Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak zapojit autorádio na Pegeotu 306(rok 2001), aby rádio hrálo i v poloze klíčku, kdy nesvítí kontrolka baterky to jest jenom klíček v zapalování a aby se rádio vyplo po vytažení klíčku ze zapalování :myslim

Odesláno

Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V. Ale aby ti přestalo hrát po vytažení klíčku tak to nevím jestli půjde udělat u 306, vím že to tak některý auta mají.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V. Ale aby ti přestalo hrát po vytažení klíčku tak to nevím jestli půjde udělat u 306, vím že to tak některý auta mají.

Driver->>Aby ti radio hrálo i při vypnutým zapalování tak stačí drát, který ti udržuje pamě? radia propojit k napájení radia, je na něm trvale 12V.

Tak tohle mám udělané,ale teď bych to potřeboval nějak propojit ,aby se mi to vyplo po vytažení klíčku:myslim

Odesláno

\"Vytažení klíčku\" - to by se v tom okamžiku musel rozpojit nějaký spínač. (Jinak je úprava složitá.) Můžeme se bavit o tom, že by to hrálo v \"první poloze klíčku\", kdy kontrolky svítí, ale ke startování musíš točit o několik poloh dále.

Nechávej zapnutý klíček, když rádio hraje. Moderní zapalování samo sníží odběr, pokud jsi nenastartoval. Bylo by zajímavé změřit ampérmetrem, kolik to \"marně\" bere navíc, kyž hraje rádio při zapnutém klíčku.

Odesláno
Původně zaslal: mk405

vypínat a zapínat od zasunutí klíčku to nejde, není to totiž žáné sepnutí obvodu

Dřív sem jezdil v Oktávce tam se rádio vyplo až po vytažení klíčku ze zapalování:mad:

Odesláno

taky sem to mýval zapojený aby to hrálo i bez klíčku.Ale ted už to tak nemam.Záhy se mi vybíjelka baterka(nová) To rádio takhle žralo asi 0,15A takže stačilo nákejch 18 dní a kaput.Zapnutím klíčku(u 405)vzroste odběr ná nákej 5 A což je dost A při zapnutém rádiu se vyšplhá až na na nákejch 7,5A Takže si to spočítej jak dlouho ti to bude hrát zruba 8 hodin hraní podle baterky.

Já ted řešim jakýsi diody abych moh přes externí vypínač pustit proud do rádia i bez klíčku,ale aby se zase tím nehonila celá sít v autě.

dost záleží ná autorádiu:roker

Odesláno

Capy: vypnuté rádio, i když je přímo na baterku, žere kvůli podsvícení, jak které. Tam je to potřeba řešit. (Měl jsem takovou věc - SONY na Boxeru, podsvícení nešlo vypnout, takže nutně muselo být přes klíček).

Ty ampéry co píšeš, to asi záleží od auta - benzín/nafta, elektronické/klasické zapalování. Chtělo by to změřit ampérmetrem, ale tak po minutě bez nastartování - proud elektronického zapalování by měl klesnout. Ty jsi asi naměřil co teče do žhavení dieslu.

Odesláno

rádio je prd žrout, takové zesilovače to jsou žrouti :D:D:D

Ochcávka není peugeot, ten nemá spínání od zastrčení klíčku, nutno asi říci bohužel nemá:(

bylo by asi dobré napsat přoč človek by měl takto řešit zapojení :myslim

bud hraju bez klíčku a hlídám si napětí (dá se koupit teploměr kterej hlídá napětí)

nebo nehraju abych necucal baterku páč jsem negramot a nevím kdy je vybitá

:D

Odesláno

Skopcaci to tak maji udelane.. zabozrouti ne-e ale nevidim problem v tom ze Ti sviti dioda na baterku pokud v tom aute nebydlis a nerusi Te to treba pri spani :D

Samozrejme jde to predelat tim napajenim na stale napajeni.. ale to je asi z jednoduchcyh uprav vse..

Odesláno

Tam právě svítily jen hodiny na displaji,ale stačilo to.To bylo asi bez žhavení jen na první polohu klíčku žhaví přece až na druhou.Na tu první se rozsvítí dost kontrolek a spínaj náký relátka sou slyšet.Žhavení jsem radši neměřil aby mi nebyl malej rosah 10A na ampérmetru.JJ zesilovaš s tím pěkně zahejbe.:D¨

Každopádně doporučuji změřit proud a potom se rozhodnout.

Odesláno
Původně zaslal: AKCZ

Skopcaci to tak maji udelane.. zabozrouti ne-e ale nevidim problem v tom ze Ti sviti dioda na baterku pokud v tom aute nebydlis a nerusi Te to treba pri spani :D

Samozrejme jde to predelat tim napajenim na stale napajeni.. ale to je asi z jednoduchcyh uprav vse..

dioda sem měl na mysli nesvítící jen co bude pouštět proud do rádia a ne do sítě.Teda jestli to bylo na mě:papa

Odesláno

Bylo to pro Chucka11 a mel jsem na mysli kontrolku baterie.. pardon :D

Původně zaslal: Capy

Původně zaslal: AKCZ

dioda sem měl na mysli nesvítící jen co bude pouštět proud do rádia a ne do sítě.Teda jestli to bylo na mě:papa

Odesláno

nenechte se oklamat že v první poloze svítí jen hodiny a kontrolky je toho víc a žere to dost: vetrák to žrout, podsvícení tlačítek e. oken (pokud jsou otevřené dveře) taky pekně žere, já se fut divil co mi žralo přes noc baterku, když jsem nechal otevřené dveře a měl vypnuté stropní světílko, občas mi dopumpne ABS takže asi taky jede a vpodstatě se dá říc že vše je pod proudem :aut

Odesláno
Původně zaslal: Kvasky

jo, 405-ka pri prvni poloze spina ventlilator topeni a jiny veci. Ale 306-ka jen hodiny a radio a vic snad nic.

a větrák topení ne?:o to potom 1poloha strácí smysl ne?

• O 2 týdny později...
Odesláno

a co takhle si udelat obvod,aby po vypnuti zapalovani ti treba bylo zapnuty autoradio a po par minutach,dejme tomu treba pul hodiny(no dle potreby),se samo prerusi napajeni a bude to reagovat zase az na zapnuti klickem.A tak dokola,to by Ti nestacilo?Ja kdyz nechavam mladou v aute,tak premyslim zda vzit klicky ci ne,aby ju nikdo neukrat i s autem ;).No a to spozdeni by pomohlo,aby mohla poslouchat.

Odesláno
Původně zaslal: kmil

a co takhle si udelat obvod,aby po vypnuti zapalovani ti treba bylo zapnuty autoradio a po par minutach,dejme tomu treba pul hodiny(no dle potreby),se samo prerusi napajeni a bude to reagovat zase az na zapnuti klickem.A tak dokola,to by Ti nestacilo?Ja kdyz nechavam mladou v aute,tak premyslim zda vzit klicky ci ne,aby ju nikdo neukrat i s autem ;).No a to spozdeni by pomohlo,aby mohla poslouchat.

Takhle to mají 406.

Máš ten návod moc bych ho chtěl:mrk:papa:papa

Odesláno

schema sice bohuzel ted pro tebe nemam,ale bude to dost jednoduchy,obyc. spozdovaci obvod a relatko a je to.Zapojeni treba s nejakou IO NE555 nebo neco podobnyho.Stacil by i transistor kondik odpor a rele s diodou.Ale fakt to schema ted bohuzel nemam.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...