Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

ahoj kluci,mam takovy problem dnes koukam do velkeho technicaku a nemam tam zapsané alu kola co jsem dostal k autu jedna se o original alu kola značka peugeot HORTAZ 17    a druhe alu kola Peugeot UNIVERS 16, v techničaku mam psane jen disky 16.tak asi bude problem je tam dopsat když nemam ke kolum tuv certifikat,nemáte tady nekdo nahodou tuv certifikat kdo ma takové original alu kola,potrebuji od vas pomoc  to jsou ty 16  peugeot UNIVERS na foto

IMG_20170901_161908.jpg

IMG_20170901_161915.jpg

Upraveno uživatelem maruskamichalek
Odesláno

To čtu snad prvně, že by 407 měla jen 16" v VTP .. Co v tom máš za motor 1.6Hdi nebo co ? Jinak tyhle ALU 4ks vč. pneu v případě dobrého stavu obojího orientačně 8-10K CZK tedy 350-400E

Odesláno (upraveno)

ano přesne ,mam tam napsano jen disky 16 ,motor mam 1,8,benzin 85 kw,a neviš jak je dopsat do tp když jsou original na 407 peugeot ,nemam certifikat

Upraveno uživatelem maruskamichalek
Odesláno

Napíš si do Peugeotu a požiadaj ich o to ,aké máš možnosti obutia pre tvoje auto ,samozrejme podla VIN. U nás to kedysi fungovalo zadarmo ,teraz už za poplatok

Odesláno

tak že podle vin kodu mam psane MONTÁŽ PNEUMATIK 16 PALCŮ
PNEUMATIKA (ROZMĚRY, TYP)
PNEU 205/60 R16 92H NEZESÍLENÁ
KOLO (TYP)
MONTÁŽ SLITINOVÉHO RÁFKU  KOLO UNIVERS 16 PALCŮ to znamena že jedny alu kola 16 bych mel mit napsane ale proč mam v tp napsane jen disky a ne MONTÁŽ SLITINOVÉHO RÁFKU jestli udelali chybu v tp

• O 7 let později...
Odesláno

Dobrý den,koupil jsem starší kola R16 ,chci si je dát na zimu ,ale zjistil jsem že je nemám zapsané v TP. Poradí mi někdo jak na to ? Bohužel k nim nemám žádný certifikát. Děkuji 

Odesláno

ahoj, ta starší kola R16 se musejí shodovat s kolama R16, která Peugeot do P 407 montoval v továrně na určité výbavy..., tzn., rozměr pneu a disků se musí shodovat, např. i rozměr ET..., jinak je nepřihlásíš  ;) 

Odesláno (upraveno)

Pokud nemáš typový list ke kolům (a ani u výrobce nelze sehnat) tak je cesta přes zkušebnu. Pokud kola splňují požadavky pro montáž na dané vozidlo, tak k tomu vystaví doklad a na úřadě to normálně zapíší do TP. Vyjde to cca na 3tis. A můžou mít i jiné parametry než z výroby ale nesmí "vyčuhovat". I když i to jde řešit.

Pokud jsou to kola co se na to auto dávali z výroby, tak jde u Peugeotu získat výpis rozměrů kol a disků co na to auto jde dát a úřad to taky zapíše. Já tam teda skončil na tom, že to vyjde asi na 2tis a dopredu mi neřeknou co tam za rozměry je, takže ta zkušebna je jistější. 

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odesláno
před 5 minutami, ozzy56 napsal:

ahoj, ta starší kola R16 se musejí shodovat s kolama R16, která Peugeot do P 407 montoval v továrně na určité výbavy..., tzn., rozměr pneu a disků se musí shodovat, např. i rozměr ET..., jinak je nepřihlásíš  ;) 

Já je kupoval od jednoho co je měl taky na 407 a jsou original , říkal že k nim nemá žádné papíry 

Odesláno
před 5 minutami, Charlie 607 napsal:

Pokud nemáš typový list ke kolům (a ani u výrobce nelze sehnat) tak je cesta přes zkušebnu. Pokud kola splňují požadavky pro montáž na dané vozidlo, tak k tomu vystaví doklad a na úřadě to normálně zapíší do TP. Vyjde to cca na 3tis. 

Já je kupoval od jednoho co je měl taky na 407 a jsou original , říkal že k nim nemá žádné papíry 

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Stačí poptat u prodejců kol, spousta z nich umí vystavit typový list na nějaké aftermarket kola totožných rozměrů.  S ním to pak jde normálně zapsat, jen je třeba šikovný technik na STK co nebude řešit že origo kola nemají KBA číslo které se pak stejně do TP nepíše. zapisoval jsem takhle více kol a vždy v pohodě. Typový list jde sehnat od 1500 do 2000 Kč, kontrola na STK podle ceníku do 500 kč a 50kč štempl na úřadě 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...