Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné  přeskládat převodovku u P106. Mám ji s motorem 1,4 a je to pro mě naprosto super svezení. není to žádnej dravec, ale jezdí hezky a jízda s ním mě prostě baví. Jediné, co mě čeka bude ale asi oprava převodovky z důvodu velkých vůlí a je poznat, že i synchrony mají svůj zenit za sebou.

Jedná se mě konkretně o pátý stupen. Je to opravdu zbytečně krátký převod díky kterýmu točí 4 000 otáček při jízdě 130 km/h a síly má na rozdávání. Existuje stejná převodovka, která by byla odstupňovaná více do rychla, ze které by se dala ta "pětka" použít sem?

Ještě jeden dotaz mám na brzdy. Koupil jsem nové přední kotouče s destičkama od ATE a naprosto pravidelně se mi ty kotouče po ujetí cca 3000 km zvlní. Podotýkám, že ty brzdy nijak netrápím. Mám je z S16, větrané (jsou stejné i na P306, která je prázdná o 500 kg těžší, nez 106) Vím, že to může být výbrobní vada kotoučů, ale zajímaly by mě další příčiny, proč se zvlní. Náboje jsou očištěné.

Upraveno uživatelem Autoškolič Dodo
Odesláno (upraveno)

Tak ještě zjistit, jaký kolečka mám v převodovce já. Ale rychlejsí diferenciál se mi nechce dávat. Líbí se mi, jak je to živý a nechci to utlumit. Jen o něco prodloužit "pětku". Jezdím s ní i po dálnici a tam jet prostě 150 km po dálnici s motorem na 4 000 otáčkách se nehodí.

Jinak moc děkuju :-)

Odesláno (upraveno)

:mad:Jsem se uklepl:mad:. Myslel jsem 130. Ve 150 to točí už nějakých skoro 5 000 otáček... Jinak s ním jezdím do práce do Německa. Mám kamion zaparkovanej v Taufkirchen Vils. Z domu to mám nejakých 480 km, takže po německých ddálnicích se občas svezu na plný plyn :)

Jinak VIN je: VF31CKFWU52715251

Odesláno

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA 5

diferak pomer  CP 17 X 64

kolecka na 5 kvaltu jedine spocitat - ta svine databaze nabizi obe varianty

EDIT: projel sem svoje Saxo prevodovka ma stejny prevodovy pomer ale ja mam 5-te kolecko 43*33

Odesláno

Matně vzpomínám, že na dieselového Citroena AX jsem jednou nacpal benzínovou almaru z čehosi (asi P106 1,0), aby pán mohl "nutně jezdit".... Samotné pětkové soukolí se dá v pohodě vyměnit se zvednutým levým kolem, samozřejmě za předpokladu, že jedinec není "levej", trochu mu to pálí a má nějaké to vybavení.... Pro začátek můžeš zvednou to kolo, sundat plechový kryt a spočítat zubiska.... Čím víc to kolo zvedneš, tím míň oleje vyteče....

Odesláno

potrebujes 5° takze koukej na co nejmensi cislo u petky
pokud teda nechces menit celou almaru kdy te bude zajimat to nejvetsi u "final"

ale jelikoz to vychazi cca stejne nezbyde nez jinej model
a pokud se jedna o vnitrni rozmery mely by byt v jedne serii prevodovek stejne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...