Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Asi se to tady už někdy řešilo ale nenašel jsem, tak se ptám.

Na mojí 807 2.0HDi (social edition :-) ) mám problém s ovládáním a regulací otáček ventilátoru. Dříve to občas fungovalo tak jak má že šly nastavit malé, větší, či největší otáčky ale již delší dobu ať kroutim jak kroutim tak to jde jen na maximální rychlost a to ještě jen někdy. Pro informaci mám klimu manuální.

Nemáte někdo prosím radu kde hledat jestli to někdo řešil?

Dík předem za ochotu.

Wensdy

Odesláno

Dík za odkazy. To jsem četl ale nejsem z toho moc moudrej.

Asi bych začal tím jestli mi někdo vysvětlí funkci regulátoru ventilátoru v 807 (manuál klima). Tedy jestli je to jen nějaký regulátor PWM 0-5V co se někde píše nebo jestli je pod kolečkem regulace ventilátoru nějaká řídící jednotka, atd. nejlépe krok za krokem. Rád bych to pochopil abych potom věděl kde a co hledat a měřit.

Odesláno (upraveno)

Je to PWM,pod kolečkem mikrospínač na impuzy

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno

Zdravim, tiez som sa s tym potrapil, poslal som schemu do spravy.

Pekny den.

Ahoj. mohl by jsi prosím napsat "jak jsi se s tím trápil"? Myslím tím co vše jsi kde rozebíral, měřil, atd..

Nemám s tím zkušenost a tak bych potřeboval trochu polopaticky poradit.

Dík

Odesláno

Ferinko2 mi pomahal svojimi radami. To bol zaklad. Link na to vlakno je vyssie. V prvom rade som prepiskol vsetky kable, aby som vylucil ich chybu. Potom som meral podla schemy co som Vam poslal vsetky vystupy z riadiacej jednotky (jednu som dokazal znicit...). 

Treba skotrolovat vstupne napätie do ventilatora, niekto mal problem tak isto so spinacim  rele napätia (obhorete kontakty), ktore sa nachadza vlavo v BSI (Modre je tusim), je aj na scheme.

Dalej vstup signalu do PWM regulacie ventilatora 0-5VDC. Mne to po pripojeni ukazovalo hodnoty -13VDC, co sa nakoniec ukazalo ako "prerazene vykonove tranzistory"

Rovnako v mojom pripade je problem aj so "snimacom ventilatoru prosporu spolujezdce". RJ zamrza, a nevie regulovat rychlost ventilatorov (u mna aj tych zadnych)

Riesenie u mna, vyroba noveho jednoducheho  PWM regulatora a nezavisle riadenie rychlosti.

Vela zdaru!

Odesláno

manco:

Dík za odpověď. Budu začínat s tím prozváněním. Jak se prosimtě odendavá ten ovládací panel? Nerad bych kvůli nějakému špatnému pohybu něco nevratně urval. To samé s oddeklováním ventilátoru samotného. Ptám se proto že se mi už párktát povedlo nějakou blbůstku takto ulomit a pak jsem se drbal za uchem proč jsem se nezeptal  :( . Případně jestli nemáte někdo obrázky ze serviceboxu (stačí hlavní ventilátor a panel, další ventilátory nemám).

ostatní: je tento ovládací panel (manuální klima) také vidět v diagnostice? Když jsem se koukal tak jsem ho tam neviděl aktivní.

Odesláno

Teď už jo. Psal jsem mu SZ a on to tam zase doplnil, dneska v 19:38.

Předtím tam nebyly a když se podíváš tak jsou v textu původní jen nefunkční obrázky.

Ale i tak díky.

Ještě prosimtě ferinko2, nevíš jestli má tento panel manuální klimy také vlastní počítač? Když jsem koukal do diagnostiky tak tam bylo vidět počítače na všechno v autě ale na klimu nebyl aktivní, jako by nebyl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...