Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co do 307my s dvoulitrem můžu akorát orodovat za 100kW verzi, že si nestěžuji. Jediné co mě teďka štve je sekundární přivod vzduchu do sání, kde mi stále vyskakuje přes tuto chybu Antipollution Fault, ale to je chyba EGR asi, jinak motor jede v pohodě. Samozřejmě je tu žravost oleje a na to, že to má těch 100kW to jede hůř jako 405ka s dvoulitrem 89kW. A co by ještě mohl být problém a to hlavně u dálničních tras tak je krátká převodovka do města.

Odesláno

Aha, tak díky za info. Krátkou převodovku úplně nepotřebuju. Ve městě závodit nepotřebuju a nechci aby mi to na dálnici hučelo, jak ve včelíně. :D

A co říkáte třeba na tohle?

http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16808624?goFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/focus/16873507?goFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/seat/leon/16858475?goFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/astra/16828049?goFrom=list

Je to sice úplně mimo mísu, ale designově se mi to líbí. Co vy na to? 207ku neznám a motor taktéž ne, takže nevím, co to vydrží a na co si dát pozor. http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/207/16872189?goFrom=list

Absolutně v tom tápu a i když nerad, tak začínám uvažovat i o menším autu typu Fabia II Combi s motorem 1.6 77kW. To by stejně tak jako ta 207ka byla nouzovka v případě, že by byl pěkný kus.

Odesláno (upraveno)

FiFa_cze: to je těžký, musíš vidět sám, co chceš, někdo nemá rád škodovky, někdo fordy, někdo dacie, strýc měl Xaru picaso a Citroena pré už nikdy, koupil novou Merivu. Já osobně bych šáde nechtěl, v práci se říkalo Fordem tam, vlakem zpátky :), ten leon se mě moc nelíbí, starší a novější vypadají líp, tu samou Astru má otec doma, ale naftu, 77kW a 6ti kvalt, jede pěkně, ale proti 2,0HDi co mám to zní jak traktor, je to takové chrochták :aut a ve srovnání s 307mou je to i ve vnitř takový stísněnější a otcovy už se začíná trhat sedačka ve spoju kůža/látka.

Upraveno uživatelem vozzyn
Odesláno

Je to přesně tak jak píše vozzyn. Jeden rád holky druhej vdolky.   Hlavně si uvědom že auto není věc kterou si kupuješ na pár dní. A pokud vybereš špatně tak se v tom budeš hrabat bůh ví jak dlouho. a Vůbec nemám na mysli že by jsi koupil nějakou past. Ale i když pořídíš voňavku a nebude Ti sedět tak se budeš trápit jako když bys koupil "mrtvolu". Raději pořídit auto které ti bude pocitově sedět a bude v dobrém stavu než voňavku kterou by jsi vzal jen protože to je voňavka ale jinak Ti nebude to auto sedět.

Odesláno

Ona ta Fobie taky nebude mít bůhvíjak delší převodovku než 307ma...a hlavně kde bude rozdíl je podvozek. Stačí mi jezdit s Toledem od taťky a to má 195/65/R15 a já 205/50/R17 a furt to není tak tvrdé jako jako němec.

Odesláno

Jo, chápu, že 1.4 ve fábce na tom bude možná ještě hůř než 2.0 ve 307mě, ale zas je to rozměrově jiné auto. Co se týče podvozku, tak mě určitě více vyhovuje tvrdší podvozek, takže to není vůbec problém. Zatím mám rozjednaných pár Octavií s 2.0 FSI 110kW. Je tam výhoda 6ti kvaltu, kvality interiéru a poměrně kvalitního motoru, co jsem tak četl. Ovšem v jakém budou stavu to se ukáže.

Jako další volba je Focus. Uvidíme s jakým motorem. Našel jsem pár s motorem 1.8 92kW, pak jsem se díval, že se prodává 1.6 74kW a 85kW. Netušíte, jestli je ta výkonnější stejně bezporuchová, jako ta slabší?

Škodovku řeším proto, že jich je mraky a je z čeho vybírat. Dál výhoda kvality provedení, velký kufr a taky to po pár letech ještě prodám. Ford mi nevadí, s dvojkovým focusem mám něco naježděno a vždy jsem byl spokojen. Jezdil jsem jen s naftou, tak benzíny moc neznám a nevím, jak jsou na tom s kvalitou. Vychvalovaná je 1.6 74kW, ale já jsem opravdu pod těch 80kW jít nechtěl, už tak by byl ústupek ta 1.6ka v tak velkém autě. Fábii řeším proto, že za ty peníze už by se dala sehnat slušná jedničková, ale je tam jen 1.4 74kW, což bude asi mrtvola a nebo pak pohledat dvojkovou s 1.6 77kW, ale i tak mi to nepřijde nijak výkonné...

Odesláno

Tak výběr se zúžil na Octavia II Combi 2.0FSI 110kW, Ford Focus II Combi 1.8i 92kW možná ještě Astra H Combi 1.8 92kW, ale těch je málo. Byl jsem se podívat v bazaru na 307 SW 2.0 100kW a auto se mi moc nelíbí. Moc mi nesedl ani styl dělení zadních sedaček, takže jsem 307ku vyřadil z výběru a 407ma se mi nelíbí vůbec. Hlavně mi vadí ten předek (dlouhý čumák od kol k nárazníku) a celkově mi přijde rozvor náprav krátký.

Kdyby měl někdo nějakou zkušenost  s některým autem nebo i s motorem třeba i v jiném autě, tak pište. Něco jsem načetl na Forďáckých a Škodováckých klubech, ale zajímá mě i názor nějakého pežoťáka :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...