Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

O víkendu jsem řešil problém a možná tímto pomůžu pár lidem předejít nepříjemnostem.

Postihl mě defekt tak jsem chtěl vyndat hever a nasadit rezervu. Zatáhnu za páčku otvírání kapoty z kabiny řidiče a překvapil mě jen lehký odpor a žádné cvaknutí odskoku kapoty. Zkouším podruhé, potřetí, nic. Teď přeskočím paniku jak vyměnit kolo a jak otevřít zámek který je nedobytný cca 40cm v motorovém prostoru, tak jsem zjistil že problém vytvořil bovden který se vysunul z drážky a neměl oporu takže lanko neplnilo funkci. Provedl jsem lehkou úpravu vytvořením dvou dírek a stažením páskou a snad do budoucna stejný problém nenastane.

kapota.jpg

Odesláno

V originálu jsou na těch  rozšířených místech (co je ta šipka) kovové spony , které ten bowden drží a ty je tam nemáš , proto ti asi vypadl . Ale tohle řešení je taky dobrý :super

Odesláno

Otvírání kapoty je kapitola sama pro sebe,musel to vymyslet nějaký zoufalec,pod klapkou kterou se odjišťuje kapota je směrem do bowdenu trychtýřek,krásně tam nateče a v zimě pokud parkuješ venku to zamrzne a nejde otevřít.Já to tedy po rozmrznutí vyfoukal a naplnil nějakou vazelínou ve spreji,ale stejně to dobrotu nedělá,opakuju to každou zimu.Letos už snad mrznout nebude.

Odesláno

Taky uz mi to zamrzlo... kdyz jsem cistil svetla, tak jsem bovden vyndal a prolil ho kompletne olejem, tak snad to neprimrzne tak, aby s tim neslo hnout... 

Jinak, kdyz to je zamrzly, a kapota nejde odjistit (presne to se mi stalo, nesikovne jsme se otazel, prorazil kolo a potreboval ho vz ime na snehu vymenit a nemohl k heveru) tak s drobnejsi rukou se da pod nadzdvihlou kapotou sahnout az k zamku a odjistit ho... ale je to pakarna, zvlast kdys si clovek nepamatuje, jak to tam vypada...

Honza

Odesláno

Jednoduchá rada a myslím si že účinnější než každý rok mazat a čistit to lanko v bovdenu. Na ten háček jsem přivázal kus umělohmotného provázku (takový jako používají dlaždiči k vyměřování) na druhém konci jsem udělal očko a to očko jsem volně zasunul do spáry mezi světlo a tu příčku na které drží to originální odjišťování kapoty. Pokud ji dokážeš odemknout z kabiny tak tím provázkem ji odjistíš pokaždé.  Funguje to druhou zimu excelentně.

Odesláno

Tak túto zimu som mal tiež tu smolu že mi zrejme zamrzlo zrovna ráno pri -19 no nie lanko na packu v aute ale to krátke čo je pod kapotou a žiaľ páčka to nevydržala urval som ju. Tak som tam dal motuzik ktorým som vždy zatiahol a otvoril. To bolo však len dočasne, páčku som spojil - preplatoval tenkým nerez plechom a lanovod spojazdnil.

Dal som tam olej snáď to už nezmrzne a prinajhoršom to natrem medenou pastou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...