Wensdy Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 Ahoj. Asi se to tady už někdy řešilo ale nenašel jsem, tak se ptám. Na mojí 807 2.0HDi (social edition :-) ) mám problém s ovládáním a regulací otáček ventilátoru. Dříve to občas fungovalo tak jak má že šly nastavit malé, větší, či největší otáčky ale již delší dobu ať kroutim jak kroutim tak to jde jen na maximální rychlost a to ještě jen někdy. Pro informaci mám klimu manuální. Nemáte někdo prosím radu kde hledat jestli to někdo řešil? Dík předem za ochotu. Wensdy Citovat
xpetrix Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 (upraveno) Nieco je tu: http://www.peugeot-club.com/topic/98380-ventilace-v-807/ http://www.peugeot-club.com/topic/65917-nefunguje-predni-ventilator-klimy/ Upraveno 27. březen 2016 uživatelem xpetrix Citovat
Wensdy Odesláno 27. březen 2016 Autor Odesláno 27. březen 2016 Dík za odkazy. To jsem četl ale nejsem z toho moc moudrej. Asi bych začal tím jestli mi někdo vysvětlí funkci regulátoru ventilátoru v 807 (manuál klima). Tedy jestli je to jen nějaký regulátor PWM 0-5V co se někde píše nebo jestli je pod kolečkem regulace ventilátoru nějaká řídící jednotka, atd. nejlépe krok za krokem. Rád bych to pochopil abych potom věděl kde a co hledat a měřit. Citovat
ferinko2 Odesláno 28. březen 2016 Odesláno 28. březen 2016 (upraveno) Je to PWM,pod kolečkem mikrospínač na impuzy Upraveno 28. březen 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
manco Odesláno 29. březen 2016 Odesláno 29. březen 2016 Zdravim, tiez som sa s tym potrapil, poslal som schemu do spravy. Pekny den. Citovat
Wensdy Odesláno 29. březen 2016 Autor Odesláno 29. březen 2016 Zdravim, tiez som sa s tym potrapil, poslal som schemu do spravy. Pekny den. Ahoj. mohl by jsi prosím napsat "jak jsi se s tím trápil"? Myslím tím co vše jsi kde rozebíral, měřil, atd.. Nemám s tím zkušenost a tak bych potřeboval trochu polopaticky poradit. Dík Citovat
manco Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Ferinko2 mi pomahal svojimi radami. To bol zaklad. Link na to vlakno je vyssie. V prvom rade som prepiskol vsetky kable, aby som vylucil ich chybu. Potom som meral podla schemy co som Vam poslal vsetky vystupy z riadiacej jednotky (jednu som dokazal znicit...). Treba skotrolovat vstupne napätie do ventilatora, niekto mal problem tak isto so spinacim rele napätia (obhorete kontakty), ktore sa nachadza vlavo v BSI (Modre je tusim), je aj na scheme. Dalej vstup signalu do PWM regulacie ventilatora 0-5VDC. Mne to po pripojeni ukazovalo hodnoty -13VDC, co sa nakoniec ukazalo ako "prerazene vykonove tranzistory" Rovnako v mojom pripade je problem aj so "snimacom ventilatoru prosporu spolujezdce". RJ zamrza, a nevie regulovat rychlost ventilatorov (u mna aj tych zadnych) Riesenie u mna, vyroba noveho jednoducheho PWM regulatora a nezavisle riadenie rychlosti. Vela zdaru! Citovat
Wensdy Odesláno 30. březen 2016 Autor Odesláno 30. březen 2016 manco: Dík za odpověď. Budu začínat s tím prozváněním. Jak se prosimtě odendavá ten ovládací panel? Nerad bych kvůli nějakému špatnému pohybu něco nevratně urval. To samé s oddeklováním ventilátoru samotného. Ptám se proto že se mi už párktát povedlo nějakou blbůstku takto ulomit a pak jsem se drbal za uchem proč jsem se nezeptal . Případně jestli nemáte někdo obrázky ze serviceboxu (stačí hlavní ventilátor a panel, další ventilátory nemám). ostatní: je tento ovládací panel (manuální klima) také vidět v diagnostice? Když jsem se koukal tak jsem ho tam neviděl aktivní. Citovat
Sawoy Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Sundání panelu myslíš tohle? http://www.peugeot-club.com/topic/67109-osvetleni-panelu-klimatizace/#entry1662153 Citovat
Wensdy Odesláno 31. březen 2016 Autor Odesláno 31. březen 2016 Sawoy:Jo to je ono. Dík. A ten kryt kolem ventilátoru, má někdo obrázky? Dík předem. Citovat
manco Odesláno 31. březen 2016 Odesláno 31. březen 2016 Myslim, ze v tom vlakne, kde som to riesil ja mi poslal pekny navod Marko306. Bolo to jednoduche... Citovat
ferinko2 Odesláno 31. březen 2016 Odesláno 31. březen 2016 http://www.peugeot-club.com/topic/77040-p-807-fotonavod-na-demontaz-hlavneho-ventilatora-kurenia-klimatizacie/ Citovat
Wensdy Odesláno 31. březen 2016 Autor Odesláno 31. březen 2016 Sakra ... to vlákno je asi dost strarý a fotky tam už nejsou Citovat
Wensdy Odesláno 31. březen 2016 Autor Odesláno 31. březen 2016 Teď už jo. Psal jsem mu SZ a on to tam zase doplnil, dneska v 19:38. Předtím tam nebyly a když se podíváš tak jsou v textu původní jen nefunkční obrázky. Ale i tak díky. Ještě prosimtě ferinko2, nevíš jestli má tento panel manuální klimy také vlastní počítač? Když jsem koukal do diagnostiky tak tam bylo vidět počítače na všechno v autě ale na klimu nebyl aktivní, jako by nebyl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.