Ajap Odesláno 4. květen 2016 Odesláno 4. květen 2016 Já jsem nechával doplnit v rámci akce v Pežotu po 4,5 letech, v ceně bylo myslím 100g chladiva, nepřiplácel jsem nic. Kecy typu "ročně se ztratí 20% procent chladiva" u těsné klimy prostě neplatí. Citovat
Davis Odesláno 5. květen 2016 Autor Odesláno 5. květen 2016 (upraveno) Jj, nedostatek se projevuje syčením. U mě nakonec došlo k úbytku díky nepatrné dirce v chladiči (kondenzátoru). Po naplnění klima fungovala, ale asi po třech týdnech chladivo uteklo. Nakonec to vyřešila výměna chladiče klima. Zvláštní ale bylo, že kompresor spínal i v momentu, kdy v systému zůstalo třeba jen 50 g, což by nemělo. Takže teď už vim, že u 308 neni vždy pravda, že při malém úbytku chladiva kompresor nesepne. Mně to právě syčelo a kompresor běžel i v okamžiku, kdy kdy přístroj odsál asi pouhých 50 gramů z okruhu. A souhlas s Ajapem, když je klima těsná, tak se ročně tolik neztrácí. Do té doby, než vznikla díra v chladiči (patrně po srágorkách v zimě, nebo kamínku) mi taky chladivo bez doplnění zůstalo několik let. Jinak příští zimu asi uvažuju o krytu pro severské země, aby byl chladič rošku chráněn. Je prostě na ráně. A když si vzpomenu, že na horách kolem mě projížděl pluh, co sypal doslova kameny (asi tam solit nemohli) kolem sebe.. ještě teď mi neni dobře. Upraveno 5. květen 2016 uživatelem Davis Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 dal jsem si ten kryt od novoty, právě kvůli zimě a soli, myslel jsem , že ho budu po zimě sundávat, aby se motor nepřehříval, ale kryt na teplotu motoru nemá žádný vliv, což jsem překvapen Citovat
Davis Odesláno 5. květen 2016 Autor Odesláno 5. květen 2016 Aha, to je dobrý, takže může zůstat i přes léto? Ono je fakt, že s klima se stejně v létě točí i vrtule a vzduch si někde vždy vezme. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 jo, já ten kryt nesundávám, je tam furt Citovat
michal1207 Odesláno 16. květen 2016 Odesláno 16. květen 2016 Kompresor ti nespína, lebo nemáš tlak chladiva, je tam spinací ventil, ktorý reaguje na tlak a keď je malý, tak ti nezopne kompresor. Citovat
Chilliluk Odesláno 21. květen 2016 Odesláno 21. květen 2016 Já u svojí první 406 jezdil zbytečně několik let bez klimy jen proto, že tam bylo málo chladiva a kompresor nespínal..pak jsem nechal doplnit a chladí dobře, akorát je někde netěsnost, takže musím nechat každý tři roky doplnit, aby chladila pořádně. Vzhledem k tomu, že auto je z roku 1998, bych řekl, že je to slušný výsledek. U druhé 406 funguje klima už od koupi před čtyřmi roky v pohodě, nikdy jsem nedoplňoval, taky rok výroby 1998. Letos nechám obě doplnit a vyčistit, ať je klid...v zimě jsem klimu nikdy nepouštěl, možná jednou dvakrát jsem ji zapnul pro zajímavost, jestli ještě chodí...takový ty řeči, co je všechno třeba, je většinou dobrý brát u aut hodně s rezervou, protože to byste do auta jen sypali a zbytečně utráceli...a teď ty mínusy :-D Davis ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.