Almanil Odesláno 19. prosinec 2017 Odesláno 19. prosinec 2017 Já mám pocit, že olej se mi začne teprve zahřívat před 10km, voda ohřátá, ale oleji to trochu trvá. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 před 16 minutami, Milan+ napsal: Tak maximálně ale jen voda, olej na to ani nemysli, tomu ještě deset přidej. Není pravda. S 2.2 jsem teď 3 roky jezdil 8km trasu Praha Kyje - Praha Prosek, pokud budíky nekecají olej byl na 90 stupních asi po 3/4 cesty, a to VŽDY. Voda daleko dřív. Nevím kde bereš data, jestli z dýzlu nedivím se. Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 mám 4,75 L oleje a právě na to že je to V6 tak bych čekal, že se to ohřeje za dřívější dobu , než třeba kámošovo BMW 530D kde má kolem 8 litrů Citovat
MJSytic Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 před 6 hodinami, StibTo napsal: Není pravda. S 2.2 jsem teď 3 roky jezdil 8km trasu Praha Kyje - Praha Prosek, pokud budíky nekecají olej byl na 90 stupních asi po 3/4 cesty, a to VŽDY. Voda daleko dřív. Nevím kde bereš data, jestli z dýzlu nedivím se. Njn, když tu trasu jedeš 3/4 hodiny, tak se to ohřeje, to je jasný Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 Hm, ha-ha. Jezdíval jsem to v průměru 20 minut Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 Jinak co musim pochvalit je rezim snow, na automaticke prevodovce, kdyz jsem vyjizdel strmy kopec na normalni rezim, auto hrabalo a skoro se nehnulo, zapnul jsem na automatu snow a auto pomalu zychlovalo a kola ani neproklouzli. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 Můžu se zeptat jestli to teda není z nějakého důvodu tajná informace. Na kolik Tě to celkem vyšlo myslím pořízení auta a jeho resuscitace po chvilkovém svezení. Citovat
Milan+ Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 před 14 hodinami, Almanil napsal: Já mám pocit, že olej se mi začne teprve zahřívat před 10km, voda ohřátá, ale oleji to trochu trvá. Přesně tak. Citovat
Milan+ Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 před 14 hodinami, StibTo napsal: Není pravda. S 2.2 jsem teď 3 roky jezdil 8km trasu Praha Kyje - Praha Prosek, pokud budíky nekecají olej byl na 90 stupních asi po 3/4 cesty, a to VŽDY. Voda daleko dřív. Nevím kde bereš data, jestli z dýzlu nedivím se. Jde o to kde to pežo měří, je tam asi výměník voda /olej, ale kdyby jsi vzal vanu a ne někde ohřátý blok od vody, tak se budeš divit jak to je. Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 @Vena garážmistr porizeni auta 80 000 , najel cca 1100 km , delalo se predni leve lozisko plus cidlo na kole za 5200 s praci, a tesne po najezdu 2000 km me to nechalo cestou do Prahy a vvt 8200 , cidlo snimani otacek vackove hridele 600 a pak jsem mechanikovi platil dalsich 16000 za odtah, praci atd , jelikoz to stalo 2 mesice kupoval jsem za 2500kc novou baterku a dekarbonizace me vysla na neco malo pres 3000 kc Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 Tak to je zatím dobrý skóre. Zatím nejsi ani na půlce pořizovací ceny auta i když nasypat do auta po ujetí cca 3-3,5 tis km přes 30 000 Kč taky nebude to co by si člověk představoval. Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 Tomáš pravdu @Vena garážmistr můj sen to opravdu nebyl, co si budeme povídat , na jaře mě čeká výměna a proplach oleje v automatu ( 6-7 tis kc) a koupě druhého VVT ( 8200 kc ) , protože při rozvodech se mají měnit obě VVT, jenže to nikdo neudělal .. měl jsem dvě možnosti co udělat, když se to auto opravovalo , prodat ho s nefunkčním motorem za tak 40 tis ? ( nebudeme to zbytečně přehánět ) a koupit si jinačí auto ( ale zas by bylo riziko, že to bude nějaký pelech co se stane opět kasičkou na penízky. Když to beru zpětně, měl jsem se na nějakou ,, novotu ,, vykašlat a koupit si 205 gti, ale pozdě fibicha honit . Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 Hlavně že to nakonec funguje a že to bude stát ještě dost peněz udržet to v perfektním stavu o tom nemusíme špekulovat. To je jistý . Jeden můj dobrý známý říkával ,, auto je jako ženská nikdy neřekne že stačí ty peníze co se do něj cpou " a pak taky říkával že ,, z auta má člověk jen dvě radosti když ho koupí a pak ještě větší když se ho baví " což tedy nebude asi případ nikoho ze zdejších ale něco pravdy na tom taky je. HalaFrantisek95, Milan+ a maruskamichalek ohodnotil 3 Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 Radoval jsem se z toho, že jsem sehnal 407 ve skoro plné výbavě, s dobrým nájezdem, doloženým servisem , to že zaklepe v motoru nebylo bohužel ani poznat a to že se VVT mají měnit při rozvodech a že je motor plný carbonu jsem taky něvěděl, hold do života o pár zkušeností bohatší , jenže ted když už ho mám zainvestované, byla by hloupost to dávat pryč. Na jaře se vrhnu na opravu kastle a je v plánu i oprava laku, vystříkání dutin a nástřik podvozku . Přes zimu si sháním ted veškeré věci na profi lakování, abych to nedělal na na dobytka sprejema třeba Citovat
Charlie 1 Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 v zimě při -5 až -10C se mě olej ztěží vyšplhal u 406 po 20km a 30minutách jízdy na 60C... Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 20. prosinec 2017 Autor Odesláno 20. prosinec 2017 @Charlie 1 ... tak to jsem na tom ještě dobře , já jen že právě 2.0 GTI v 206 ce se zahřeje po vyjetí kopce , proto jsem se ptal, jestli něco není špatně Citovat
maruskamichalek Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 (upraveno) Haha ja už jsem taky dál do auta pomalu 30.000 Kč, to mám všechny silentbloky nové všechny čepy prostě vše, rozvody pumpa, tyčky přední i zadní, lambda sonda, řízení obě strany, teď spojka sada, pocentiometr, a tak dále, chci si to auto nechat aspoň na 7 let a taky jsem najel asi něco přes 2000 km Upraveno 20. prosinec 2017 uživatelem maruskamichalek HalaFrantisek95 ohodnotil 1 Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. prosinec 2017 Odesláno 20. prosinec 2017 Pfff 30.000 jsem do toho dal jen tenhle rok a to se nic vyloženě nezachraňovalo. Ale tak V6 (a 407 celkově) holt něco stojí, důležitý aby to teď jezdilo spokojeně Citovat
HalaFrantisek95 Odesláno 22. prosinec 2017 Autor Odesláno 22. prosinec 2017 Přeji všem klidné a pohodové vánoční svátky a bohatého ježíška + at' Vás ty káry moc nezlobí maruskamichalek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.