Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj!Nevíte náhodou jak mám vymontovat zadní rameno stěrače?Matku jsem odšrouboval,ale s obtížemi,protože byla zarezlá,ale nejde mi to rameno stěrače sundat.Je to určitě taky zarezlé a už jsem na to zkoušel různé odrezovače i brzdovku a pořád to nemůžu přes ten závit vytáhnout.:(Nemáte s tím někdo zkušenost?

Díky.

Odesláno

zkus v servisu--mají malý stahováček na to, vypadá jak stahovák na kul. čepy řízení,ale je menší, ovšem už jsem viděl ten stahováček zničený a rameno na hřídelce se nepohlo, je to totiž ocel a slitina hliníku, umí se to dobře do sebe zakousnout

Odesláno

Člověk si řekne,že výměna stěrače je pohoda,ale je to úplně jinak.Asi s tím fakt zajedu do servisu at tam jetě něco nezlomím.Snad to půjde.

Odesláno

Kupoval jsem jen to rameno zadního stěrače a stálo to 520kč.Ještě,že jsem si nechal sterač s gumou,protože to k tomu nebylo.

Odesláno

jestli si můžeš dovolit to staré rameno zničit, tak vem flexu, oblož kolem dokola novinama (přilepit páskou) a to oko ramene stěrače opatrně rozřež--nemusíš celé oko, stačí jen naříznout do polovičky a většinou to sundáš

[upravil dne 20/1/12 15:48 od ozzy56]

Odesláno

Mě ten stěrač právě nějaký dobrak zlomil:grrProto jsem musel koupit nové rameno.Já to raději první zkusím s tím stahovákem v servisu a kdyby náhodou,tak bych použil tu flexu.Díky.

Odesláno

hej. pasuje tam ale nebude dobre stierat , lebo na 307cke sw je dost zahnute sklo. tak v strede (presne kde potrebujem vidiet v spetnom ) ostava nezotreta cast priemeru asi 10 a viac cm.... ja osobne mam s oktavie

Odesláno

Povedlo se mi ho sundat,ale pouze za pomoci malého stahováku.

Drželo to teda strašně. Byl tam tři roky. Snad by bylo dobrý to jednou za čas sundat a něčim máznout ten tisícihran.:cool:

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Hladam tu vlakno na nefunkcny zadny stierac, ale neuspesne :myslim

Napisem moj problem teda sem ;) asi 3 mesiace mi zadny stierac pri spusteni vydal zvuk ako keby bol zaseknuty a uvolnilo ho.....

Dnes dosiel :grr

Zastavil presne v strede okna, tak som sa siel po navrate z prace prezliect a najest. Isiel som von otvorim dvere na aute, stierac sa pohol a vratil do povodnej polohy :o:o:o pri dalsom spusteni sa pohol asi o 2 cm(odhadovane na konci ramena). Takze nasledny postup: vypnut kluc, potom zapnut otocit packou bezat ku oknu a rukou ho pohnut o dalsi 1cm (malo to stale taky skripavy zvuk) takto som presiel cele okno az do povodnej polohy a nechal som to uz tak :D

Co tam odislo (mechanizmus)? Preco meriam napetie na konektore aj ked nemam zapnute stieranie na packe? je to Ok, alebo to mam radcej odpojit?

• O 4 roky později...
Odesláno

Dobrý den, 

Mám problém, vylomil se mi zadní stěrač, tak jsem objednal nový, matku jsem sundal ale ještě na tom závitu něco je a nevím jak to sundat, zkusil jsem za to vzít sikovkami a bojím se, že bych to urval. Tak se ptám na rady jak to sundat? Potřebuji to sundat z důvodu aby byl delší závit a mohl jsem osadit rameno stěrače.

Přikládám fotografie

Dekuji předem za informace

IMG_0593.JPG

IMG_0594.JPG

Odesláno

To je vnitřní hliníkovej kroužek z ramínka , přikrej nějakou dekou okno a opatrně ho odbruš flexou nebo nařízni pilovým plátkem , než tam dáš nový ramínko , tak to mázni , příště půjde dolů líp ;)

Odesláno (upraveno)

Taky jsem nad tím poprvé přemýšlel, vzal vedečko, nastříkal, sikovky a jedním tahem to bylo dole. Ale tento postup je na vlastní riziko a neponesu vinu za možné následky - prasklé zadní okno. Jak vypadá ten chvat jsem našel na youtube.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno (upraveno)

nene, rozřezat, hřídelku očistit ocel. kartáčem, namazat, nahodit nové rameno, ,jak radí -jarokare- :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 2 hodinami, filber napsal:

Díky za tipy, ale radši se přikloním k zahřátí a naříznutí :) 

Když to budeš řezat , tak se to zahřeje samo :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...