Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Půjčka, hypotéka, uvěr atd...

Recommended Posts

Odesláno

Nějaké svoje peníze mít musíš, aspoň 20% z odhadní ceny, jináč dostaneš kulový, a nebo podstatně horší podmínky. 100% hypotéka je leda iluze.

Odesláno

Vzhledem k tomu, že Hadra pracuje ve stavebnictví, určitě pro něj nebude problém sehnat faktury, které si nechá od hypoteční banky proplatit a ty peníze použije podle potřeby. Např. záloha, kterou si nechá vrátit na svůj účet... (to není návod :D)

Odesláno

no mně v tomhle přišla dobrá ČMSS a úvěr ze stavebního spoření. Teď nemluvím o tom 5 let spořit a pak úvěr, ale založení nové smlouvy a hned úvěr. Je to vcelku nový produkt, co jsem pochopil.....

Podepsal jsem smlouvu na spoření a hned s žádostí o úvěr.

Úvěr byl na částku X, a vyčerpal jsem pouze cca 7O%, takže platím pouze z toho co jsem fakticky použil. Penize mi poskytli na můj soukromý účet a z těch jsem dále platil. Samozřejmě, že jsem musel doložit jejich účelové použití na stavební práce.

Nyní platím splátky úvěru, úroky a zároveň jakoby spoření na tu novou smlouvu. Až dojde spoření tzn. cca těch 5 let tak to jde použít na jednorázovou úhradu/splátku toho úvěru.

Přeju hodně štěstí

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Vzhledem k tomu, že Hadra pracuje ve stavebnictví, určitě pro něj nebude problém sehnat faktury, které si nechá od hypoteční banky proplatit a ty peníze použije podle potřeby. Např. záloha, kterou si nechá vrátit na svůj účet... (to není návod :D)

přesně tak....:papa Sice mně to tady někdy docela sere, ale prstě to musím vydržet, než bude ten barák stát..

Odesláno

Je opravdu hodně individuální, jaký produk ti nakonec sedne. Já tomu tehdy věnoval vcelku dost času a nakonec mi nejlíp vyšel úvěr ze stavebka..

Pokud vška máš nějaké hrachy na účtě.. můžeš šáhnout docela na zajímavou hypotéku.. čím víc máš vlastního, tím líp směrem k podmínkám a dostupnosti.. výšce splátek apod..

Co se týče ručení, docela běžné je, že úvěr zastavíš buducí nemovitostí. Funguje to tak, že ti banka prachy nevyplatí, ale bude proplácet tvoje faktury přímo ona, vždy po nějakém čase zastaví část realizace té stavby... Taky možnost.

Ale jak tady zaznělo mockrát předemnou... chce si to vyhradit čas a zjiš?ovat, počítat a nenechat se hned ukecat na první nabídku..

co se fixace týče, lepší úrokové podmínky asi budou jen těžko, proto bych se nebál i delší fixace úroků. Je to pro tebe jistota, že po dobu fixace budeš patit to, na čem jste se domluvili.. Ono akční 3% úroku p.a. vypadají lákavě, ale s fixací na rok to zpravidla znamená, že po tom roce ti to střelí třeba na 8.. fakt, že jo. A to poznáš.

Fakt těch informací je tolik, že to nemá cenu vypisovat.. Tady nejde než doporučit sedánek s odborníkem/ky.

Howk

• O 8 let později...
Odesláno

Hoši, a má tu někdo úvěr ze stavebního spoření od "lišky"?

Rozhodl jsem se koupit svůj první vlastní byt, jelikož léta podnájmu už mě prostě přestaly bavit...

Jenže mám resty cca 350k, který bych tím chtěl spláchnout, jelikož splátky neúčelových úvěrů a splátka hypotéky by naprosto nepřicházely v úvahu.

Takže - ptal jsem se u různých bankovních institucí, a samozřejmě žádnejch 100%, ale hlavně k hypotéce by na vybavení poskytli tak max. 100k, což nestačí.e

Nakonec jsem sehnal kontakt na jednu paní od ČMSS...donesl jsem ji potřebné doklady, a ta mi řekla, že banka mi poskytne úvěr na koupi toho bytu, a s těmi 350k - prý je pošlou po odeslání peněz na koupi bytu, že prý musím předtím nahlásit, co se tam vše bude opravovat,atd..., že pak přijde odhadce a udělá odhad o ceně současné a ceně budoucí...a do 9 měsíců že prý musím donýst soupis dokladů, co se tam vše dělalo, atd...

prostě mi řekla, že neúčelově to nejde, ale jde to udělat tak, aby ty peníze poskytly formou rekonstrukce, a podle toho potom musí být na to doklady...

Chci se zeptat - jak to funguje když přijde odhadce od ČMSS před koupí bytu? Nafotí fotky, a pak následně někoho posílá ČMSS na kontrolu jestli rekonstrukce proběhla?

A jak s těmi doklady? Předpokládám, že musí být vystaveny až po koupi? Řešil to takhle někdo? Nebo znáte takhle někoho?

Odesláno

Počkej. Ty chceš říct, že naspořeno máš NULA, k tomu DLUŽÍŠ 350tis a chceš si brát hypotéku nebo jinou půjčku na pořízení vlastnického bydlení? Rozumím tomu zmatenému popisu dobře? Jestli je to opravdu tak, tak ses asi zbláznil. Za těchto podmínek na něco takového můžeš leda zapomenout, jestli si o tobě za chvíli nemáme přečíst jako o bankrotáři. Kdybys měl těch 350tis CASH, a k tomu žádné dluhy, mohl bys opatrně uvažovat o nějaké levnější nemovitosti. Jestli ti i za těch popsaných podmínek někdo nabízí úvěr, tak je velmi slušně řečeno neseriózní (jinak řečeno šmejd).

Odesláno

Jestli nechápeš, co je na tom špatně, tak se zkus podívat vedle do tématu, kde klukovi ruplo koleno, je s tím rok doma a ještě si musel zaplatit operaci extra, aby mu to vůbec spravili. A teď zkus nastínit, jak bys řešil stejnou situaci, když máš v kapse díru, žádnou rezervu a budeš dlužit třeba 1,5M. Už chápeš, v čem je problém?

Odesláno

Nebaví ho ;)

To říkám pořád, lidi jsou zmlsaní a už neví co by....

Za každou cenu se chtějí podobat těm tlustým amíkům - všechno na dluh, žít jako bonviván a po mně potopa

Odesláno (upraveno)

Právě že reference má ona dobrý... známej z práce si to kdysi bral, a nemůže si to vynachvalit. I banky přece nabízejí konsolidaci závazků formou hypotéky... Nebo se pletu?

Holej zadek nemám, to ne, a s tím najemným - ano, nebaví mě, mám to tak už 11 let (od 19ti)...chci si prostě platit do svýho...

Sehnat doklady pro mě není problém, to už mám zařízený dopředu...

Upraveno uživatelem hardhouse.trip
Odesláno

Nemít peníze, tak to bych ještě překousl, ale mít velký dluh a ještě si půjčovat :myslim  Jinak, ano po koupi budeš muset doložit doklady o provedené rekonstrukci do částky, která je navýšena nad kupní cenu nemovitosti. 

Odesláno

To bych měl pořešený...řekli mi že před koupí nemovitosti tam jde jejich odhadce a dělá odhad současné ceny a ceny budoucí...a teď jde o to, že oni si můžou namátkově vybrat prej byt, jestli ta rekonstrukce skutečně proběhla. Spousta lidí ale zase říká, že pokud se splácí, tak by přijít neměla...

Ano, vím že s dluhem by se do toho jít nemělo, ale pokus spousta institucí nabízí to utopit v hypotéce, a platit pak jen hypotéku, tak proč toho nevyužít? Nejsem první ani poslední...

Odesláno

HH.T: Mě je to jedno, dělej jak umíš, jsem asi zvláštní, když to porovnám s okolím - ale půjčky si zásadně neberu (jednou jsem si vzal na 405mi16x4 a docela mě to stačilo) od té doby vše lepím tak, že si na to našetřím nebo vše lepím z výplaty (je výhoda být s rozumnou stejně smýšlející ženskou => tu konečně mám) Třeba nyní rekonstruhuji byt a vše s Lenkou dělám z výplaty, jde to pomaleji, ale nikomu nic nedlužíme. Jde o to umět se uskromnit a makat, makat a zase jenom makat. Ve svých 34 letech mám barák, kterýmu chybí jen venkovní fasáda a téměř hotový byt v asi nejlukrativnější části UL - 108m2 a nic nikomu nedlužím

Osobně bych se snažil co nejrychleji splatit těch 350 litrů a pak teprve šetřit na hypotéku, ale dělej jak umíš.....

Jak bylo psáno, ta paní nedělá smlouvy pro tvé smutné oči, ale aby si vydělala a takový "kavky" vysloveně potřebuje :papa

Odesláno

Ano, vím že s dluhem by se do toho jít nemělo, ale pokus spousta institucí nabízí to utopit v hypotéce, a platit pak jen hypotéku, tak proč toho nevyužít? Nejsem první ani poslední...

HH.T: Mě je to jedno, dělej jak umíš, jsem asi zvláštní, když to porovnám s okolím - ale půjčky si zásadně neberu (jednou jsem si vzal na 405mi16x4 a docela mě to stačilo) od té doby vše lepím tak, že si na to našetřím nebo vše lepím z výplaty (je výhoda být s rozumnou stejně smýšlející ženskou => tu konečně mám) Třeba nyní rekonstruhuji byt a vše s Lenkou dělám z výplaty, jde to pomaleji, ale nikomu nic nedlužíme. Jde o to umět se uskromnit a makat, makat a zase jenom makat. Ve svých 34 letech mám barák, kterýmu chybí jen venkovní fasáda a téměř hotový byt v asi nejlukrativnější části UL - 108m2 a nic nikomu nedlužím

Osobně bych se snažil co nejrychleji splatit těch 350 litrů a pak teprve šetřit na hypotéku, ale dělej jak umíš.....

Jak bylo psáno, ta paní nedělá smlouvy pro tvé smutné oči, ale aby si vydělala a takový "kavky" vysloveně potřebuje :papa

Jen doplnění: Mám takový pocit (třeba se pletu), jako kdybys to vzal za špatný konec, jako kdybys nad vším devalvoval a něco tě už nebavilo - nymyslím si, že to "nebavení" je bydlení v podnájmu. Proč prostě nezkusíš vymanit se z dluhů jinak než sloučením do obrovský hypotéky? Co když se stane, že budeš mít nedejbože nějaký úraz nebo smůlu, která tě vyřadí na rok z pracovního procesu? Může se nakrásně klidně stát, že nebudeš mít ani na byt ani na podnájem, ale dluh hypotéky ti nikdo neodpáře.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...