Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já jsem nechával doplnit v rámci akce v Pežotu po 4,5 letech, v ceně bylo myslím 100g chladiva, nepřiplácel jsem nic. Kecy typu "ročně se ztratí 20% procent chladiva" u těsné klimy prostě neplatí.

Odesláno (upraveno)

Jj, nedostatek se projevuje syčením. U mě nakonec došlo k úbytku díky nepatrné dirce v chladiči (kondenzátoru). Po naplnění klima fungovala, ale asi po třech týdnech chladivo uteklo. Nakonec to vyřešila výměna chladiče klima. Zvláštní ale bylo, že kompresor spínal i v momentu, kdy v systému zůstalo třeba jen 50 g, což by nemělo. Takže teď už vim, že u 308 neni vždy pravda, že při malém úbytku chladiva kompresor nesepne. Mně to právě syčelo a kompresor běžel i v okamžiku, kdy kdy přístroj odsál asi pouhých 50 gramů z okruhu.

A souhlas s Ajapem, když je klima těsná, tak se ročně tolik neztrácí. Do té doby, než vznikla díra v chladiči (patrně po srágorkách v zimě, nebo kamínku) mi taky chladivo bez doplnění zůstalo několik let. Jinak příští zimu asi uvažuju o krytu pro severské země, aby byl chladič rošku chráněn. Je prostě na ráně. A když si vzpomenu, že na horách kolem mě projížděl pluh, co sypal doslova kameny :bojim(asi tam solit nemohli) kolem sebe.. ještě teď mi neni dobře.

Upraveno uživatelem Davis
Odesláno

dal jsem si ten kryt od novoty, právě kvůli zimě a soli, myslel jsem , že ho budu po zimě sundávat, aby se motor nepřehříval, ale kryt na teplotu motoru nemá žádný vliv, což jsem překvapen

Odesláno

Aha, to je dobrý, takže může zůstat i přes léto? Ono je fakt, že s klima se stejně v létě točí i vrtule a vzduch si někde vždy vezme.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já u svojí první 406 jezdil zbytečně několik let bez klimy jen proto, že tam bylo málo chladiva a kompresor nespínal..pak jsem nechal doplnit a chladí dobře, akorát je někde netěsnost, takže musím nechat každý tři roky doplnit, aby chladila pořádně. Vzhledem k tomu, že auto je z roku 1998, bych řekl, že je to slušný výsledek. U druhé 406 funguje klima už od koupi před čtyřmi roky v pohodě, nikdy jsem nedoplňoval, taky rok výroby 1998. Letos nechám obě doplnit a vyčistit, ať je klid...v zimě jsem klimu nikdy nepouštěl, možná jednou dvakrát jsem ji zapnul pro zajímavost, jestli ještě chodí...takový ty řeči, co je všechno třeba, je většinou dobrý brát u aut hodně s rezervou, protože to byste do auta jen sypali a zbytečně utráceli...a teď ty mínusy :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...