Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Zdravím, dnes jsem předjížděl auto a jakmile jsem tam fouknul 4 zhasl motor za jízdy. Začlo se mi zjevovat několik hlášek jako imobilizer fault, nefunkční airbag, anomálie brzd a ESP,ASR not function.....tak jsem to na laně dotáhl domů. Co mě překvapilo bylo, že baterie byla při pokusu o znovunastartování celkem rychle vybitá,,,,snad 5 pokusů není moc. Točil jsem s tím krátce. Kamarád mechanik mi řek, že to bude způsobené nízkým napětím, že mi nejde zřejmě dobíjení. Jenže při dobití motor točí a nechytne a zůstala mi už jen hláška ASR,ESP not function. Takže auto je nepojízdné...poradí někdo?

Upraveno uživatelem robert
chyba v textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak je tu predpoklad,že to je baterkou,tak nabi odpojenú baterku,po nabití zapoj a počkaj pár minút nech sa oživia jednotlivé RJ až potom zapni kľúč a skús štartovať. To je prvá pomoc.Potom už len diagnostika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor je 2.2 HDI 94kw . 

 

 

Zas je mi divný že by to bylo baterií. Chápal bych to když auto chcípneš a pak máš problém...Ale za jízdy?  Jo mám rorzhasenou geometrii , tak bych tu hlášku o nefunkčním ESP,ASR   pochopil ale že to nejde nastartovat to nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to se modli, že Ti neskočil řemen, nevím proč, ale tyhle motory na to dost trpí.

Za 1 bych asi zkusil sehnat pořádnou baterku, stačí aby byla slabá a auto bude skutečně točit a nechytne. Nicméně baterky většinou neodchází za jízdy, tzn. buď Tě odstavilo totální vybití, ale tomu by předcházela kontrolka dobíjení a nebo je to něco horšího. Ale pak už fakt jenom diagnostika. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak i čerpadlo sepne....jen se mi po chvili aktivoval economy mod,ale nic co by bránilo startu....tak nevím a mám pocit že to tu už ani nevyřeším...někde jsem četl že to může být i nějakou pojistkou, zítra to vše ještě projdu, zahýbu s kabelama a pak hurá servis...to mám radost po svátkách

Citovat

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kdyby měl někdo podobný problém...mám rozdrcené čídlo na spojce, nejspíš kus utržené lamely. Dalo se nové a ujel jsem 200 metrů a bum...bylo opět rozdrcené...takže spojka ven a ted ji sháním a kromě vrakoviště prostě nikde není. Na eshopech ji mají v prodeji - celou sadu s dvojhmotou, jenže ji nemají skladem a ani nevedí jestli ještě vůbec někdy bude. Tak tomu nerozumim. A originál za 24.000,- děkuju nechci :-). Nabízí mi spojku s jednohmotou, ale prý to může dělat bordel. Má někdo zkušenost prosím ????? Nebo nekupoval ted někdo někde kompletní sadu ??? já zkusil asi 8 obchodů ale nic.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...