Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký mikrobus do cca 150 - 200 tKč?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Oddie -

a) těch víkendů je zhruba 20 ročně + dovolené, což je po 2 nocích cca 40 tKč, spíš i víc = první renonc v Tvém výpočtu

b) s dodávkou mám mnoho najeto a tak o provozu a jeho úskalí něco tuším (spotřeba je o něco MÁLO vyšší, ceny ND ale de facto srovnatelné jako by to bylo u čehokoli novějšího)

c) víkendové výlety s využitím kapacity  8mi (9ti) míst neplánuju jako výdělečné - spíš ve stylu chci jet tam, seženu/neseženu někoho k sobě, abychom rozpočítali náklady (když něco zbyde = +, když nezbyde a budu na 0, svět se nezblázní, když budu v - , tak se třeba nepojede)

Jinak dotaz nezněl - udělej mi rozbor a kalkulaci zda se mi to vyplatí, ale chci kupovat auto do 200 tKč (výhledově - 306ka zatím slouží), líbil by se mi z nějakých důvodů mikrobus pro 8 lidí v LONG verzi, asi nejlépe by vyhovoval Trafic/Vivaro, má někdo představu o spolehlivosti nebo jiný nápad?

O.K. - většina se domnívá, že za 200 to bude šuplík (nemyslím si, že by musel, ale víc než 200 do auta fakt nedáme). To auto mám čas hledat a vybírat, Helča se zatím taky tváří jako že "proč ne" - takže bych prosil nadále se držet tématu (tedy na co se ptám) a rozbory smyslu či nesmyslu nechat koňovi, má větší hlavu.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

např. :Dhttp://auto.bazos.cz/inzerat/60395486/Peugeot-Boxer-25TD-karavanvan.php

Tak to je dobrá peleš :D :D :D

Dohromady je to několik otázek.

1) Banát - jednoznačně auto z půjčovny, aby bylo dost velké, mělo těch 8 sedadel a hlavně bylo řádně pojištěné, nové a spolehlivé. Nemá cenu takové auto investovat ze svého a držet ho celý rok zbytečně.

Půjčuju si za co nejmíň, takže jsem loni jel Traficem z roku 2010. Je pravda, že havarijně pojištěným (to mám ostatně i u mých aut vždycky) a ještě s dohodou s půjčovnou, že klekne-li, přivezou mi náhradní na místo, kam si řeknu v ceně

2) Příležitostně se synem vyjet a přespat. Je třeba položit si otázku, co tím chci dosáhnout. Zda romantiku - spaní ve stanu, nebo nouzové přespání, kdy se na pohodlí nehledí, anebo naopak komfort. Jinými slovy, zda nahoře uvedený campový vůz není "mastňácký", protože na matracích a v suchu mohu spát i doma.

Chci velké auto, kde nemám problém s bagáží a když se mi to někde zalíbí, zakotvím takžka kdekoli, bagáž naházím na druhou sedačku (v tomto případě by i zůstaly pod postelí) a v DODÁVCE spím - když nemáš nástavbu, je to každýmu šumák

Spaní v malém autě jsem vyzkoušel mockrát, za hlavní nevýhodu považuji špatné větrání a komáry, a taky to, že po vytvoření "ležení" se všechny věci musí nacpat někam dopředu a je v nich zmatek.

Mikrobus právě není MALÉ auto

Je taky např. otázka, zda budeš jezdit a spát i v zimě, tzn. zda na to auto pořizovat zimní gumy, anebo ho rovnou na zimu odpojistit (nevím zda lze).

Auto bude jediné, tzn. že bude jezdit celoročně

Protože když si spočítáš cenu za rozumně velké auto v dobrém stavu (ideál je 120 - 150 tKč + servis), a počet nocí, tak určitě vyjde nastejno spát někde v ubytovně nebo hotelu. V přírodě se stejně kempovat nesmí - to bývalýmu trampovi fakt nevysvětlíš.

Tak přeju příjemné zamyšlení...

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Tak ten trafic co prodává ta ženská z prace ma najeto 160000 km ne tech 280000 km asi proto taková cena,není to vylitany 1xdo roka to táhne loď 750kg do Chorvatska a zpátky...

Ale je to stejně mimo rozpočet....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

a takhle začínaji všichni cestovatele - je napad - plno lidi odrazuje - pak  se  něco koupi - všichni rikaj že to nejde - a  pak se investuje  a nakonec možná cestuje :D

ja to podporuji vzhledem že nove auto by se me take libilo neco podobneho , jen spani bych řešil  stanem  na střeše (cim větší auto tím vice zavazadel a nakonec se kvuli spani presouvaji jako v menším autě ) 

osobně bych spise 2,0 a je jedno jestli Peug nebo Renault a 8 sedadel  jen ja bych auta 300t a výše - jinak servis bude cenově stejný a vybava také 

jinak boxery a ducata  bus jsou prave vetšinou v provedení L1 

Odesláno

Medvěde, nechci Ti vůbec brát sny, já o tomto řešení také uvažuji, respektive u nás by to bylo druhé, možná až třetí auto, ale pokud to bude auto jediné u vás tak nezapomeň, že kromě vožení vzduchu, budeš platit i větší poplatky na dálnicích a podobně.

Odesláno

Do 3,5 t platíme většinou stejně jako za osobák.. (SK, HU,CZ ....). Zbytek Evropy zatím neresim, kdyztak se rozpocita nebo to bude daň za přepych.

Odesláno

Aha, tak tam nejezdím, ale trasa Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko se pěkně prodraží.

Ale láká mě to také a tak zpozabuku sleduji co se zde objeví a třeba mě to osloví. Já bych k tomu ještě propagoval automat. Bez toho už auto nechci. 

Odesláno

Automat mám v Supu a radši bych měl klacek. Mimoto u auta s mým rozpočtem bych měl fakt strach, že právě ten automat bude první rána, co se vysype.

Odesláno

Já ti taky držím palce :)

Sice to není přesně tvých požadavků, ale Partner by se v této cenové relaci sehnat dal, odveze toho docela dost, nějaký spací modul je taky možný, je to mnohem víc OA, ale ba druhou stranu některé požadavky nesplňuje třeba 8 míst bohužel nepůjde nijak.

Odesláno

Minuly rok som mal pozicaneho R Mastera, 3 rocneho, 9 miest, 2.0 TD, tusim, cesta do nemecka a spat, 10/ na 100 km.

Celkom dobre to slo, ale taky kostitras. Previezlo sa vsetko co sa potrebovalo, ludia(8), a batozina.

Moj nazor, akoze kazdy nech si kupi na co ma chut, a peniaze.

Trafic je mensi ako Master, ma ho znama, sice od nova, ale tiez to odvezie co treba.

Odesláno

V sobotu jedu do Rumunska Movanem. Půjčovna bohužel přešla z Traficů na větší - cenovka zůstala, ale je to zbytečně velká kráva....

Odesláno

Kamarádův otec se prý chystá prodávat VW T5ku. Vím, že v tom je dvoulitr a auto po koupi před třemi, čtyřmi lety prošlo docela velkým servisem na motoru. Jestli chceš můžu se ti poptat. Ale jak je to aktuální nevím. Prý chce něco většího. Má kovovýrobu a tohle je prý malý v osobní verzi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...