Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A máš nějaké dva konkrétní inzeráty, ať víme o čem se bavíme? Podle mne je velký rozdíl mezi autem 2005 88kW a 2008 100kW (novější rok výroby, novější motor, novější model, nemluvě o najetých km).

Odesláno (upraveno)

Nebo víte o něčem dobrým?

Známému se to zdá drahý. Prý by to vzal pouze pokud proběhla vyměna vstřiků a spojky. Pokud ne, tak je to drahý

Upraveno uživatelem Losky
Odesláno

Myslíš, že to zvládlo 250000km s jednou spojkou? U mého auta se měnila spojka při 80000km. Vstřiky jdou zhruba zkontrolovat diagnostikou.

Odesláno (upraveno)

Chlapci chlapci ..... nedělejme z toho souboj osobních názorů na počet klima zón nebo výbav apod. - na to se přece Losky neptal.

Je to drahý, a to hodně. A jestli je to 2005 nebo 2008, kolik je na tacho a do jisté míry jaký motor je úplně jedno - podstatný  je stav toho auta.

Nejednou jsem se už vyjádřil, že raději 250 tkm naježděných v Itálii, Rakousku apod. než 100 tkm na našich okreskách.

Řekl bych že v rozumné relaci je ta Phedra v Gamacaru na kterou odkazuje kavol - mmch. mám Phedru 2003 z téhož bazaru, před 4 lety byla s prokázanými najetými 135 tkm za 135 tKč a nelituju, s bazarem jsem byl spokojen - nebudu vypisovat aby to nevypadalo že dělám reklamu, případnému zájemci o info podrobně poreferuji v SZ, Tady jen podotknu, že dovážejí auta vykoupená zpět dealery, bývají u nich původní papíry a lze zjistit, kde bylo auto "doma" ... a např. přímo u nich na zvedáku zjistit, jak moc jezdilo v zimě a v soli - a to je pro mě podstatnější info než ročník.

Pokud jde o ty odlišnosti - všechna čtyřčata se liší v povrchových dílech, dokonce i Phedra a Ulysse se stejnými zadními světly mají jiné páté dveře (prolis pod oknem), masky a tudíž přední blatníky, nárazníky a haubny jsou různé všechny čtyři a mezi námi - když to auto někdo trefí tak, že půjde o tyhle díly tak z hlediska pojišťovny stejně půjde o totálku. Mě trefila baba tak že se měnily jedny zadní dveře, opravoval blatník a práh - a v běžným servisu (neznačkový) to s dveřma z vrakáče (z auta trefenýho na druhou stranu) to i s lakem bylo za čtyřicet. Vlastně jen "plechařina". Čili zaměnitelnost kastle bych neřešil a ostatní je na všechny čtyři stejný a z druhovýroby hafo.

U té Phedry v Gamacaru tipuju že bude mít vyměněný náplně a filtry a ještě ji stlačíš na 80 litrů nebo ti v původní ceně udělají rozvody. Pak je to o tom v jakým stavu budou kotouče a desky - ale i kdyby tak do ní vrazíš desítku a budeš jezdit za spotřebák. U té mé to tak bylo a je.

Ad typy výbav - každá značka asi jela po svém. Není žádná společná stupnice social - standard - full. Např. má Phedra není full a Leo , který neviděl manuální dveře a navi by koukal, neb  přesně to mám. Lancia se myslím vůbec nedělala se třemi kulatými budíky. Mám velkou barevnou navi, senzor světel, deště, denní svícení, interiér komplet alcantara, ale nemám zadní dveře ani sedačky v elektrice, nemám střešní nosič .... Má-li to být do rodiny s dětma, zadní dveře v elektrice doporučuju.

Hlavně bych (kromě celkovýho stavu, zvuku a chodu motoru, náprav, ložisek, výfuku atd. atd. samozřejmě)  šel po věcech, který se tady řeší napříč značkama - jak chodí páčky COMu 2000, svícení, senzory deště, světel. parkování, stahovačky oken, sklápění zrcátek (včetně uživatelských nastavení bez povolování přes dia), jak klima, větráky, podsvícení ovládacího panelu klimy, vyndávání a otáčení sedaček, stav kolejnic, funkčnost centrálu a dálky, rádia, tempomatu, lanovody, zda nevisí třmeny ....

Píšeš pět sedaček - taky jedna zásadní věc a zde rozsáhlá diskuse: kolik je/bude zapsáno v CZ TP; jestli 5, 7, 8,  5-7 (8) nebo 5/7 (8)  ,,, člen Xpetrix by ti mohl vyprávět.

Asi by se toho našlo mnohem víc, projdi si fórum.

A ještě jednoui zpět k původnímu dotazu: auto se čtvrt milionem na hrbu je za 174 tKč předražený, když přimhouřím oči a vezmu v úvahu full výbavu a jen osm, let tak drahý. Když se tomu budeš věnovat čtvrt až půl roku, seženeš podobný za sto a když oželíš elektrický sedačky nebo rok dva stáří tak i za těch 80..

Ostatně - kdyby to byla taková lahůdka, nevisel by tam ten inzerát už víc než měsíc.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Sawoy: Díky za rozsáhlou odpověď. Nevím proč, ale taky mám tahle auta zařazena v ceně do 120t. Myslím, že díky pověsti tahle auta cenu nedrží a brzo to stejně spadne na kilo. Těch 255t km mi nepřijde moc na osm let, jsem realista. To je lehce přes 30t ročně což není zas tak moc. Asi tedy počkám a budu hledat jinde

Odesláno

Jestli to ma 5 sedacek a textilni mrizku, tak to bude N1. Taky to tak mam.

Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk

Prý to je M1.
Odesláno

Pise, ze je z Bolky a ty taky, tak se zajed podivat ne.. 

Zadni vrata maji na sloupku ovladani na elektriku, tka asi budou. Co se airbagu tyce, tak moje P807 2003 ma IMHO 8, ridic a spolujezdec pred sebou, v prednich sedackach a potom na B a C sloupku pod strechou. 

Jinak IMHO je takhle stary auto s ctvrtmegem najezdu za ty penize docela drahy, ale mozna za to stoji, tezko rict. 

Honza

Odesláno

Asi na to kašlu. Prachy mám, což o to, ale přijde mi rozumnější koupit něco za kilo a udělat servis než tohle za 170 a třeba ještě dělat servis stejnej jako u té za kilo. Rok vůbec neřeším

Odesláno

A máš nějaké dva konkrétní inzeráty, ať víme o čem se bavíme? Podle mne je velký rozdíl mezi autem 2005 88kW a 2008 100kW (novější rok výroby, novější motor, novější model, nemluvě o najetých km).

nemám, říkám, že to 2005 (asi, viz výše o paměti) tam stálo před třemi lety, tzn. v době, kdy bylo ke koupi za 120 kKč, bylo stejně staré jako je to 2008 teď - takže argument "novější rok výroby" tím padá, vzhledem k možnému okamžiku koupě to bylo stejně staré - porovnávám cenu, a i když nám ohledně téměř nulové inflace v médiích pěkně lžou, tak zase 20% ročně to nebylo, aby tehdejších 120 kKč odpovídalo dnešním 174 kKč ...

čili zůstává otázka, jestli za takovým rozdílem v ceně stojí ten rozdíl v motorech (při srovnatelné výbavě a kilometrech, a pokud tam nějaký rozdíl byl, opět přiznávám paměť děravou), a to jsem se zatím nedozvěděl, v čem je 2.0/100 kW tolik lepší než 2.0/88 kW (která se dá čipnout na 105 kW; přičemž auto je to těžké, ale já jsem ani plně naloženej zatím neměl problém s nedostatkem výkonu - v papírech mám 94, na zkušebně změřeno 106,4 kW / 104,7 kW korigovaný), případně v čem je cennější C8 oproti Phedře (resp. ostatním) - ohledně karosářských dílů viz Sawoy (a v tom případě je výhoda na straně 807, těch jezdí nejvíc)

Chlapci chlapci ..... nedělejme z toho souboj osobních názorů na počet klima zón nebo výbav apod. - na to se přece Losky neptal.

však jakej souboj ... prostě jsme si řekli, že každý auto to může mít jinak :-)

Řekl bych že v rozumné relaci je ta Phedra v Gamacaru na kterou odkazuje kavol - mmch. mám Phedru 2003 z téhož bazaru, před 4 lety byla s prokázanými najetými 135 tkm za 135 tKč a nelituju, s bazarem jsem byl spokojen - nebudu vypisovat aby to nevypadalo že dělám reklamu,

já bych tu reklamu klidně udělal - čím více jsem se o "autobusu" naučil, tím více jsem nabýval dojmu, že jejich nabídka byla solidní, a už jsem dost olitoval, že z v tý době dostupnejch možností jsem do toho nešel ...

jinak kamarád od nich v roce 2006 bral feldu, a to jsme tehdy prolezli celý Brno, škodovek všude hafo, a tohle bylo zkonstatováno za nejlepší v požadované cenově-kvalitativní kategorii; pokud vím, tak se u toho žádného negativního překvapení nedočkal

Má-li to být do rodiny s dětma, zadní dveře v elektrice doporučuju.

+1 ... úplně boží to bylo v době, kdy děcka jezdily ve "vajíčku" - plný ruce, samozřejmě krom sedačky táhnu ještě nějakou tašku apod., a jenom si kliknu na klíčku a můžu nakládat

oproti klasice neskutečnej rozdíl, kolikrát jsem prvně musel vyparkovat, abych mohl pořádně otevřít, abych tam tu sedačku procpal, no a když je to na úzko, tak se šoupačkama bych sice vyparkovávat nemusel, ale musel bych si prvně odložit, jít otevřít, a pak tam teprve projít s věcma, kdežto s elektrikou jdu rovnou

jak odrostly, tak problém nakládání sedačky sice odpadá, ale furt je to dost ulehčení, můžu to jen poklikat a nemusím obíhat auto nadvakrát, abych jim otevřel (samy to ještě neutáhnou), a jezdím permanentně s dětskou pojistkou, a i dospělý pasažéry zavírám/vypouštím tlačítkem a neřeším, že neví, kde za co zatáhnout a jak, aby to neurvali

kromě toho, ta elektrika jistí, že když to bude stát někde v kopci, tak se nerozjedou gravitací a to nastupující dítě nepřizabijou (spíš se řeší opačnej problém, že když dokonale nesednou a při dovírání mají moc velkej odpor, tak se místo toho otevřou)

jak chodí páčky COMu 2000

bohužel klasické padání dálkovek mě postihlo až daleko po koupi, pochybuju, že na tom se při prohlídce něco pozná ...

Odesláno

bohužel klasické padání dálkovek mě postihlo až daleko po koupi, pochybuju, že na tom se při prohlídce něco pozná ...

Tak trochu malé OT (sorry): dodnes jsem nepobral že to padání dálkovek je "HW" závada. Kdyby šlo o přepínač tak je to jasný, ale tohle je spínač sakra, kterej je sepne, ony se rozsvítí ... a proč za pár sekund spadnou? To není o tom že by bylo někde něco uvolněný a nechtěně se to mechanicky třeba otřesem spínalo a dávalo povel "zhasni" - dělá to i když je auto v absolutním klidu. Umí mi to někdo vysvětlit jako tříletýmu děcku?

Odesláno

Já bych třeba koupil raději auto se silnějším motorem něž koupit auto se slabším a dělat chip, který ten motor může dříve opotřebit. To je však jiné téma.

U nového auta je rozdíl mezi 88kW a 110kW 25000Kč (co jsem se tak narychlo podíval u Peugeotu a to jsou motory stejné generace). Další velký rozdíl je ve skutečném stavu auta (když jsem kupoval svoje auto, tak úplně to stejné, které mělo najeto o 30000km méně, borec nabízel o 70000Kč dráže než to co jsem já nakonec koupil) a kdyby o 30000Kč slevil, tak bych ho i koupil. Je to věc nabídky a poptávky (každá věc má svého kupce). Já osobně raději koupím dražší auto o kterém vím, že je v dobrém stavu než levnější auto s tím že budu muset plno věcí opravit, protože ve výsledku se ta jedna částka může přehoupnout přes tu druhou ani člověk neví jak.

Odesláno

Jenže pokud se tady bavíme o té Loskyho cé osmě vs. phedra v gamacaru tak tu mluvíme o rozdílu skoro sto tisíc za tři roky stáří auta a 2.0 vs. 2.2,

Jestli je ta cé osma v řekněme super stavu, jak by asi musela vypadat ta phedra aby to udělalo sto tisíc v ceně? Nemůžu si pomoct, je to předražený.

Obecně s tebou souhlasím že raději dražší auto bez nutnost opravy, ale to platí za předpokladu, že je jasně viditelný, kolik do toho levnějšího auta budu muset nacpat abych ho dostal do stavu toho dražšího. A to rozhodně není tenhle případ.

Odesláno (upraveno)

Chce to získat VIN a zkusit prověřit zda to není jen leštěnka (těm kilometrům moc nevěřím). Kdyby to byly skutečně auta podle popisu, tak ta Phedra z toho vychází jednoznačně lépe, ale ono to tak nebývá (v Praze mi nabízeli auto se 160000km a podle VINu jsem si ho našel na internetu, že bylo prodáno v zahraniční aukci s 330000km). Je to však 2.2 což jsem já třeba nechtěl.

Upraveno uživatelem Leo
Odesláno

bylo prodáno v zahraniční aukci s 3300000km

Kolikátý to mělo motor? Přes tři miliony, to už je pěkná porce km  :P  :D  :D

Odesláno

Já jsem šel do levnějšího právě s tím, že mám bonus v rozdíle ceny na opravy, přičemž rozvody bych dělal i na tom lepším, kdovíjak spojka, ramena atd., a budu mít jistotu, že ta daná věc je udělaná a kdy, tj. kdy mě eventuelně čeká znova. Prostě mám téměř jistotu, že do toho po koupi za X nastrkám Y a budu na X+Y, kdežto při koupi za A, který je přibližně v řádu X+Y, nevím, jestli to B, který do toho nastrkám, bude někde u nuly, nebo se třeba ne hned, ale po třech-čtyřech letech bude tomu Y blížit a místo na X+Y nebudu řádově na (X+Y)+Y. Jenže to jsem netušil, že budu měnit i motor, no, a aby toho nebylo málo, a to už teda nemůžu svádět na stav při koupi, a vypeklo mě to právě v tom "vím že to je udělaný a kolik to má vydržet", tak spojku už mám druhou (pochopitelně chvilku po případné záruce, pokud by se mi vůbec povedlo prokázat, že to byla vada dílu, a ne třeba nějaká kravina při montáži) ... :-(

Navíc hrálo roli to, že ty opravy můžu rozložit v čase, kdežto rozdíl v ceně při koupi musím vysolit najednou. S hypotékou na krku a manželkou na rodičáku se blbě šetří, nejsem Rotschild, resp. v našich krajích bych spíš měl říkat, že nemám za tatínka Bureše.

Odesláno

Tak trochu malé OT (sorry): dodnes jsem nepobral že to padání dálkovek je "HW" závada. Kdyby šlo o přepínač tak je to jasný, ale tohle je spínač sakra, kterej je sepne, ony se rozsvítí ... a proč za pár sekund spadnou? To není o tom že by bylo někde něco uvolněný a nechtěně se to mechanicky třeba otřesem spínalo a dávalo povel "zhasni" - dělá to i když je auto v absolutním klidu. Umí mi to někdo vysvětlit jako tříletýmu děcku?

Tak pokial viem je problem v packe v tych plieskoch ktore zopinaju svetla, Kamarat ma 206 rolland garos a mal problem ze ked mal zapnute svetla tak mu nesli smerovky musel najprv vypnut stretavacky stacilo ze dal parkovacky a znovu mu fungovali aj smerovky ale ked dal do polohy auto vsetko fungovalo akurat ze cez den stym nemohol jazdit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...