Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No, ja som rozmyslal nad strbskym plesom, tam hore z kopca odbrzdit a ist si po svojom :D priatelka mi to vravi kazdy den :D ... Dakujem, uz vela moznosti nie je, hadam daco vyriesim uz, najhorsie, ze servisy ani prd nevedia, keby viem, tak usetrenych aspon 30€ urcite :-/

Odesláno

No, uveril som reciam o tom, ze nemali problem, ktory by nevyriesili (v orig.Peugeote BB, potom ZV) :D treba sa poucit no 

Odesláno

Vymena potenciometra skrtiacej klapky opat trosku pomohla, ale iba niekedy :D ... Ked som to vymenil, tak auto islo s novym uplne inak, samo si pridavalo, udrzalo sa, necitil som vyrazne trasenie, iba minimalne pri studenom starte, avsak s dalsimi studenymi startami to bolo zase horsie az sa to vratilo do klasickeho vytrasenia po studenom starte, vynechavania valca ... Najblizsie idem menit olej, daco vyskusam a dam si sem vediet :D

Odesláno

cau  SpeedoBB

Skus odpojit koncovky vstrekov , streknut ich KONTOXOM a parkrat pozapajat a poodpajat nech sa "kontakty zabrusia a prečistia"

pripadne očami skontroluj či niesu volne  rozmačkané

Odesláno

Ahoj, dakujem za rady, to uz som robil ... Vstreky som aj cistil, pekne rozprasovali, pekne sa otvarali, ked sa mali ... Stale to iste, este chcem skusit dat iny olej, ci to pomoze, len stale neviem, ci "hustejsi" alebo "redsi" ... Olej mi uz nezerie tak, ako pred tym, vdaka vymene tych gufier ... Ale zerie aj tak, citit to ... Tym padom by bolo vyhodnejsie aj kvoli oleju, aj kvoli tlakom, asi "hustejsi", no ked sa auto zohreje, uz je to ok a netrasie, cize ked sa olej zohreje je redsi, vtedy ide auto asi lepsie, takze som zas v riti ... Na tej dalsej diag.cez dalsieho kamarata som nebol, ani tie tlaky som este nedaval merat

Odesláno

Inak, neviete, ako zistim tlak oleja a ake by mal mat hodnoty?

Odesláno (upraveno)

SpeedoBB

nepochopil si ma :bojim

Odpoj koncovky na vstrekoch , strekni do ich KONTOX  (elektro sprej na odstránenie prechodového odporu, dostat ho aj v Kauflande )

a parkrát pozapajaj (zapoj a odpoj) kontakty nech sa mechanicky zabrúsia a prečistia od oxidácie - zlepši sa ich vodivosť

vstreky pracujú v milisekundách s velkym prúdom (A-mper) a keď je spoj nedokonalí, neotvoria sa dostatočne a nedodajú potrebne množstvo paliva / "vynechavaju"

DSC_0222.JPG

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna červená, ta patří moderátorům.
Odesláno

toto som našiel o mojom motore

je tam aj kompresní pomer, ak sú to tie tlaky motora

pridám na porovnanie aj iné tipy motorov

Kód výrobce XU10J2 (RFU) (2.0)
Palivo benzín
Zdvihový objem 1 998 ccm (122 cui)
Výkon motoru 89 kW (121 PS) @ 5750
Točivý moment 170 Nm (125 ft/lb) @ 2650
Rok výroby 1994 - 2002
Příprava paliva Vícebodové vstřikování (MPFI)
Rozvody OHC
Válce 4 / Řadový
Počet ventilů 8
Kompresní poměr   9.5 : 1 
Vrtání x zdvih 86 x 86 mm

Kód výrobce KFU (ET3J4) (1.4)
Palivo benzín
Zdvihový objem 1 360 ccm (83 cui)
Výkon motoru 65 kW (88 PS) @ 5400
Rok výroby 2004 - 2005
Příprava paliva Vícebodové vstřikování (MPFI)
Rozvody DOHC
Válce 4 / Řadový
Počet ventilů 4
Kompresní poměr   10 : 1 
Vrtání x zdvih 750 x 770 mm

trebárs diesel

Kód výrobce 8HX (DV4TD) (1.4)
Palivo diesel
Zdvihový objem 1 398 ccm (85 cui)
Výkon motoru 50 kW (68 PS) @ 4000
Točivý moment 160 Nm (118 ft/lb)
Rok výroby 2004 - 2005
Příprava paliva Přímé vstřikování (DI)
Rozvody OHC
Válce 4
Počet ventilů 2
Kompresní poměr    18 : 1 
Vrtání x zdvih 737 x 820 mm

Odesláno

Pochopil som, ale kontakty som striekal kontoxom na vstrekoch, myslim, ze mi to asi nepomoze, lebo uz som to tolko krat odpajal, ze to zabrusenie mechanicke som spravil aj nevedomky, ale najblizsie skusim aj to asi, dakujem za radu ... S tymi tlakmi dakujem tiez, ten posledny je presne moj, len este stale ma kamarat neobjednal na diag.:roll

Kompresny dam zmerat, ale myslel som, ci niekto nevie ako zistit tlak oleja, je na to nejake cidlo/snimac? Na teplotu oleja je, ale je aj nejaky na tlak? Alebo je to v jednom cidle? Alebo sa to da niekde fyzicky zistit v aute? napriklad tlak paliva sa da zmerat na rampe nad vstrekmi ... je nieco take aj v olejovej sustave, kde by sa dal zmerat tlak oleja?

Odesláno

Tlak oleje se dá změřit fyzicky tak, že odmontuješ snímač tlaku oleje, který je hned vedle olejového filtru a místo něho namontuješ tlakoměr (hadice s budíkem do 10 baru). Tlak měřit při zahřátém oleji (min 70°).

Hodnoty u motoru řady EW kolem 3-3,5 baru na volnoběhu a asi 6 baru při 3tis ot/min

Odesláno
17 hours ago, Hafity said:

Jen bych podotknul, že kompresní POMĚR a kompresní TLAK nejedno jsou....

Tiez si myslim

Odesláno
1 hour ago, mjtwister said:

Tlak oleje se dá změřit fyzicky tak, že odmontuješ snímač tlaku oleje, který je hned vedle olejového filtru a místo něho namontuješ tlakoměr (hadice s budíkem do 10 baru). Tlak měřit při zahřátém oleji (min 70°).

Hodnoty u motoru řady EW kolem 3-3,5 baru na volnoběhu a asi 6 baru při 3tis ot/min

Dakujem za info, uz mi to medzicasom aj oco vravel, len kedy zas sa k tomu dostanem je otazne :roll

Odesláno
17 hours ago, Hafity said:

Jen bych podotknul, že kompresní POMĚR a kompresní TLAK nejedno jsou....

Ale ta prva hodnota z kompresneho pomeru by teoreticky mal byt kompresny tak, ci?  

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nova indicia ... Dlhsi pribeh - nejdem to rozpisovat :D ... Otazka, snad si to niekto co najskor precita, aby som nebol za debila :D ... Ma sa hodnota teploty motora z cidla teploty chladiacej kvapaliny zhodovat na budikoch v aute s udajmi, ktore su ziskane cez diagnostiku zo zivych dat? Zistil som po druhej vymene daneho cidla/snimaca (neviem, ci robilo pri starom, este som neskusal, ale mari sa mi, ze sa mi zhodovala, fakt neviem uz), ze cez lacnu cinsku diag. mi ukazuje po nastartovani o cca 25°C nizsiu teplotu ako na budikoch (v servise v Delphi im dokonca cez diag.teplota klesala) ... hodnota cez diag.sa zvysuje trosku rychlejsie, potom sa teplota na budikoch na 70°C zastavi asi na 1-2 minuty, za ten cas sa teploty cez diag.a na budiku vyrovnaju a od tej 70-ky uz to stupa pekne naraz a je ok ... Zaujima ma to, pretoze tesne predtym, ako sa teploty(hodnoty budikov a zo zivych dat) stretnu alebo zacnu priblizovat rovnakej hodnote (70), zacina aj auto ist normalne na vsetky valce, prestava skoro triast ... Prosim, ak niekto viete, dajte vediet ... Alebo ak sa nemaju zhodovat, tak preco a za akych okolnosti? ... Moj senzor teploty ma myslim iba 2 kontakty, cize by mal byt realne iba 1 udaj o teplote, ci? Mylim sa? Zotrite ma niekto, ukazte sa prosim niekto :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...