Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

308 signalizace bezp. pásů, airbagu spolujezdce + duch v elektrice

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, dneska se mně stala u jinak zatím naprosto stabilní elektroniky mé 308 nevídaná věc. Odemknul jsem auto, otevřel kufr a nakládal věci. Po chvíli jsem si všiml, že stírají stěrače. V návaznosti na to se rozsvítila hlavní světla. Podotýkám, že klíček jsem měl v kapse.

Přepínání páčkou nepomohlo. Zkusil jsem nastartovat - nešlo to. Auto hlásilo "Anti-theft system faulty" - tedy "vadný systém proti odcizení". Auto pořád stíralo, tak jsem odpojil baterku. Po opětovném připojení se to uklidnilo, po startu si ale auto stěžovalo na chybu brzd, pak ESP/ASR a následně ABS, přičemž svítilo STOP. Zkusil jsem objet blok, probrzdit to - ABS zcela OK. Hlášky zmizely a auto jelo normálně. Při další jízdě jsem si ale všiml nefuknčního displeje signalizace pásů a airbagu spolujezdce - viz fotka. Svítí to jen červeně a ještě v blbejch místech. Na fotce to není moc vidět, ale svítí přední část auta a pak ty dvě kontrolky airbagů a to ještě opravdu divně, jednotlivé zapnuté pásy to neukazuje vůbec. No evidentně je to porouchané. Akustická signalizace funguje. Koukal jsem, že je to na stejném kabelovém svazku jako dešťový senzor.

IMG_0587.thumb.JPG.f9adaef8d0f24b8d6da4fd14e16689ae.JPG

Před cca měsícem mně měnili čelní sklo. Protože poslední 2 dny skoro v kuse pršelo, napadlo mě, jestli to třeba blbě nezalepili a nemohlo do toho zatéct. Kolem je sucho, ale bohužel se mně nepodařilo sundat ani krytku lampiček, natož tu celou plastovou konzolu. Měl to někdo dole? Ještě mě napadlo, že to bylo při výměně skla odpojené a třeba mechanik špatně docvakl konektor a ten se uvolnil...

Shodou okolností jedu zítra do servisu kvůli klapání (asi) tyčky stabilizátoru. Do neautorizovaného, ale (snad) slušného. Řeknu jim, ať zkontrolují kostřící body auta a zkusí to rozdělat. Napdá někoho ještě něco, na co se zaměřit?

Upraveno uživatelem Ajap
Odesláno

Pokud ti měnili sklo, tak se určitě podívej na BSI a okolí. Tam by totiž mohlo zatékat a v konečném výsledku by to mohlo skončit výměnou BSI. Měl jsem tento problém před lety u P406, kdy mi dlouhodobě zatékalo do BSI až jsem nenastartoval a BSI byla plná vody. Ty příznaky, které popisuješ by tomu odpovídaly.

Odesláno

Mně se kdysi (teda na skoro nové Š 130) po zapnutí klíčku taky samy spouštěly stěrače a děly se i další zajímavé věci... Svazek kabelů byl snad 3/4m ohlodán od myší. Málem mě kleplo, když jsem to našel...:)

Odesláno

Já čekám - vlastně asi doufám - že to bude taky něco takového. Nerad bych honil v autě "duchy" systémem pokus - omyl. Dneska ráno se mně při startu odemkla dětská pojistka, uvědomil jsem si, že to samé se mně stalo někdy během minulého týdne.

Odesláno

Pánové, nevíte, jak tu střešní konzoli sundat (bez zničení)? V servisu nic nenašli, ale nemají tam elektrikáře. Dle autorizovaného servisu se samovolně spuštějí stěrače a dějí podobné libůstky při výrazném poklesu palubního napětí. Jsem domluvený na čtvrtek na základní obhlídku elektrikářem, ale ve středu potřebuju jet 800km a nerad bych, aby mě to někde nechalo. Protože blbne ten strop, tak tam tipuju nějaký zkrat nebo jinou závadu. Když už to nevyřeším, tak ať to aspoň odpojím...

Odesláno

Hele tak vypadá to dobře! Konzolu se povedlo vyndat, jeden z konektorů byl nezapojený - počítám, že při demontáži vypadl. Hned poté jsem zkusil signalizaci a už svítí normálně! Zajímavé, že tam jsou 3 konektory a 3 lampičky a i bez toho jednoho zapojeného všechny 3 normálně svítěj. Jestli ten vypojenej konektor nebude signalizace otevřenejch zadních dveří, alébržto se odemykala ta dětská pojistka! Konektor se mně nepodařilo zapojit, potmě s mobilem/baterkou v ruce se to dělá špatně. Zatím jsem to celé sundal a momentálně lepím jednu ulomenou packu sekundovým lepidlem. Ale to je jen blbina. tak věřím a doufám, že až to správně zapojím, že to bude OK!

Odesláno

Nemám, to bude asi ono. Ani piny na světle nevypadají, že by na nich bylo zapojené něco jiného, než co jsem tam připojený viděl. Prostříkl jsem ty konektory kontaktolem a ten navíc přilepím na stranu lepicí páskou, počítám, že se někam blbě připletl. No, je to trochu divný, ale před demontáží signalizace nefungovala a teď to jede OK, tak budu brát, že je problém vyřešenej. Zkoušel jsem s těmi kabely různě mlít ale vyvolat chybu už se mně nepodařilo. Každopádně, pokud by se něco stalo znovu, tak už vím, kde ho hledat! :super

Moc děkuji všem!:papa

Odesláno

Jo, určitě máš pravdu, je tam i na to mřížka... Jedno kochací foto:D

IMG_0592.thumb.JPG.aaa18c9f547f96195125fccf16dc3771.JPG

Po pravdě doopravdy nevím, čím ta závada byla, falešnej kontakt mezi tím volným konektorem a kostrou nebo vodiči světla si moc nedokážu představit, ale snad už bude pokoj... A jak píšu - když ne, tak aspoň vím, kde hledat.

Odesláno

Prostě Peugeot. Občas zatouží po pozornosti, tak ho "poškrábeš pod drátech" - odpojíš/připojíš a zase funguje, jakoby nic :aut

Odesláno

:D:D:D

Se divím, že to aspoň v autorizáku neví:D. Ale jak mě přesvědčovali v neautorizovaném i autorizovaném servisu, že to tím zapojením stropu nebude, že nemůže, atd... Dnes jel taky do servisu kamarád, že má spaliny v motorovém prostoru a jede mu to na tři válce. Tak mu říkám, že mu jen podfukuje vstřikovač - no a taky jsem se trefil.:super Mimochodem, tahle trefa "odborná diagnózy" jeho auta mně dokopala rozdělat to moje.:super Akorát teda z klapaní tyčky stabilizátoru, kvůli kterému jsem jel do servisu původně, se vyklubala prasklá pružina, tak to nebylo 500, ale 4000Kč rovnou za obě, ale co už...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...