Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

přestaly mě v zadním pravém světle svítit žárovky, nejdřív jsem zpozoroval, že nesvítí v blinkru, ale když jela manželka za mnou v druhém autě, tak mě řekla, že mě na pravé straně nesvítí nic. mám rv. 2010, hledal jsem v manuálu, ale nějakou pojistku kterou by to mohlo být, jsem nenašel. nemáte někdo nějaký tip, čím byy to mohlo být, než půjde auto k odborníkům

Odesláno

tak jsem udělal podle rady, našel, ale viditelně nic spečenýho není, dá se nějak vypíchnout z konektoru ten káblík? že by se zkusil vyměnit celej konektor

Odesláno

tak se jsem snažil změřit, jestli jde do světla elektrika, nic jsem nezměřil, dám auto k elektrikářovi, ať si láme hlavu on. na motoru jsem zase našel stopy od kuny, která nás nepravidelně navštěvuje i na půdě, auto stojí před barákem, tak jestli ona něco překousla,  ale viditelně nic rozkousanýho jsem neviděl. 

Odesláno

tak včera u mechanika zjištěno, že do světla nejde vůbec elektrika, kostra je v pořádku. příští týden už auto k autoelektrikáři. mechanik se nechtěl pouštět do větších akcí, v závadách to načetlo že nesvítí zadní světlo a nějaká řídíci jednotka. na autě je i tažný, možná je i tam příčina

Odesláno

nějaký tip na autoelektrikáře nebo někoho, kdo by mě v okolí Brna pomohl s výše uvedené závadou? cestu do Peugeotu beru jako poslední možnou variantu

• O 2 týdny později...
Odesláno

na 99% to vypadá, že bude propálená kostra na držáku žárovek u zadníhosvětla, nezná někdo označení dílu, nikde na netu jsem ho nenašel samostatně v prodeji

Odesláno (upraveno)

Vždyť jsem ti to psal už před 14 dny . Držák žárovek jako samostatný stojí kolem 500,- s tím , že budeš muset opravit vyhřáté piny v konektoru nebo domácí oprava - najdeš si na tom držáku ze strany žárovek plech , který je společný pro všechny žárovky (kostra) , na něj naletuješ kabel (musíš ten plech pořádně očistit a při pájení prohřát) , ten protáhneš otvorem vedle patice držáku na jeho vnější stranu , zapojíš původní konektor a ten kabel naletuješ přímo na kabel kostry (zelenožlutý) , co jde do toho světla . Nech ho trochu delší , abys měl později prostor na výměnu žárovek ;)

Ps  držák žárovek pro pravé zadní světlo na 308SW      6351KW  stojí 490,-

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno

46reddy: To by mě zajímalo, jak jste ten konektor předtím měřili, že do něj nešla šťáva a teď najednou jde a je problém v kostře, která byla předtím v pořádku :aut 

Odesláno (upraveno)

MJSytic , ono je taky možný , že to měřili multimetrem bez zátěže - jak to nemá odběr , tak nic nenaměří

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno

děkuji za odpovědi. měřil jsem já sám jen konektor, když jsem ho odpojil od světla. propálená kostra je až ve světle(držáku žárovek). to včera zjistil elektrikář z žárovkovou zkoušečkou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...