Parc Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 tak si spominam co vsetko sa v historii mojej 406 dialo a premyslam nad jednou vecou na ktoru som tu dajako nenasiel zatial odpoved :-)... viete mi niekto povedat ci si ecu u 406 hdi uklada nejake data o style jazdy a pod? menil som totiz svojho casu baterku a otazne je co tam teraz ta ecu ma... viem ze u niektorych aut boli dost sialene postupy (napr. na hodinu odpojit potom pripojit, 15 minut na volnobeh, potom ponahanat, potom hotovo a pod...) je nieco taketo aj u 406? alebo proste pripojim a jazdim?... ide mi o to ze riesim vysoku spotrebu a vypada ze vsetko je ok... tak ci nahodou len ecu nema nejake hluposti ulozene a koli nim to ide ako ide..? za kazdu radu vopred dik :-) Citovat
Dave_k Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Při odpojení se jednotka jen zresetuje a po připojení si načte data co tam jsou z továrny natvrdo uložený. Pak podle jízdy si to sama optimálně upravuje. Tak se nediv že prvních pár km se to bude chovat trošku jinak než jsi zvyklej. Citovat
TITANa Odesláno 20. leden 2006 Odesláno 20. leden 2006 s odpojenim a pripojenim akumulatora s pocitacom hdi motora nic nespravis a nemusis mat obavu ci si nieco z gebulky nezapamata. vysoku spotrebu hladaj hlavne vo filtroch a v tlaku turba unik vzduchu. napis co je to za autak a motor a trebars vin karoserie aby som vedel ci mas riadene turbo alebo nie. ak hej tak vymen elektromagneticky ventil podtlaku riadenia turba a hned ta oprie do sedaciek pri akceleracii. Citovat
Parc Odesláno 20. leden 2006 Autor Odesláno 20. leden 2006 titan: ako som napisal je to hdi 110ps... pytal som sa pre to lebo viem ze u niektorych motorov s tym naozaj boli problemy... ci u peugeotu to neviem, preto sa pytam co sa filtrov tyka tak aj palivovy aj vzduchovy su nove... ak myslis magnet. ventil co je na vedeni od vyvevy tak asi tam bude... nakolko podla toho co som pozeral v popise ku hdi jeden by mal byt na egr ventil a druhy prave na nejaku potvoru co ovlada obtok turba... a dva tam mam, hadicka z jedneho ide ku egr hadicka z druheho ide k niecomu co je pri turbe :-)... btw ako moc by mala ta vyveva sat vzduch? (ak to chcem nejako laicky skontrolovat?) takisto by na sani mal byt snimac tlaku a je tam vaha vzduchu... jedine diagnostika? alebo to viem nejako skontrolovat? tu vahu sa mi len tak naslepo privelmi cistit nechce :-/ nech si viem aspon porovnat ci sa to zlepsilo alebo nie... podobne ako skusmo menit snimac tlaku Citovat
TITANa Odesláno 20. leden 2006 Odesláno 20. leden 2006 tak ak mas 110k tak snimac tlaku je jedine na vystupe intercoolera. snimac prietoku vzduchu laicky zvane vaha vzduchu nedoporucujem precistovat laikovi. najlepsie je na to pouzit spec. cistiaci spray. a nepouzivat tlak vzduchu. ano mas potom elektroventil na ovladanie turba a ten by som skusil vymenit. diagnostika u tohto 110konaca by mala zistit nizky tlak turba a tusim aj rozsvietit diagnostiku ale nie som si isty na sto procent. podtlak uf tak to neviem ale docela to fajn cuca kozu na ruke takze asi tak . najlepsie je fakt ist na diagnostiku lebo tam si moze clovek skontrolovat korekciu vstrekovacov a tak obraz o ucinnosti procesu spalovania, ako aj cinnost turba na zaklade jeho dodavaneho tlaku vzduchu s porovnanim potreby pocitaca. to 110k hdi by malo naozaj dobre opriet do sedaciek ked to vytocis na trojke kolo 2800ot/min. Citovat
Parc Odesláno 20. leden 2006 Autor Odesláno 20. leden 2006 titan: no aby sme sa rozumeli ja neviem ci a co je zle len sa mi zda ze spotreba aku mam je za normalnych podmienok moc vysoka (cca 10 a viac).... preto ma napadaju veci ktore by to teoreticky mohli sposobovat a pytam sa na ne... niesom zasa take nemehlo ako sa mozno javim :-) len musim vediet co a ako sa da a potom to uz ide jedna radost... nikde som zatial nenasiel ake vystupy vlastne tieto snimace maju (tiez ake hodnoty su v normale) takze ak by i vedel poradit budem moc rad.... co sa tyka zatlacenia do sedacky tak to co citim je okolo 1800-1900 potom je to uz len konstantne alebo klesajuce... (ak sa nemylim tam niekde by to malo mat aj max krutak takze tych 2800 sa mi zda trosku mimo...?? preco tam?) Citovat
TITANa Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 od 2500 ti zacne turbo maximalne tlacit ale to musis mat dobre ovladanie cize v poriadku ten elektroventil. ta spotreba je velka a obycajne by si mal mat priemernu kolo 6.5l a nie 10. najlepsie bude ak ten ventil vymenis z ineho kde je vsetko ok a neodporucam vrakace. alebo diagnostiku. napajanie je snimaca klasika plus kostra a vystupny signal do hodnoty 5V. nepoviem ti akej hodnote voltaze prislucha tlak turba lebo to ani nemam namerane kedze mam na to dianostiku. este mozes spravit jednu vec. odpoj elektroventil egr a ten pouzi ako elektroventil riadenia turba. egr nezapajaj a hadicky zaslep najlepsie srobkami. Citovat
TITANa Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 praveze opre ta do sedacky nie pri rozbiehani z 1000ot/min ale prave pri tej hranici kolo 2500ot/min je citelny tah motora pretoze turbo maximalne tlaci a pri nizkych otackach nieje dostatok energie prudu spalin na vykon turba az ako spominam tych 2500. Citovat
TITANa Odesláno 21. leden 2006 Odesláno 21. leden 2006 maximalny krutak by mal byt tusim kolo 2200 no asi jo ale hadat sa nebudem:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.