chuck11 Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Je zde plno odborníků z různých profesí, proto se chci zeptat jestli náhodou nemá někdo i s tímhle zkušenost. Chci si obložit stěny chodby dlažbou viz foto(rozměr dlažby 66,6 x 33,3 x 0,7cm),budu používat lepidlo viz foto. Nestačilo by jen zeškrábat malbu a nechat jako podklad jemnou omítku(drážky bych do ní udělal). Nebo holt musím oklepat omítku až na podklad (což se mi popravdě moc nechce) Dlažba je dosti težká,nerad bych aby odpadla. Díky za rady Citovat
kurka Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Ideální je oškrábat jemnou vrstvu až na hrubou maltu,tu pak napenetrovat a nalepit obkladové pásy.Pokud se jemná neškrábe tak alespoň seškrábnout malbu,napenetrovat omítku,natáhnout perlinku do vrstvy lepidla(jako při zateplování)a po vyschnutí lepidla nalepit obklad.Jako penetraci stačí Duvilax ředěný vodou 1:4.Ještě nidy nic nespadlo.... Citovat
jirka307 Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Oškrabat budeš muset štuk jenom malba nestačí a uvidiš jak je na tom omitka jestli se nesype tak to mužeš obložit ale napřed bych to ješte natřel penetrací Citovat
jirka307 Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Jeste zaleží jak jsou ty steny rovné potom se to vyplatí oklepat a nahodit znovu Citovat
kurka Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Pokud je vrstva jemné soudržná a malba oškrábaná ,tak stačí postupovat jako v mém prvním příspěvku.Samozřejmě je na volbě zhotovitele obkladu jaký postup zvolí ale lepil jsem x krát i těžší obklad z přírodního,či umělého kamene a nikdy se nic neuvolnilo. Jak se říká- nejhorší je smrt z vyděšení.... Citovat
kveton Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 taky bych jen oškrábal malbu a pokud se omítka nesype, tal bych to napenetroval a natáhl lepidlem s perlinkou. Po zaschnutí bych znovu napenetroval a lepil obklad. Pokud se omítka sype, pak určitě omlátit a nahodit znovu Citovat
parizov Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Pokud bys chtěl mít úplnou jistotu, existuje i "adhezní můstek " (nátěr), ale nejspíš je to zbytečný. Citovat
radim.1008 Odesláno 16. červenec 2016 Odesláno 16. červenec 2016 Dělal jsem to taky, napenetroval jsem zeď, natáhl lepidlo a do lepidla usazoval obklad. Omítka byla soudržná, nesypala se. Na jiném místě byla nově nahozená omítka, tam jsem nepenetroval. Citovat
chuck11 Odesláno 16. červenec 2016 Autor Odesláno 16. červenec 2016 (upraveno) Díky všem za rady.Zkusím teda oškrábat malbu,pokud se nebude drolit omítka,tak ji napenetrovat duvilaxem 1:4,natáhnout lepidlo s perlinkou a do lepidla usazovat obklad. Perlinek je x druhů,kterou použít? Např.perlinku Masternet Premium nebo stačí něco obyčejného? Upraveno 17. červenec 2016 uživatelem chuck11 Citovat
kurka Odesláno 17. červenec 2016 Odesláno 17. červenec 2016 (upraveno) Stačí obyčejná-slouží jen ke zpevnění povrchu .Po oškrábání malby musíš napenetrovat povrch i kdyby se omítka nedrolila!Adhézní můstek slouží ke zvýšení přilnavosti na převážně nesavé materiály(lepení na mramor.na obklad a pod.).A je dost drahý.Přeju hodně zdaru ve tvé tvůrčí práci! Upraveno 17. červenec 2016 uživatelem kurka Citovat
chuck11 Odesláno 17. červenec 2016 Autor Odesláno 17. červenec 2016 Však jsem psal,pokud se nebude drolit omítka tak budu hned penetrovat.Pokud by se drolila tak ji budu muset vysekat. Díky . Citovat
Šalda Odesláno 17. červenec 2016 Odesláno 17. červenec 2016 Jak už zde bylo psáno, oškrábat starý nátěr, napenetrovat, osobně doporučuji Den Braven, ale určitě i jiný budou dobrý, přetáhnout lepidlem, znovu penetrace a můžeš obkládat. Perlinku bych dával jen podle stavu omítky, pokud všude drží tak netřeba. Citovat
Michal11 Odesláno 17. červenec 2016 Odesláno 17. červenec 2016 oškrabej poctivě malbu a napenetruj hloubkovou penetrací . Jestliže je omítka o.k tak ti nemůže nic opadat . Takové názory že oškrabat i s fajnovou jsou nesmysl. Jasné je že když dáš pod obklad lepidlo s perlinkou tak to máš na 120 procent. Někdy se stává že omíka může být mastná a obklad by se mohl pustit zdi , ale to záleží jak poctivě nepenetruješ. vždy natírej štětkou vidíš jak penetrace stíká ze zdi a podle toho natíráš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.