Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Zdravím. Jsem tu nový a pročetl jsem tu snad vše co tu na foru je ale nikde jsem se nedočetl o problému na 3008 který mám a tak se Vás chci zeptat.

Koupil jsem 3008 1.6.THP 115kw r.v. 2011 a najeto 100tis km a bouchá mi něco na přední nápravě při přejezdu středně velké až větší nerovnosti (zvuk je to tlumený a řekl bych typické bouchnutí jako když je v háji nějaký silentblok. Zajel jsem tudíž do servisu aby se mi tam na to podívali a nic nezjistili (uložení v silentblokách, stabil. tyčky atd.). Co mi doporučili a v čem viděli jedině problém byly špatné přední tlumiče a když je vyměňovali tak rovnou i s horním uložením. S autem jsem odjel a zdálo se, že je vše v pořádku ale po cca 50 km se zvuk znovu projevil (řekl bych, že je to méně než před tím ale stále tluče). Někde jsem četl na nějakém foru peugeot že peugeot měl problém s nějakou serií kulových čepů, kde se při mokré jízdě a nečistot vymezil nějaký prostor a posléze to začalo tlouci. Což by odpovídalo tomu, že když jsem odjel ze servisu tak si myslím že to opravdu nedělalo (ale je zima a nečistot na podvozku je fakt dosti). No nicméně se servis hájí tím že 3008  má stejný podvozek jako C4 grand P a ten při přejezdu nerovnosti má stejný zvuk. Ale s tímto tvrzením se opravdu nechci smířit. Měl jsem hodně aut a pokaždé když to takhle tlouklo tak něco bylo v háji.

Proto bych Vás požádal zda někdo neměl podobný problém a jestli by poradil, nebo zda je to skutečně tak od výroby odfláknutý ale jelikož jsem snad pročetl vše co tu je a nikdo si nestěžoval, tak to asi normální není. Jinak jsem s autem spokojen.

Děkuji za rady a omlouvám se mému slohu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

No řeknu své postřehy s boucháním od přední nápravy.Mám Peugeot 3008 motor 1.6 HDi koupenou novou v roce 11/2015 s prodlouženou zárukou na 5 let,v 8 500 km jsem reklamoval poprvé bouchání od přední nápravy.Bylo mi řečeno, že nic neslyší a hotovo,více to se mnou v daném servisu nechtěli řešit. Změnil jsem tedy značkový servis, kde po domluvě v cca 18 000km vyměnili,tlumiče,horní uložení tlumičů a čepy , leč bouchání se stále ozývá stejné jak píše pan Petr.Bohužel technik , který toto bouchání ,,slyšel," a byl ochoten jej řešit  odešel od firmy, od této doby jsem věc již 4 x reklamoval a nic.Zítra tam jedu opět, objednat se na prohlídku ,mám najeto 43 000km a další závadu, tak jsem zvědavý jak vše toto bude Peugeot řešit. Pravděpodobně jsem narazil na kus vyrobený někde v Malajsii nebo už nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Hlásím stejnou závadu, divný zvuk od pravého podběhu. Jako kdyby o sebe tloukly dvě prkna. Kosti a gumové uložení stabilizátoru preventivně vyměněné, bouchá dál. Můj mechanik říká, že to je uložení tlumiče. Během týdne se to dozvím. Ale já mám najeto skoro 150000km, tak už má nárok.

Upraveno uživatelem Zodiak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...