Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je zde plno odborníků z různých profesí, proto se chci zeptat jestli náhodou nemá někdo i s tímhle zkušenost.

Chci si obložit stěny chodby dlažbou viz foto(rozměr dlažby 66,6 x 33,3 x 0,7cm),budu používat lepidlo viz foto.

Nestačilo by jen zeškrábat malbu a nechat jako podklad jemnou omítku(drážky bych do ní udělal).

Nebo holt musím oklepat omítku až na podklad (což se mi popravdě moc nechce)

Dlažba je dosti težká,nerad bych aby odpadla.

Díky za rady

IMG_20160716_165921.jpg

IMG_20160716_165942.jpg

IMG_20160716_165845.jpg

IMG_20160716_164908.jpg

IMG_20160716_164935.jpg

Odesláno

Ideální je oškrábat jemnou vrstvu až na hrubou maltu,tu pak napenetrovat a nalepit obkladové pásy.Pokud se jemná neškrábe tak alespoň seškrábnout malbu,napenetrovat omítku,natáhnout perlinku do vrstvy lepidla(jako při zateplování)a po vyschnutí lepidla nalepit obklad.Jako penetraci stačí Duvilax ředěný vodou 1:4.Ještě nidy nic nespadlo....:)

Odesláno

Pokud je vrstva jemné soudržná a malba oškrábaná ,tak stačí postupovat jako v mém prvním příspěvku.Samozřejmě je na volbě zhotovitele obkladu jaký postup zvolí ale lepil jsem x krát i těžší obklad z přírodního,či umělého kamene a nikdy se nic neuvolnilo. Jak se říká- nejhorší je smrt z vyděšení....

Odesláno

taky bych jen oškrábal malbu a pokud se omítka nesype, tal bych to napenetroval a natáhl lepidlem s perlinkou. Po zaschnutí bych znovu napenetroval a lepil obklad.

Pokud se omítka sype, pak určitě omlátit a nahodit znovu

Odesláno

Dělal jsem to taky, napenetroval jsem zeď, natáhl lepidlo a do lepidla usazoval obklad. Omítka byla soudržná, nesypala se. Na jiném místě byla nově nahozená omítka, tam jsem nepenetroval. ;)

DSC_2927.JPG

DSC_2889.JPG

Odesláno (upraveno)

Díky všem za rady.Zkusím teda oškrábat malbu,pokud se nebude drolit omítka,tak ji napenetrovat duvilaxem 1:4,natáhnout lepidlo s perlinkou a do lepidla usazovat obklad.

Perlinek je x druhů,kterou použít? Např.perlinku Masternet Premium nebo stačí něco obyčejného?

Upraveno uživatelem chuck11
Odesláno (upraveno)

Stačí obyčejná-slouží jen ke zpevnění povrchu .Po oškrábání malby musíš napenetrovat povrch i kdyby se omítka nedrolila!Adhézní můstek slouží ke zvýšení  přilnavosti na převážně nesavé materiály(lepení na mramor.na obklad a pod.).A je dost drahý.Přeju hodně zdaru ve tvé tvůrčí práci!:papa

Upraveno uživatelem kurka
Odesláno

Jak už zde bylo psáno, oškrábat starý nátěr, napenetrovat, osobně doporučuji Den Braven, ale určitě i jiný budou dobrý, přetáhnout lepidlem, znovu penetrace a můžeš obkládat.

Perlinku bych dával jen podle stavu omítky, pokud všude drží tak netřeba.

Odesláno

oškrabej poctivě malbu a napenetruj hloubkovou penetrací . Jestliže je omítka o.k tak ti nemůže nic opadat . Takové názory že oškrabat i s fajnovou jsou nesmysl. Jasné je že když dáš pod obklad lepidlo s perlinkou tak to máš na  120 procent. Někdy se stává  že omíka může být mastná a obklad by se mohl pustit zdi  , ale to záleží jak poctivě nepenetruješ. vždy natírej  štětkou vidíš jak penetrace stíká ze zdi a podle toho natíráš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...