Přejít na obsah

Hookis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

O uživateli Hookis

  • Datum narození 1.5.1970

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Olomouc
  • Stát
    Česká republika

Hookis's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

2

Popularita

  1. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    No, ranec to je, ale tankovat nejezdíš každý den, takže pořád máš rozdíl 3,90Kč/l (2,10~6,00) , což při natankování nádrže cca 50l paliva činí 195 Kč/nádrž. Nevím jakou máš spotřebu svého auta, ale i kdyby tě stál provoz 2 Kč/km, tak se ti to pořád vyplatí, jelikož ušetříš 111 Kč na nádrži.
  2. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    Opět se po delší odmlce musím podělit o následující skutečnosti. Obdržel jsem 8.4.2016 od dovozce tento omluvný dopis, kde se uvádí ..... Dobrý den pane ........., velice se omlouvám, ale omylem jsem uvedl chybný časový údaj týkající doporučení používat palivo o.č. 98 resp. 100 okt. Týká se vozidel dodaných a objednaných po 15.1.2015. Ještě jednou se omlouvám. S pozdravem ........................................ Zákaznický servis PSA Peugeot Citroën .........tak asi tak, pro další dotazy týkající se, jaký druh paliva používat . Já se rozhodl, začal jsem tankovat pouze u Benziny VERVU 100, vypadá to následovně, spotřeba šla dolů, motor se mi zdá tišší,.. rozdíl cca 2,20/L = 110 Kč na nádrž. Nejedná se o nařízení, ale doporučení. Jak již bylo zmíněno retrospektivně nemohou nic nařídit, vystavili by se tak právním krokům. ......nevím co bych dodal, buď tam něco hulí, nebo nevím co si mám myslet.... dnešní email z PČR ze dne 11.4.2016 Vážený pane, je mi to velice trapné, ale musím se Vám omluvit znova za poslední informaci. Jak mi autor příslušné interní nóty informoval, je správným časovým údajem skutečně 15.1.2016. Interní informace s opravenými časovými údaji se bohužel ke mě nedostala. Omlouvám se Vám zmatečné jednání. S pozdravem .................. Zákaznický servis Peugeot Citroën DS takže zmatečné či odlišné informace nejsou jen ze strany koncesionářů Peugeot.
  3. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    Takže doplňuji informace, které jsem nyní obdržel: a/ Pokud Vaše vozidlo bylo dodáno 30.6.2015, tak jak jsem napsal, Vás se opatření netýká. B/ Pro realizaci pravidelné prohlídky platí vždy ten limit, který nastane dříve t.j. buď časový /1 rok/ nebo počet ujetých km. Na palubním počítači by měl prodejce (servis) nastavit odpovídající limit pro realizaci pravidelné údržby. T.j rozhodnete-li se jezdit ve zkráceném limitu, musí tak být i nastaveno na palubním počítači. To musí udělat servis pomocí diagnostiky. Tak asi takto, jednoznačně a srozumitelně pro všechny.
  4. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    To je pravda, že na 100% v ruce nic nemám, ale mám určitě alespoň jednoznačné vyjádření od dovozce PČR, které se mi v OL nedostalo, kde taxativně nestanovují (jako v OL ArtCom) tankovat pouze 98 a zkrátit servisní interval na 15 000 km. Což mi od některých koncesionářů připadá jako hon na zákazníky, podáme nové informace od výrobce a zákazník zaplatí více ..... Opět se k tomu musí každý postavit individuálně, já koupil auto, jsme s nim spokojen a chtěl bych si jej ponechat déle než 4 roky (tedy pokud se neobjeví nějaká záludnost). Právě proto, že by se mohla nějaká záludnost objevit, tak jsem si doplatil záruku 5 let nebo 100 000 km. Právě z těchto důvodů se vynasnažím dále používat kvalitní palivo a nebudu vyhledávat nejlevnější PHM u malých pofidérních ČS, což jsem mimochodem nikdy nedělal. S autem jsem prozatím spokojen a doufám, že to tak zůstane i nadále. Jinak k tomu slovíčkaření od PČR, jsem samozřejmě na jejich sdělení ihned reagoval a očekávám další reakci.
  5. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    Tak dnes jsem obdržel vyjádření od výhradního dovozce Peugeot ČR. Cituji: Pro Vaše vozidlo, mající motor typ EB2DT, 1.2 PureTech 110ch, by se toto opatření nemělo TÝKAT, neboť Vaše vozidlo bylo objednáno a dodáno před 15.1.2016 resp. 18.1.2016. Tzn., že byste podle této instrukce nadále mohl čerpat palivo 95 o.č. , nezakazuje se ovšem použít palivo lepší tedy 100 o.č. Nicméně, doporučuje se zkrátit intervaly na režim jednoročních kontrol dle plánu údržby na ztížený provoz a používat výhradně oleje doporučené třídy PSA, která je uvedena v technické dokumentaci pro Váš motor ve vozidle. Shrnuto: stejné vyjádření JVT (díky). Nic méně se PČR pozastavuje nad rozdílným výkladem a informování zákazníků nad stanoviskem od výrobce, jelikož byla vydána zcela jednotná informace a to pro všechny koncesionáře jak zn. Peugeot, tak i Citroën, neboť tyto motory jsou koncernové a používají se u modelů obou značek. Samozřejmě jak již zmínil JVT opět budu parafrázovat, zdraví selský rozum radí využít doporučení (tedy 95+VIF, nebo 98 a vyšší). Ještě ke zmíněné ceně paliva, v síti čerpacích stanic Benzina (OL) činí rozdíl mezi 95 a 98 přesně 2,20Kč/l. Předpokládám, že na lepší palivo bude možná i delší dojezd .
  6. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    JVT, děkuji za Tvůj podrobný komentář, jinak jsem jej v předchozích příspěvcích četl a to pozorně. Jen co mne zde zaráží, tak různý postoj a přístup autorizovaných prodejců sítě Peugeot (mají si to kluci pošéfovat a zbytečně nestresovat zákazníky). Ještě jednou děkuji, nejen za Tvou bleskovou reakci. Přes to ještě dnes napíši "žádost o stanovisko" hlavnímu dovozci. Chci to mít černé na bílém a myslím si, že to bude zajímat i další lidi zde na fóru. Jinak co se týká samotného auta, maximální spokojenost (sice ta spotřeba, kterou jsi prve uvedl ​- tak jedině v laboratorních podmínkách, já po 15 000 km průměr 5,3 - 5,5l), ale i tak max. spokojenost. Celkově shrnuto, ať zde zbytečně netlachám, pokud dostanu vyjádření přidám zde příspěvek pro ostatní. Zdar borci.
  7. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    No paniku rozhodně dělat nechci, vůz jsem koupil 30.6.2015 a to co zde popisuji mi dnes řekli v servisu "servisní technik", že mne mají za povinnost seznámit s tím, že mi zkracují servisní interval tzn. příští týden první servisní prohlídka, jelikož mám ujeto cca 15 000 km. Znovu cituji, informaci jsem obdržel dnes v autorizovaném servisu a to ke svému vozu, který byl zakoupen před datem 15.1.2016. Tak mi teda vysvětli, jak reagovat? Vzít informaci na lehkou váhu, nebo se řídit dle obdržených informací. Nechci rozhodně dělat paniku, pouze se informuji prostřednictvím tohoto vlákna. Pozorně jsem si přečetl (bohužel až nyní úplně celé vlákno) Jde mi o to jak reagovat, když každý autorizovaný prodejce mluví úplně jinak .....? Zřejmě nezbude nic jiného, než zaslat oficiální žádost o stanovisko k vzniklé situaci na výhradní zastoupení značky Peugeot v ČR, což taky udělám. Promiň JVT, nic proti, ale když servis v Olomouci mi sdělil tuto informaci společně s kontrolou HFM, tak rozhodně klidný nejsem. Koupil jsem si vůz za určitých obchodních podmínek. Jezdím 30 km do vzdáleného města: a) N95, b) servisní interval 25 000 km. c) olej. Co nyní? Jiné palivo, zkrácený interval, dražší olej. Mám být v poho? Jen info do paliva cca od 8 000 km dávám VIF. Pro JVT: Nic méně, pokud dobře chápu, co zde popisuješ tak by se mne toto opatření týkat nemělo, samozřejmě pokud budu tankovat n98 a vyšší, tak není třeba zkracovat servisní interval? Děkuji za reakci.
  8. Hookis

    1.2 vti 82k vs 110k

    Ahoj všem, chci se podělit o novou informaci, která se mi dostala nyní v servisu. Jsem majitelem vozu Peugeot 2008 1.2 PureTech 110k S&S MAN5 od 7/2015, (najeto cca 15 000 km). Nyní jsem obdržel informaci, že se mám dostavit do servisu za účelem zkvalitnění politiky výrobce a to ke kontrole HFM (kontrola ventilu u nádrže). Po vysvětlení technikem oč se jedná, jsem informaci poměrně rychle vstřebal. Bohužel se nejednalo pouze o jedinou informaci, které se mi dostalo. Mimo jiné jsem se dověděl, že výrobce zaslal prodejcům informaci, kde uvádí netankovat BA95, ale pouze BA98 a vyšší, navíc dochází ke zkrácení servisního intervalu a to z 25 000 km na 15 000 km nebo jeden rok, co nastane dříve. Mimo to dále dochází ke změně specifikace motorového oleje - samozřejmě kvalitnější, ovšem dražší. S těmito změnami se mi zvednou celkové náklady na údržbu i provoz vozidla. Chci se dotázat, zda uvedené skutečnosti vedou k možnosti odstoupení od kupní smlouvy? Jedná se o to, že pokud bych měl při koupi vozidla veškeré relevantní informace (které samozřejmě neměl ani prodejce), volil bych rozhodně jinou motorizaci vozidla.
×
×
  • Vytvořit...