus ten Gavitex, 1TB nabidce mají, zdarma je 25GBa to je na vyzkoušení myslim dobrý. Degoo ma za stejnou cenu 2TB a vice možností, zdarma na vyzkoušení 100GB Citovat
dzavel Odesláno 24. leden 2018 Autor Odesláno 24. leden 2018 (upraveno) Z NASu mě to napadlo, ale nemám žádný balíček, který bych mohl do něj nainstalovat pro synchronizaci (jediný google drive fungoval - je předinstalovaný ). Hyper Backup jsou zkoušel jako program v PC. Bohužel neviděl firemní učet onedrivu. Hmm Gavitex vypadá líp, ale zase Degoo nabízí větší prostor Upraveno 24. leden 2018 uživatelem dzavel Citovat
MotoMoto Odesláno 24. leden 2018 Odesláno 24. leden 2018 Me to funguje, tedy one drive bez problémů. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.