Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ja som sa pítal v servise a nie je to len odporúčanie,ale skôr povinnosť /mam to už aj v tech prevkaze ako palivo N98/ bolo mi povedané že v prípade

poškodenia motora môžem prísť o záruku z dôvodu používania nevhodného paliva.Čo nechcem. Aj keď na Slovensku nádrž N95 cca 60€ nádrž

N98 cca70€ je to dosť rozdiel.

Aj keď môj osobný názor je že ide o emisie. Toto nariadenie prišlo práve keď sa dostal iný Francúzky výrobca aut do problémov.

Upraveno uživatelem modelar22
Odesláno (upraveno)

Čo ak je problém vo vytváraní carbónu ako pri 1,6 thp http://m.autorevue.cz/tvorba-karbonu-je-novy-strasak-modernich-benzinovych-ojetin

A z tohto dôvodu odporúčajú taktovať lepšie benzín. Hoci cena medzi 95 1,21€ a 100 1,36€ oktánoví u nás na SVK na Slovnaft je 0,15€, čiže na 40 litrov berme je to cca 6€ navyše, ale ked si to vezme oproti nafte je to už 0,35€ a pri 40 l je to krásnych 14€. Takže aka vyhoda benzin diesel ??? U mňa len nervy z toho

Upraveno uživatelem luki52
Odesláno

no právě.Jenom doporučí,ale nevysvětlí.A řešení?Nevím jak kde,ale u násje např rozdíl n95 versus 98 6Kč,a to už je rána.Našel jsem v sousedním městě eurooil s rozdílem 2,10Kč,ale znamená to jezdit tankovat 21 km tam a zase 21 km zpět

Odesláno (upraveno)

no právě.Jenom doporučí,ale nevysvětlí.A řešení?Nevím jak kde,ale u násje např rozdíl n95 versus 98 6Kč,a to už je rána.Našel jsem v sousedním městě eurooil s rozdílem 2,10Kč,ale znamená to jezdit tankovat 21 km tam a zase 21 km zpět

No, ranec to je, ale tankovat nejezdíš každý den, takže pořád máš rozdíl 3,90Kč/l (2,10~6,00) , což při natankování nádrže cca 50l paliva činí 195 Kč/nádrž. Nevím jakou máš spotřebu svého auta, ale i kdyby tě stál provoz 2 Kč/km, tak se ti to pořád vyplatí, jelikož ušetříš 111 Kč na nádrži. ;)

Upraveno uživatelem Hookis
  • O 4 týdny později...
Odesláno

to je ale překvapení...

...nový moderní vůz má za sebou už 1.000 km a stále funguje

S takovou se celkem divím, že si vůbec nějaké auto kupuješ.  

Odesláno

Ja mam za 3 mesiace cca 7777 km, motor ide v pohode, benzin striedam, 2 nadrze 95+VIF a jedna nadrž 100 oktanovy...pocity, na dlhe cesty je jedno aky, ale 100 oktanovy je lepsi v nizkych a vysokych otackach, v strednych je to jedno, ale velky rozdiel nie je

post-41867-0-86709500-1463474188_thumb.j

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ako som písal v predošlých príspevkoch mal som v TP zapísanú ako palivo N98 (auto bolo objednané pred 15.01 2016 a prevzaté po 15.01..)

Reklamoval som to u dovozcu kde sa my ospravedlnili za admin. omyl a vystavili tlačivo z ktorým predajca išiel na okresný úrad  kde vystavili nový TP kde je už uvedená N95.

Moja dlhodobá spotreba je 5,2 l po asi 4000km najazdených na 98

Teraz tankujem na shell nitro95 teda z VIF.

Upraveno uživatelem modelar22
Odesláno

Práve som dočítal článok že Škodovka do Octávie montuje motor 1,0 TSI (85kW) 3 valec  konštrukčne

podobný  ako má Peugeot  110k. V článku sa tiež píše že planovaná  životnosť tohto motora je 350 000 km . Takže s tím zakarbonovaním  motora to nebude až tak zlé ako sa straší. Alebo žeby zase išli ďalší hlavou proti múru ? To sa mi nezdá . Skrátka  tlaky na emisie a spotrebu sú tu s tým nič nenarobíme.

Nakoniec  vrtochy  počasia tomu dávajú  za pravdu . A tak nám neostáva nič iné len si zvyknúť na charakteristický zvukový prejav 3 valca .A myslím že kým zľudovie elektromobil  dočkáme sa aj 2 valcov.

Odesláno

Ktorý výrobca nemá v ponuke 3valec s turbom o objeme okolo 1.0-1.2 l, takže buď každý motor by mal byt zakarbonovaný alebo nie, čas nám ukáže.

Inak, mne sa zvukový prejav 1.2 puretech páči oveľa viac, ako 4valec 1.2tsi

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím ve spolek :-) Po přečtení celého vlákna si dovoluji položit dotaz. Objednal jsem si auto s již novým faceliftem 1,2 110 k. Zajímalo by mě, jaký nakonec dáváte vy kdo máte auto po 15.1.2016 do nádrže benzín a jestli sledujete nějaký problém.

Já jsem tuto informaci zjišťoval jak v prodejnách tak i u automechaniků a bylo mi i prodejcem řečeno, že to v podstatě nemusím řešit a že mohu dávat 95 + VIF. Že kdo ví jaká je kvalita 98 u no name benzinek a že asi bude i lepší dávat tu 95 z nějaké značkové benziny a přidávat VIF. 

Ještě jsem přemýšlel o naftě, ale bylo mi to rozmluveno z důvodu krátkých tras. 15 km práce a 15 zpět. Jinak většinou kratší pojíždky, občas výlet.

No a jako poslední by mě zajímalo jak jste zajížděli a co je pro dobrý chod motoru do budoucna lepší.

Díky za odpovědi.

Upraveno uživatelem Schimi66
Odesláno

caw schimi66, asi si mal zobrať naftu a by si mal krásny pokoj čo tankovať, tam nie je problém akú, či klasickú či kvalitnejšiu a by si jazdil viac za rovnaké peniaze. Nechápem aký je problém to vysvetliť a každý nech sa rozhodne čo bude tankovať. Ale keďže tento motor nie je určený len na náš trh, ale aj v iných krajinách, viď http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/automotive-innovation/clean-car/petrol-engine-new-generation  kde je najlepšia informácia aké palivo môže použiť v tomto motore, tiež sa čudujem, že v prílohe majú udané RON 91-98.

Ja tankujem väčšinou už len 95 ale len na kvalitných benzinkách ako Slovnaft, OMW a Schell a stále pridávam VIF, lebo ťažko posúdiť či má význam tankovať 100 oktánový benzín, keďže sám PSA ho neodporúča, ale preventívne každú 3 nádrž tam dám ten drahý 100 oktánový benzín !!!!

Čiže je to úplne na tebe čo budeš tankovať. Ako dokážeš a ako ti dokážu v prípade poruchy motora, že si tankoval správne palivo ???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...