Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, chtěl bych se zeptat všech majitelů CC, kteří již mají zkušenost s přetěsnováním střechy kvůli zatékání.

Kolik vás to vyšlo a zdá má třeba nějaký význam shánět tu ne-zrovna levnou gumu na vrakáči.

Ve střeše jsou už nějaký čas špinavé mapy a po větších lijácích zatéká buď kolem okna za spolujezdcem, nebo to cestuje až k řidiči. Jednou i nepatrně do kufru.

Díky.

Upraveno uživatelem Iverson
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj všem,

Po pár lijácích, které se v minulých dnech prohnaly republikou mám stejnou otázku. Problém se vyskytuje nad hlavou spolujezdce, kde je na tapci dost map. Ovšem, nevidím zde žádný příspěvěk s cennou radou. :-(

Iversone máš, už nějaké nápady či řešení ze svého okolí co by mohlo pomoci tuto nepěknou situaci vyřešit? A přitom to nebylo nějaké šílenství z pohledu, jak peněženky, tak práce? Prosím, poděl se o ně.

Díky všem za nápady případně nějaké prověřené postupy.

Odesláno

Ahoj,

u mě se jedná o pravou část těsnění rámu čelního skla (asi 10-15cm). Je vidět, že už to nedrží úplně v rovině jako zbytek gumy, takže ta voda se tam po sléze nějak protlačí. Domanský chce za nový díl 12.000,- + práce. Jinak pro zajímavost, kompletní přetěsnění střechy, čelního a zadního skla vyjde cca na 55.000,- i s prací.

Vyřešené to nemám, páč shánět takový díl z vrakáče prý nemá moc smysl a nový kupovat neplánuji. Nouzově to tedy zatím řeším elektrickou izolační páskou, která drží i při lijáku a nezanechává stopy lepidla. Jediné, co mě napadlo jako nejlevnější možné řešení je nanést na to těsnění rozumnou vstvu silikonu a tím ten nepatrný prostor mezi těsněním a střechou regulérně ucpat. Už ho mám dokonce koupený, přímo v černé barvě a na tento druh materiálu, jen jsem se k tomu zatím nedokopal. Předpokládám, že aby to vypadalo nějak úhledně, bude to vyžadovat notnou dávku trpělivosti a času.. a pak už jen zalévat a zalevát zda to někde vlhne nebo ne.

• O 1 rok později...
  • O 5 let později...
Odesláno

Zdravim, mam cerstve 307cc, vsiml jsem si map na tapeci strechy co vedou od celniho skla. Nejsem si jist, ze by tam predtim byly. Ma otazka je, zdali mam strechu spravne dovrenou? Pripadne mi tam dost velka mezera zevnitr. Jdou videt zamky, tak nevim, zdali je to normalni. Palubni pc je mimo provoz, takze tam se to nedozvim. Zvukova signalizace strechy je taky ok. Odpojoval jsem baterii, a nevim zdali muze krom oken mit vliv i na strechu. Dekuji za rady.

20240818_195144.jpg

20240818_195110.jpg

Odesláno

@ChouLu prosím tě, je dobré ty těsnění střechy nějak udržovat, mazat něčím (čím nejlépe) a tak? A je na to případně nějaká servisní poloha střechy? Díky. Do auta mi naštěstí neteče a rád bych aby to tak i zůstalo. 

Odesláno

Dekuji za info. Ted zustava jen otazka jak sestelovat a pripadne kde a jdo tohle umi, aspon na morave. Muzu zajet do peugeotu, ale otazkou je zdali to vubec umi a co to vlastne stoji? Jako vypada to ze tam vylozene netece, ale kde se vzaly ty mapy. Vubec netusim kde hledat nekoho kdo rozumi pevnym strecham....

Odesláno

Jeste bych mel jeden dotaz, nenasel by se nekdo z olomouce a okoli se stejnym vozitkem? Potreboval bych posbirat, povymenovat nejake informace od nekoho, kdo se o takove auticko stara jiz delsi dobu. Co se kazi, na co si dat pozor a tak...

Odesláno

Ahoj, nemám sice 307cc, ale mám už 12 let 206cc na které jsem už také musel občas něco opravit. Jsem z Loštic, tak kdybys chtěl někdy přijet na pokec, tak děj vědět a můžeme se domluvit. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...