jardatop Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Zdravím a mám dotaz: je možné vyměnit v P306 motor 1,9 D 50 kW za motor 1,9 TD 66 kW, aniž bych měl problém na technické? Podle příručky "Jak na to" jsou to oba XUD9. Akorát TD má navíc ABS, ASR. Mám dvě podobná auta (P306 kombi 1998) a na 1,9 D mi odchází motor, ale má zachovalejší kastli i elektriku, tak bych z toho udělal jedno dobré auto. Ve velkém techničáku by byl tedy napsaný výkon 50 kW a motor by tam byl s turbem 66 kW. Vadilo by to na technické? Díky za odpověď. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Přeci nemohou ty motory mít stejný kod. A právě kod motoru se kontroluje. Citovat
v3pepkech Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Asi pletes kod motoru a typ motoru. Urcite to bude problem i kdyz prendas stitek technik pozna turbo navic nekdy☺ Citovat
mmartinkovic Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 No neviem, pri dnesnych autach tam mozes mat aj skriatkov s veslami a ani by ich nezbadali. Kod motora je len v technickom preukaze, pripadne na stitku nad chladicom. ale na motor uz sa nedavalo nic sa mi zda. Mozno by bolo dobre vediet ako velkostne sa lisi druhy motor od povodneho, co je vidiet a co nie. Ani technik nemoze poznat xyz pocet motorov presne. Citovat
v3pepkech Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Kod motoru je na motoru, vyrobni cislo taky ale to uz se neresi. Ver mi kod motoru na stk musi souhlasit. Jinak dnes ti muze polic. odebrat ORV a treba nekdo z nich pozna ze tam mas turbo navic, i kdyz na stk das nekomu na kafe. Myslim si ze pokud chces mit klid tak je to nesmysl resit takhle. Nebo pokud to das bez turba blok hlava a prehodis stitek s kodem,nebo prerazis tak by to asi slo. Ale neznam rozdil v mot. Cerpadlo atd. Citovat
myšut Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 (upraveno) od stran Pčr jsem se setkal už se zajímavýma věcma: nechápačka ,že 26 let staré auto má měsíc starou TK .... pak další silnička : měření hloubky vzorku mých sjetých zadních gum nehtem prstu s komentářem ,že je to na hraně ..atˇ teda aspoň ukážu ,co mám v kufru ....tam byly 2 zánovní alpiny 4 generace ...tak jen odseknutí naschle a pápá... pak po 12 hodinách v Ovy .....že mě zastavili ,protože takový auto ještě neviděli a nějaký motor ,to se nikdy neřešilo....mít tam lpg ,cng ,trpaslíky s veslama ,motor 1.9 D ....to by snad vadilo jen krávě na pastvě jsem zvědav ,až mě někdo zase zastaví a v místo zadních sedaček bude druhý motor s převodovkou .....co bude kvákat Upraveno 6. červen 2016 uživatelem myšut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.