makropolis Odesláno 30. listopad 2016 Odesláno 30. listopad 2016 Prosím o radu. Peugeot 407 SW, 2.0 HDI, 100kW, r.v. 2006., chip od Xtunning Na dia tyto chyby: P2084 Snímač teploty spalin za kat. - Hodnota mimo toleranci P0095 Snímač teploty v sacím potrubí - Chyba v proudovém okruhu Provedena výměna čidla za FAPkem. - 2x Proměřeno napětí, odpor, kostra. Vše OK. Chyby vymazány. Při jízdě začne teplota výfukových plynů normálně stoupat od 100°, když dosáhne cca 300°, náhle přeskočí na 634° a hláška Engine fault, repair need it. Už jsem z toho na pušku. Díky za rady Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. listopad 2016 Odesláno 30. listopad 2016 Zajed do x tuningu at s tím něco udělají, když jejich chip je nejlepší a bez problémů, at ukáží co umí.... Citovat
foxo Odesláno 1. prosinec 2016 Odesláno 1. prosinec 2016 FAP a "chip tuning" se nemaju v laske... A suhlasim s Charlie1, ale myslim, ze sa budu vymluvat, ze "chiptuning" s tym nema nic spolecneho, a ze si to mas vyresit sam... Citovat
makropolis Odesláno 16. prosinec 2016 Autor Odesláno 16. prosinec 2016 Tak Xtuning se snaží chybu odstranit, komunikace s nimi bez problémů, vyzkoušeny další dva softy, problém přetrvává. Prozatím návrat k origo softu, další pokus očekávám dnes. Pokud to nebudou schopni vyřešit, vracejí peníze. Citovat
OK406 Odesláno 23. prosinec 2016 Odesláno 23. prosinec 2016 Není lepší být v originálu a vyhnout "chip tuning", tím i výše uvedeným chybám? Pokud chce někdo silnější auto, tak ať si koupí s větším obsahem. To je stará známá pravda, která platila, platí a bude platit. Citovat
baffy Odesláno 23. prosinec 2016 Odesláno 23. prosinec 2016 (upraveno) V 30. 11. 2016 at 8:06, makropolis napsal: Prosím o radu. Peugeot 407 SW, 2.0 HDI, 100kW, r.v. 2006., chip od Xtunning Na dia tyto chyby: P2084 Snímač teploty spalin za kat. - Hodnota mimo toleranci P0095 Snímač teploty v sacím potrubí - Chyba v proudovém okruhu Provedena výměna čidla za FAPkem. - 2x Proměřeno napětí, odpor, kostra. Vše OK. Chyby vymazány. Při jízdě začne teplota výfukových plynů normálně stoupat od 100°, když dosáhne cca 300°, náhle přeskočí na 634° a hláška Engine fault, repair need it. Už jsem z toho na pušku. Díky za rady Neviem ,ale ak sa nemýlim ,snímač za FAp je snímač tlaku .Snímač teploty je predsa pred FAP ,presnejšie teda medzi katalyzátorom a FAPkom ,alebo si to iba špatne vysvetlujem? Upraveno 23. prosinec 2016 uživatelem baffy Citovat
makropolis Odesláno 2. leden 2017 Autor Odesláno 2. leden 2017 V 21. 12. 2016 at 22:24, Lada78 napsal: Na kolik ti zvedaji vykon? Výkon ze 100 na 120kW, krouťák z 320 na 380 Nm to baffy: Snímače tlaku jsou před a za FAP, z rozdílu v tlacích na těchto dvou snímačích se vypočítává míra zaplnění FAP. Snímač teploty je za FAP, určuje teplotu pro spuštění regenerace. Alespoň takhle jsem to pochopil já :-) 22.12.2016 přehrán soft, původní chyby odstraněny. Nový problém: 1.Při plné zátěži (120 km/h, 5. rychl. stupeň, plyn na podlahu) chyba v požadovaném a skutečném plnícím tlaku turba. To už je ale asi o stavu turba. 2. FAP neregeneruje. Nicméně od Xtuning, zaslán další origo soft na vyzkoušení a ten bude posléze přemapován. Začíná mě to bavit, budu expert na přehrávání softu. Ještě, že majitel servisu je kamarád. :-) Citovat
makropolis Odesláno 5. leden 2017 Autor Odesláno 5. leden 2017 V úterý nahrán nový origo soft, projeto, vyzkoušeno, zregenerováno, tlaky OK. Potvrzeno do XTuningu, že je OK. Tento soft se upravuje a dnes budeme přehrávat. Tak uvidíme. :-) Citovat
makropolis Odesláno 31. leden 2017 Autor Odesláno 31. leden 2017 Vyřešeno pomocí origo a posléze čipnutého soft vlákno zde Díky straki007 !! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.