chuck11 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Jak zapojit autorádio na Pegeotu 306(rok 2001), aby rádio hrálo i v poloze klíčku, kdy nesvítí kontrolka baterky to jest jenom klíček v zapalování a aby se rádio vyplo po vytažení klíčku ze zapalování Citovat
Driver Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V. Ale aby ti přestalo hrát po vytažení klíčku tak to nevím jestli půjde udělat u 306, vím že to tak některý auta mají. Citovat
chuck11 Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: Driver Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V. Ale aby ti přestalo hrát po vytažení klíčku tak to nevím jestli půjde udělat u 306, vím že to tak některý auta mají. Driver->>Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V. Tak tohle mám udělané,ale teď bych to potřeboval nějak propojit ,aby se mi to vyplo po vytažení klíčku:myslim Citovat
mk405 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 vypínat a zapínat od zasunutí klíčku to nejde, není to totiž žáné sepnutí obvodu Citovat
P607Olda Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 \"Vytažení klíčku\" - to by se v tom okamžiku musel rozpojit nějaký spínač. (Jinak je úprava složitá.) Můžeme se bavit o tom, že by to hrálo v \"první poloze klíčku\", kdy kontrolky svítí, ale ke startování musíš točit o několik poloh dále. Nechávej zapnutý klíček, když rádio hraje. Moderní zapalování samo sníží odběr, pokud jsi nenastartoval. Bylo by zajímavé změřit ampérmetrem, kolik to \"marně\" bere navíc, kyž hraje rádio při zapnutém klíčku. Citovat
chuck11 Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: mk405 vypínat a zapínat od zasunutí klíčku to nejde, není to totiž žáné sepnutí obvodu Dřív sem jezdil v Oktávce tam se rádio vyplo až po vytažení klíčku ze zapalování Citovat
Capy Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 taky sem to mýval zapojený aby to hrálo i bez klíčku.Ale ted už to tak nemam.Záhy se mi vybíjelka baterka(nová) To rádio takhle žralo asi 0,15A takže stačilo nákejch 18 dní a kaput.Zapnutím klíčku(u 405)vzroste odběr ná nákej 5 A což je dost A při zapnutém rádiu se vyšplhá až na na nákejch 7,5A Takže si to spočítej jak dlouho ti to bude hrát zruba 8 hodin hraní podle baterky. Já ted řešim jakýsi diody abych moh přes externí vypínač pustit proud do rádia i bez klíčku,ale aby se zase tím nehonila celá sít v autě. dost záleží ná autorádiu:roker Citovat
P607Olda Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Capy: vypnuté rádio, i když je přímo na baterku, žere kvůli podsvícení, jak které. Tam je to potřeba řešit. (Měl jsem takovou věc - SONY na Boxeru, podsvícení nešlo vypnout, takže nutně muselo být přes klíček). Ty ampéry co píšeš, to asi záleží od auta - benzín/nafta, elektronické/klasické zapalování. Chtělo by to změřit ampérmetrem, ale tak po minutě bez nastartování - proud elektronického zapalování by měl klesnout. Ty jsi asi naměřil co teče do žhavení dieslu. Citovat
mk405 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 rádio je prd žrout, takové zesilovače to jsou žrouti :D:D Ochcávka není peugeot, ten nemá spínání od zastrčení klíčku, nutno asi říci bohužel nemá bylo by asi dobré napsat přoč človek by měl takto řešit zapojení bud hraju bez klíčku a hlídám si napětí (dá se koupit teploměr kterej hlídá napětí) nebo nehraju abych necucal baterku páč jsem negramot a nevím kdy je vybitá Citovat
AKCZ Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Skopcaci to tak maji udelane.. zabozrouti ne-e ale nevidim problem v tom ze Ti sviti dioda na baterku pokud v tom aute nebydlis a nerusi Te to treba pri spani Samozrejme jde to predelat tim napajenim na stale napajeni.. ale to je asi z jednoduchcyh uprav vse.. Citovat
Capy Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Tam právě svítily jen hodiny na displaji,ale stačilo to.To bylo asi bez žhavení jen na první polohu klíčku žhaví přece až na druhou.Na tu první se rozsvítí dost kontrolek a spínaj náký relátka sou slyšet.Žhavení jsem radši neměřil aby mi nebyl malej rosah 10A na ampérmetru.JJ zesilovaš s tím pěkně zahejbe.¨ Každopádně doporučuji změřit proud a potom se rozhodnout. Citovat
Capy Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: AKCZ Skopcaci to tak maji udelane.. zabozrouti ne-e ale nevidim problem v tom ze Ti sviti dioda na baterku pokud v tom aute nebydlis a nerusi Te to treba pri spani Samozrejme jde to predelat tim napajenim na stale napajeni.. ale to je asi z jednoduchcyh uprav vse.. dioda sem měl na mysli nesvítící jen co bude pouštět proud do rádia a ne do sítě.Teda jestli to bylo na mě Citovat
AKCZ Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Bylo to pro Chucka11 a mel jsem na mysli kontrolku baterie.. pardon Původně zaslal: Capy Původně zaslal: AKCZ Skopcaci to tak maji udelane.. zabozrouti ne-e ale nevidim problem v tom ze Ti sviti dioda na baterku pokud v tom aute nebydlis a nerusi Te to treba pri spani Samozrejme jde to predelat tim napajenim na stale napajeni.. ale to je asi z jednoduchcyh uprav vse.. dioda sem měl na mysli nesvítící jen co bude pouštět proud do rádia a ne do sítě.Teda jestli to bylo na mě Citovat
mk405 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 nenechte se oklamat že v první poloze svítí jen hodiny a kontrolky je toho víc a žere to dost: vetrák to žrout, podsvícení tlačítek e. oken (pokud jsou otevřené dveře) taky pekně žere, já se fut divil co mi žralo přes noc baterku, když jsem nechal otevřené dveře a měl vypnuté stropní světílko, občas mi dopumpne ABS takže asi taky jede a vpodstatě se dá říc že vše je pod proudem Citovat
Kvasky Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 jo, 405-ka pri prvni poloze spina ventlilator topeni a jiny veci. Ale 306-ka jen hodiny a radio a vic snad nic. Citovat
mk405 Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 Původně zaslal: Kvasky jo, 405-ka pri prvni poloze spina ventlilator topeni a jiny veci. Ale 306-ka jen hodiny a radio a vic snad nic. a větrák topení ne? to potom 1poloha strácí smysl ne? Citovat
Kvasky Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 u mi 306-ky snad ne:roll Musim to vyzkouset, ale myslim si ze je mrtva:myslim Citovat
kmil Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 a co takhle si udelat obvod,aby po vypnuti zapalovani ti treba bylo zapnuty autoradio a po par minutach,dejme tomu treba pul hodiny(no dle potreby),se samo prerusi napajeni a bude to reagovat zase az na zapnuti klickem.A tak dokola,to by Ti nestacilo?Ja kdyz nechavam mladou v aute,tak premyslim zda vzit klicky ci ne,aby ju nikdo neukrat i s autem .No a to spozdeni by pomohlo,aby mohla poslouchat. Citovat
chuck11 Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 Původně zaslal: kmil a co takhle si udelat obvod,aby po vypnuti zapalovani ti treba bylo zapnuty autoradio a po par minutach,dejme tomu treba pul hodiny(no dle potreby),se samo prerusi napajeni a bude to reagovat zase az na zapnuti klickem.A tak dokola,to by Ti nestacilo?Ja kdyz nechavam mladou v aute,tak premyslim zda vzit klicky ci ne,aby ju nikdo neukrat i s autem .No a to spozdeni by pomohlo,aby mohla poslouchat. Takhle to mají 406. Máš ten návod moc bych ho chtěl:mrk:papa:papa Citovat
kmil Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 schema sice bohuzel ted pro tebe nemam,ale bude to dost jednoduchy,obyc. spozdovaci obvod a relatko a je to.Zapojeni treba s nejakou IO NE555 nebo neco podobnyho.Stacil by i transistor kondik odpor a rele s diodou.Ale fakt to schema ted bohuzel nemam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.