Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot 407 1.6 hdi problém s ventilátorom chladenia

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň, chcel by som sa vás spýtať a zároveň poprosiť, či by ste mi vedeli poradiť Ventilátor chladenia sa mi zapína len pri zapnutej klíme (auto). Teplota Chlad kapal. je 90-95°C. Bez zapnutia klimatizácie mi nezapne ani ventilátor pri 95°C, pri takej teplote by ho už malo zapnúť nie? Nestretol sa niekto s takým problémom? Ďakujem

Odesláno

Pokud se motor nepřehřívá, je to normální, spíná až kolem 100°C podle typu motoru. Když to chceš vyzkoušet musíš motor nechat ohřát víc než těch 95°c.

Odesláno

Môžeš mi poradiť keď zapnem klimu zapne sa ventilátor chladenia ale ako nahle ju vypnem tak sa netočiť aj keď zastanem tak sa netoči a  teplota je vysoká. Nemôže to byť nejaký Termostat?

Odesláno

klima spíná sahru aby hnal vzduch na výměník, některá auta mají sahary dvě, jednu ovládá klima a jednu motor. Nevím jak to máš ty. Každopádně sahara by se měla roztočit pokud to necháš nastartované stát na místě nějakou dobu.

Odesláno
12 hours ago, peter23p said:

klima spíná sahru aby hnal vzduch na výměník, některá auta mají sahary dvě, jednu ovládá klima a jednu motor. Nevím jak to máš ty. Každopádně sahara by se měla roztočit pokud to necháš nastartované stát na místě nějakou dobu.

na mieste sa nezapne, iba keď zapnem klimu. Bez zapnutia klimi ventilátor nezopne.

Odesláno (upraveno)

- auto jezdí, teploměr nejde do červeného, kontrolka nehlásí závadu?

- u těchto aut je ventilátor spínaný a regulovaný elektronicky, takže závada bývá totální (nic nejde) a kontrolka hlásí závadu. To co popisuješ, by byla hodně neobvyklá závada.

- navštiv diagnostiku, tak se ukáže, zda čidlo teploty motoru dává správnou hodnotu, a zda ventilátor lze samostatně zapnout a regulovat (v diagnostice je na to funkce)

- anebo (tak bych to udělal) neřeš a jezdi, až se rozsvítí kontrolka, budeš řešit. Můžeš to vyzkoušet za horka, dej tomu pořádný kopec a ukáže se, zda se rozběhne ventilátor, nebo se rozsvítí kontrolka.

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 3 roky později...
Odesláno

Mnre nezopina vrtulu vôbec, a klímu zopne na par sekúnd, čiže 1 co urobím vyberiem vrtulu a zapnem ju na priami prúd autobaterie, a keďže ani to nepôjde tak ju dám urobiť elektrikárov, nová a nie originál stoji dosť, už som vyskúšal všetky relé, aj. 

Odesláno (upraveno)

prve urob to ze za chodu motora odpojis  konektor teploty chladiacej kvapaliny 

rj to vyhodnoti ako prehriatie a malo by zopnut saharu na max otacky 

alebo cez diag sa daju spustit (odtestovat sahary)

na priamo ju nespustis ,preto lebo ma na sebe regulator otaciek ,musel by si pripojit aj ovladanie 

teraz vies preco je tak draha 

Upraveno uživatelem krtek 2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...