Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, mám k vám dotaz ohledne vodní pumpy....na motor KFX 1.4 1997 : na obrázku je puvodní pumpa a nová pumpa dle OEM....nicméně nová pumpa má jiný tvar lopatek a motor se muze vice zahrívat   (voda bude mémě proudit)... jak to tedy je proc se zmenil tvar lopatek nebo je to na jiný motor? diky moc za upresneni 

vodní pumpa.jpg

Odesláno

problém je ten že pumpa s temi mensimi lopatkami byla dána do motoru a od té doby motor se prehriva....proto se na to ptám jaké máte zkusenosti (odvzdusenni atd je ok jediný rozdíl je v lopatkách) prece jen rozdil plochy lopatek je podstatný 

Odesláno

Prehrieva sa za jazdy resp si nedrží stabilne teplotu pod cca90st.C ? Ak si nedrží teplotu len na voľnobehu alebo v kolóne a sahara potom uchladí späť tak by som nechal tú novú. 

Odesláno

Jsem to blbě napsal.... myslel jsem na zkoušku, jestli se s původní pumpou sníží teplota.... Jinak "motor se bude víc zahřívat" je co ? Pokud se vejde do určitých mezí, tak to není problém....

Odesláno

jo motor -teplota se vejde do urcitých mezí, ale při staré pumpe teplota byla i ve vedrech v podstate stabilní nebo v kopci se jen mírne pohla nahoru, pri nové pumpě teplota dle ukazatele více kolísá tj od prostřední rysky ke 3/4  (ale není nikdy k červené), nejvice mne nastvalo že jsem objednal pumpu dle obrazku totoznou s původní a došla mi s jinými lopatkami...

Odesláno (upraveno)

a ty beres pumpu podla fotky?

to nerob ,ber podla oem kodu 

napis vin kod auta a cislo tej novej  pumpy 

skontrolujeme ci je to na tvoj motor 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

jsem psal ze cislo sedi dle OEM kodu vyrobce - mám service box, je mne zarazi takový propastný rozdíl ve tvaru lopatek, pro jedno cislo OEM jsou 2 druhy tvaru lopatek...jen jsem se ptal zda má s tím nekdo zkušenosti....clovek v dobré víře objedná dil který je jiný nez originál, pak mohou vzniknout potíže a to nejen u pumpu ale napr i u tlumicu jsem musel vybrat z nekolika, který sedel rozmerem - např výška přivařené misky na tlumiči byla u ruzných výrobců jiná pak to dělá paseku v geosce atd...

Odesláno (upraveno)

proste sa ti to trochu inak chova ale problem v tom nevidim ,mas tam este saharu a ta to popripade dochladi 

ale motoru sa nic nestane pokial to neleti do cerveneho 

ak chces vediet co je to kolisanie teploty tak sa povoz na 1,8 16v  406 z tych prvych ,tam sa sahara spinala neustale  aj v zime ked si isiel nizkou rychlostou malo to tiez vyhodu auto topilo v kabine spickovo 

bud v klude podla mna ,nerozhadzoval by som rozvody znova koli tomu 

teraz ta to sere ale casom ta to prejde ,ked uvidis ze motor ide v poho

Upraveno uživatelem krtek 2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...