Autoškolič Dodo Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 (upraveno) Chtěl bych se zeptat, jestli je možné přeskládat převodovku u P106. Mám ji s motorem 1,4 a je to pro mě naprosto super svezení. není to žádnej dravec, ale jezdí hezky a jízda s ním mě prostě baví. Jediné, co mě čeka bude ale asi oprava převodovky z důvodu velkých vůlí a je poznat, že i synchrony mají svůj zenit za sebou. Jedná se mě konkretně o pátý stupen. Je to opravdu zbytečně krátký převod díky kterýmu točí 4 000 otáček při jízdě 130 km/h a síly má na rozdávání. Existuje stejná převodovka, která by byla odstupňovaná více do rychla, ze které by se dala ta "pětka" použít sem? Ještě jeden dotaz mám na brzdy. Koupil jsem nové přední kotouče s destičkama od ATE a naprosto pravidelně se mi ty kotouče po ujetí cca 3000 km zvlní. Podotýkám, že ty brzdy nijak netrápím. Mám je z S16, větrané (jsou stejné i na P306, která je prázdná o 500 kg těžší, nez 106) Vím, že to může být výbrobní vada kotoučů, ale zajímaly by mě další příčiny, proč se zvlní. Náboje jsou očištěné. Upraveno 27. srpen 2017 uživatelem Autoškolič Dodo Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 A převodovka z nafty ma jaký kolečka? Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 27. srpen 2017 Autor Odesláno 27. srpen 2017 To má určitě těžší převody, ale jde o to, jestli sedí na hřídele v převodovce. Spíš jsem myslel převodovku z XSI, co měla motor 1,4 69kw. Podle mě by to mohla být stejná převodovka, jen z těžšíma převodama. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 no asi takhle v servisboxu mi to nabizi na 5 kvalt jen 2 ruzne kolecka a to v pomeru 33*43 a 35*41 pak to je uz zavisle jen od staleho prevodu na difu Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 27. srpen 2017 Autor Odesláno 27. srpen 2017 (upraveno) Tak ještě zjistit, jaký kolečka mám v převodovce já. Ale rychlejsí diferenciál se mi nechce dávat. Líbí se mi, jak je to živý a nechci to utlumit. Jen o něco prodloužit "pětku". Jezdím s ní i po dálnici a tam jet prostě 150 km po dálnici s motorem na 4 000 otáčkách se nehodí. Jinak moc děkuju :-) Upraveno 27. srpen 2017 uživatelem Autoškolič Dodo Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 posli VIN kouknem a kde jezdis 150 po dalnici kdyz v CR je povolena 130 ?? Citovat
ozzy56 Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 asi kolem Brna , zvlášť směrem na Ostravu je dobrý povrch Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 27. srpen 2017 Autor Odesláno 27. srpen 2017 (upraveno) Jsem se uklepl. Myslel jsem 130. Ve 150 to točí už nějakých skoro 5 000 otáček... Jinak s ním jezdím do práce do Německa. Mám kamion zaparkovanej v Taufkirchen Vils. Z domu to mám nejakých 480 km, takže po německých ddálnicích se občas svezu na plný plyn Jinak VIN je: VF31CKFWU52715251 Upraveno 27. srpen 2017 uživatelem Autoškolič Dodo Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA 5 diferak pomer CP 17 X 64 kolecka na 5 kvaltu jedine spocitat - ta svine databaze nabizi obe varianty EDIT: projel sem svoje Saxo prevodovka ma stejny prevodovy pomer ale ja mam 5-te kolecko 43*33 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 asi te nepotesim ted sem projel databazi a naftove saxo maji stejny prevodovy pomer i 5te kolecko takze jedine z nejakeho jineho modelu Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 27. srpen 2017 Autor Odesláno 27. srpen 2017 Diky za odpovedi.Ty tabulky jsou super, ale netroufam si z toho vybrat ktery prevod by byl ten co by vyhovoval a zaroven i sedel do teto prevodovky.Snad tu nekdo bude, kdo s tim ma zkusenost Citovat
Hafity Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 Matně vzpomínám, že na dieselového Citroena AX jsem jednou nacpal benzínovou almaru z čehosi (asi P106 1,0), aby pán mohl "nutně jezdit".... Samotné pětkové soukolí se dá v pohodě vyměnit se zvednutým levým kolem, samozřejmě za předpokladu, že jedinec není "levej", trochu mu to pálí a má nějaké to vybavení.... Pro začátek můžeš zvednou to kolo, sundat plechový kryt a spočítat zubiska.... Čím víc to kolo zvedneš, tím míň oleje vyteče.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. srpen 2017 Odesláno 27. srpen 2017 potrebujes 5° takze koukej na co nejmensi cislo u petky pokud teda nechces menit celou almaru kdy te bude zajimat to nejvetsi u "final" ale jelikoz to vychazi cca stejne nezbyde nez jinej model a pokud se jedna o vnitrni rozmery mely by byt v jedne serii prevodovek stejne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.