roko Odesláno 21. srpen 2007 Odesláno 21. srpen 2007 Loni jsem koupil 307 / HDI 79kW, auto bylo 3 roky staré po prvním majiteli. Najeto 113 tis. km.. První cesta vedla na kontrolu do servisu, kilometry prý snad odpovídají ale píská vám setrvačník. Překvapení č.2 - "Peuegeot je si vědom této chyby a pokud nám to povolí PRAHA tak provedeme výměnu zdarma" a stalo se.. Pouze jsem zakoupil novou sadu spojky(montáž zdarma). Jaký setrvačník namontovali ale nevím Citovat
HOFA Odesláno 21. srpen 2007 Odesláno 21. srpen 2007 Tak já mám dojem,že i mě se začínají týkat problémy ze setravákem kapánek popíšu problém: Při volnoběhu pískání,které je slyšet už i kapánek uvnitř vozu Docela tuhý pedál spojky( ale říká se ,že u Pažouta normální) Při rozjíždění a pouštění spojky,v nejhornější poloze takové nepravidelné cukání. Záběr spojkového pedálu až úplně u podlahy. Celkově docela nepříjemné. Citovat
svanovsky Odesláno 22. srpen 2007 Odesláno 22. srpen 2007 Ahoj, tak jsem po včerejším pročtení veškerých informací o problémech se strvačníkem na tomto fóru začal dosti intezivně naslouchat a zkoumat veškeré projevy mého 307SW. Bohužel musím konstatovat, že pokud se nejdná o paranoju, tak jsem asi dlaším kandidátem na váměnu setrvačníku. Mnou odposlouchané a odpozorované projevy auta: 1. Po nastartování je mimo kabinu slišet "vrzání", které vypadá, jako by v motoru nebylo něco namazaného 2. Spojkový pedál jde sešlápnou dosti ztuha a zabírá téměř okamžitě odspodu 3. Při vypnutí motoru je i uvnitř vozu slyšitelné "zavrzání" a celé auto se jakoby otřese 4. Zatím nemám problémy s rozjezdem nebo nějakými vybracemi spojky v hořejší poloze, nebo s prokluzem 5. Během jízdy samotné po rovné "tiché" silnici a s absolutním tichem uvnitř auta není slyšet nic kromě typického zvuku turba Tak a teď mi řekněte, jak jsem na tom. Marek S. Citovat
lobosb Odesláno 22. srpen 2007 Odesláno 22. srpen 2007 Si na tom tak, ze zotrvacnik konci sluzbu. Ja som ho vymenil za novi a je zase ponom ,po ubehnuti 11 000km musim to dat reklamovat .Ja som si myslel ze tam davaju uz niejake novsie ,ale oni tam daly ten isty smejd za 40 000 zo vsetkym.Ked môzem odporucit tak si tam daj zotrvacnik ZO 406 pouzi hladanie pisalo sa tu otom. Citovat
Guest RychJ Odesláno 22. srpen 2007 Odesláno 22. srpen 2007 Původně zaslal: lobosb Si na tom tak, ze zotrvacnik konci sluzbu. Ja som ho vymenil za novi a je zase ponom ,po ubehnuti 11 000km musim to dat reklamovat .Ja som si myslel ze tam davaju uz niejake novsie ,ale oni tam daly ten isty smejd za 40 000 zo vsetkym.Ked môzem odporucit tak si tam daj zotrvacnik ZO 406 pouzi hladanie pisalo sa tu otom. Tak to mi ani neříkej, za chvilku jsi du do servisu pro auto, měl jsem ho tam na výměnu setrvačníku v 80 OOOkm v rámci garanci...Když jsem ho tam dával, tak říkal, že tam dají ten co se dává do 307 ted, ne ten šmejd co se se*e.... Citovat
svanovsky Odesláno 23. srpen 2007 Odesláno 23. srpen 2007 Tak jsem ohledně toho volal prodejci, u kterého bylo vozidlo zakoupeno a který provozuje i autorizovaný servis. Asi 15 minut si mě přepojovali tam na zase nazpět, což mě krajně vytočilo, tak jsem s tím praštil. Napsal jsem jim mail a kopii jsem poslal ještě jinam plus přímo na www.peugeot.cz - zatím ale žádná odpověď. Tak snad doufám, že se k tomu postaví někdo čelem a vypadne z nich nějaký jasný postoj. Jestli ne, tak Peugeout asi nikdy více. Marek S. Citovat
Guest salo000 Odesláno 23. srpen 2007 Odesláno 23. srpen 2007 co ak je auto dovoz aj vtedy sa to da vymenit v ramci garancie?na ake rocniky sa to vstahuje Citovat
lobosb Odesláno 23. srpen 2007 Odesláno 23. srpen 2007 Původně zaslal: RychJ Původně zaslal: lobosb Si na tom tak, ze zotrvacnik konci sluzbu. Ja som ho vymenil za novi a je zase ponom ,po ubehnuti 11 000km musim to dat reklamovat .Ja som si myslel ze tam davaju uz niejake novsie ,ale oni tam daly ten isty smejd za 40 000 zo vsetkym.Ked môzem odporucit tak si tam daj zotrvacnik ZO 406 pouzi hladanie pisalo sa tu otom. Tak to mi ani neříkej, za chvilku jsi du do servisu pro auto, měl jsem ho tam na výměnu setrvačníku v 80 OOOkm v rámci garanci...Když jsem ho tam dával, tak říkal, že tam dají ten co se dává do 307 ted, ne ten šmejd co se se*e.... Tak neviem mozno ze ti dali novy typ ,ale mna ojeb.. hajz.. .ved sa niejako presvec.No a ked ti dali stary tak na to nepristup! Citovat
adamB Odesláno 12. říjen 2007 Odesláno 12. říjen 2007 Mam ten isty problem...poradite mi aky typ 406 sa da namontovat do tej 307sw. Dakujem... Citovat
adamB Odesláno 17. říjen 2007 Odesláno 17. říjen 2007 NEVIETE O AKY MODEL 406 ISLO?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Citovat
domav Odesláno 17. říjen 2007 Odesláno 17. říjen 2007 Původně zaslal: adamB NEVIETE O AKY MODEL 406 ISLO?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Asi nikdo neví...nevbo nechce prozradit.... Citovat
svanovsky Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 Ahoj všichni, tak jsem podle všech přízpěvků na zdejším fóru předpokládal, že jsem také jedním z těch, kterých se problém setrvačníků týká. Na základě tohoto jsem se rozhodl, že si danou doměnku nechám potvrdit a tak jsem navštívil svůj autorizovaný servis FAMKO BRNO, následně jeden další autorizovaný servis a na konec jeden místní servis, který se specializuje na francouze a především PEUGEOT. Ani v jednom případě mi neřekli, že mám problém se setrvačníkem. Všichni si auto poslechli, projeli a mrkli na něj na zvedáku. Autorizovaný servis prohlásil, že to setrvačník nebude, ale že by to museli víc prověřit. Místní servisák řekl, že to vypadá na nějakou vůli v uložení motoru a příslušných silenblocích a že by mi doporučil jim to tam tak den nechat, oni by to promazali, případné vůle provizorně odstranili a pak by se vidělo, jestli problém přetrvá. Podle toho už opravdu nevím, co si myslet. Auto mi píská/vrže jakoby nebylo v prostoru motoru něco namazeného a dřel se kov o kov. Když je auto studené, píská to i při volnoběhu. Po zahřátí se zvuk projeví jen při startu, nebo při vypnutí motoru. Co vy na to ?? Citovat
honza.praha Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 no vidíš.. u mě se zase všechny autorizopvané servisy shodují, že je to setrvačník a je potřeba ho udělat. jen Peugeot CŘ tvrdí, že v těchhle autech neodcházíé a je to jen vada způsobená používáním auta a tudíž se na to záruka nevztahuje. takže nejpozději do měsíce si to nechám opravářem rozhodit a dát tam nějaký, co už bude věčný. Slibuje, že to umí a tak dám vědět jak to dopadlo a co tam připadně dát. Citovat
domav Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 Původně zaslal: honza.praha no vidíš.. u mě se zase všechny autorizopvané servisy shodují, že je to setrvačník a je potřeba ho udělat. jen Peugeot CŘ tvrdí, že v těchhle autech neodcházíé a je to jen vada způsobená používáním auta a tudíž se na to záruka nevztahuje. takže nejpozději do měsíce si to nechám opravářem rozhodit a dát tam nějaký, co už bude věčný. Slibuje, že to umí a tak dám vědět jak to dopadlo a co tam připadně dát. Tak rychle nechej opravit a dej nám všem vědět, abychom to mohli tyky tak udělat. Citovat
omegaalfa Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 po tom co tu čtu si nemohu odpustit jeden - jsem rád že mám 2,0 hdi 66kw ! Citovat
svanovsky Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 Původně zaslal: omegaalfa po tom co tu čtu si nemohu odpustit jeden - jsem rád že mám 2,0 hdi 66kw ! Ne nëvím. Tohle není jediné téma, kde se setrvák probírá a jsem si jistej, že tu měl někdo stejný problém i u HDi s nižším výkonem. Určitě to řešil, jelikož tu někomu u silnější verze vyměnili setrvák vrámci garance a jemu řekli, že s tím nižším modelem má smůlu Schválně zkus trošku pohledat a sám uvidíš. Snad setrvačníkový problém nemají benzíňáky Citovat
domav Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 Původně zaslal: omegaalfa po tom co tu čtu si nemohu odpustit jeden - jsem rád že mám 2,0 hdi 66kw ! Ale zase Ti to na druhou stranu nejede Hi,hi,hi Ne vážně budeš mít o problém méně. Citovat
omegaalfa Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 Původně zaslal: domav Původně zaslal: omegaalfa po tom co tu čtu si nemohu odpustit jeden - jsem rád že mám 2,0 hdi 66kw ! Ale zase Ti to na druhou stranu nejede Hi,hi,hi Ne vážně budeš mít o problém méně. za takovy starosti a penize ten vykon rad ozelim:papa Citovat
honza.praha Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 hele,já mám 1,6ku o výkonu 66kw a setrvák mi po 2,5 letech a cca 50 tis. taky odešel. Tak když už začal vrzat jsem si jí nechal čipnout a od té doby max. spokojenost. Jede hezky, málo žere a holt vrže.... Pravda je, že ač tam mám momentálně solidní výkon, moc za ní netahám. Nějak mi ten styl gumování a max. odpichu na světlech nesedí. Na druhé straně, ale plně naložené auto na dovolenou a i na pětku to akceleruje i do kopce. Takže teď setrvák snad vyřeším tou náhradou a bude to zase super auto. [upravil dne 18.10.2007 honza.praha] Citovat
omegaalfa Odesláno 18. říjen 2007 Odesláno 18. říjen 2007 no to jsi tu nejspis jedinej s 66 kw a problémem na setrváku - jinak je to (co jsem se tu dočetl) výhradně výsada té silnější verze, ale i to moje má své mouchy.....nebojte:mrk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.