Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, dnes jsem předjížděl auto a jakmile jsem tam fouknul 4 zhasl motor za jízdy. Začlo se mi zjevovat několik hlášek jako imobilizer fault, nefunkční airbag, anomálie brzd a ESP,ASR not function.....tak jsem to na laně dotáhl domů. Co mě překvapilo bylo, že baterie byla při pokusu o znovunastartování celkem rychle vybitá,,,,snad 5 pokusů není moc. Točil jsem s tím krátce. Kamarád mechanik mi řek, že to bude způsobené nízkým napětím, že mi nejde zřejmě dobíjení. Jenže při dobití motor točí a nechytne a zůstala mi už jen hláška ASR,ESP not function. Takže auto je nepojízdné...poradí někdo?

Upraveno uživatelem robert
chyba v textu
Odesláno

Ak je tu predpoklad,že to je baterkou,tak nabi odpojenú baterku,po nabití zapoj a počkaj pár minút nech sa oživia jednotlivé RJ až potom zapni kľúč a skús štartovať. To je prvá pomoc.Potom už len diagnostika.

Odesláno

Motor je 2.2 HDI 94kw . 

Zas je mi divný že by to bylo baterií. Chápal bych to když auto chcípneš a pak máš problém...Ale za jízdy?  Jo mám rorzhasenou geometrii , tak bych tu hlášku o nefunkčním ESP,ASR   pochopil ale že to nejde nastartovat to nechápu.

Odesláno

No tak to se modli, že Ti neskočil řemen, nevím proč, ale tyhle motory na to dost trpí.

Za 1 bych asi zkusil sehnat pořádnou baterku, stačí aby byla slabá a auto bude skutečně točit a nechytne. Nicméně baterky většinou neodchází za jízdy, tzn. buď Tě odstavilo totální vybití, ale tomu by předcházela kontrolka dobíjení a nebo je to něco horšího. Ale pak už fakt jenom diagnostika. 

Odesláno

tak po dobití baterie zůstala jen hláška o chybě asr,esp ale nastartovat to prostě nejde....a nejde. Tak asi opravdu ta diagnostika jedině 

Odesláno

tak i čerpadlo sepne....jen se mi po chvili aktivoval economy mod,ale nic co by bránilo startu....tak nevím a mám pocit že to tu už ani nevyřeším...někde jsem četl že to může být i nějakou pojistkou, zítra to vše ještě projdu, zahýbu s kabelama a pak hurá servis...to mám radost po svátkách

Citovat

Odesláno

Tak kdyby měl někdo podobný problém...mám rozdrcené čídlo na spojce, nejspíš kus utržené lamely. Dalo se nové a ujel jsem 200 metrů a bum...bylo opět rozdrcené...takže spojka ven a ted ji sháním a kromě vrakoviště prostě nikde není. Na eshopech ji mají v prodeji - celou sadu s dvojhmotou, jenže ji nemají skladem a ani nevedí jestli ještě vůbec někdy bude. Tak tomu nerozumim. A originál za 24.000,- děkuju nechci :-). Nabízí mi spojku s jednohmotou, ale prý to může dělat bordel. Má někdo zkušenost prosím ????? Nebo nekupoval ted někdo někde kompletní sadu ??? já zkusil asi 8 obchodů ale nic.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...