Přejít na obsah

makropolis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

Vše od uživatele makropolis

  1. Vyřešeno pomocí origo a posléze čipnutého soft vlákno zde Díky straki007 !!
  2. makropolis

    Tempomat 407

    Akce tempomat - Vyřešeno. Velký dík straki007 za jeho čas a ochotu. Vyřešili jsme dvě mouchy najednou. Tempomat zprovozněn, k tomu nahrán konečně origo soft, který byl posléze nachipován. Drobné problémy při realizaci těchto kroků, jako např. umrtvení a znovuoživení řídící jednotky - byla radost se na to dívat. Fachman, který přesně ví co dělá a předjímá co by se ev. mohlo stát. V podstatě je připraven na všechny eventuality. Nutnost rozpárat jednotku atd..... Věnoval se mi asi 3,5 h Klobouk dolu!! ....douška pro šťouraly: Domluva pomocí dvou SMS a jednoho 20 s hovoru, čekání cca 5 minut.
  3. makropolis

    Tempomat 407

    to straki007: zítra nahrávám origo soft, tak se pak ozvu, a zastavil bych se na u tebe na zkoušku. Ano?
  4. makropolis

    Tempomat 407

    Objeví se tři čárky. Svítí a při zmáčknutí + nebo - nebo SET se rozblikají. Pokud tlačítko SET podržím cca 4 sec, tak se objeví hláška o chybě tempomatu.
  5. makropolis

    Tempomat 407

    Tak jsem kontaktoval straki007, druhý den jsem byl u něj. Proběhlo několik pokusů o aktivaci, mořil se s tím asi hodinu, bohužel se nepodařila aktivace v řídící jednotce. V konfiguraci je tempomat povolen, auto ho normálně vidí, ale jaksi netempomatuje. Nějaké nápady co dál? Novější soft nebo tak něco. Jinak díky straki007 za ochotu, skvělý přístup.
  6. V úterý nahrán nový origo soft, projeto, vyzkoušeno, zregenerováno, tlaky OK. Potvrzeno do XTuningu, že je OK. Tento soft se upravuje a dnes budeme přehrávat. Tak uvidíme. :-)
  7. Ahoj straki007,

    chtěl jsem poprosit o enable tempomatu u mojí 407 SW, 2.0 HDI, r.v. 2006. Páčka je už namontovaná. VIN: VF36ERHRH21222237
    Jsem z Mostu.

    Myslíš, že by sis v dohledné době mohl udělat pár minut času?

    Díky za pomoc

    Marek

    1. straki007

      straki007

      ahoj.urcite ano klidne zitra zavolej.pokud nezvednu tak sms

  8. makropolis

    Tempomat 407

    Ahoj hoši, najde se někdo v okolí Mostu, kdo mi povolí tempomat?. Páčka už je namontována. Bohužel můj servisman má jen BOSCH a WOW. Díky za pomoc. 2.0 HDI
  9. Výkon ze 100 na 120kW, krouťák z 320 na 380 Nm to baffy: Snímače tlaku jsou před a za FAP, z rozdílu v tlacích na těchto dvou snímačích se vypočítává míra zaplnění FAP. Snímač teploty je za FAP, určuje teplotu pro spuštění regenerace. Alespoň takhle jsem to pochopil já :-) 22.12.2016 přehrán soft, původní chyby odstraněny. Nový problém: 1.Při plné zátěži (120 km/h, 5. rychl. stupeň, plyn na podlahu) chyba v požadovaném a skutečném plnícím tlaku turba. To už je ale asi o stavu turba. 2. FAP neregeneruje. Nicméně od Xtuning, zaslán další origo soft na vyzkoušení a ten bude posléze přemapován. Začíná mě to bavit, budu expert na přehrávání softu. Ještě, že majitel servisu je kamarád. :-)
  10. Tak Xtuning se snaží chybu odstranit, komunikace s nimi bez problémů, vyzkoušeny další dva softy, problém přetrvává. Prozatím návrat k origo softu, další pokus očekávám dnes. Pokud to nebudou schopni vyřešit, vracejí peníze.
  11. Prosím o radu. Peugeot 407 SW, 2.0 HDI, 100kW, r.v. 2006., chip od Xtunning Na dia tyto chyby: P2084 Snímač teploty spalin za kat. - Hodnota mimo toleranci P0095 Snímač teploty v sacím potrubí - Chyba v proudovém okruhu Provedena výměna čidla za FAPkem. - 2x Proměřeno napětí, odpor, kostra. Vše OK. Chyby vymazány. Při jízdě začne teplota výfukových plynů normálně stoupat od 100°, když dosáhne cca 300°, náhle přeskočí na 634° a hláška Engine fault, repair need it. Už jsem z toho na pušku. Díky za rady
  12. Mohu i já poprosit o výbavu? VIN: VF36ERHRH21222237 Děkuji velmi pěkne
×
×
  • Vytvořit...