Přejít na obsah

modelar22

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Vše od uživatele modelar22

  1. modelar22

    1.2 vti 82k vs 110k

    Práve som dočítal článok že Škodovka do Octávie montuje motor 1,0 TSI (85kW) 3 valec konštrukčne podobný ako má Peugeot 110k. V článku sa tiež píše že planovaná životnosť tohto motora je 350 000 km . Takže s tím zakarbonovaním motora to nebude až tak zlé ako sa straší. Alebo žeby zase išli ďalší hlavou proti múru ? To sa mi nezdá . Skrátka tlaky na emisie a spotrebu sú tu s tým nič nenarobíme. Nakoniec vrtochy počasia tomu dávajú za pravdu . A tak nám neostáva nič iné len si zvyknúť na charakteristický zvukový prejav 3 valca .A myslím že kým zľudovie elektromobil dočkáme sa aj 2 valcov.
  2. modelar22

    1.2 vti 82k vs 110k

    Ako som písal v predošlých príspevkoch mal som v TP zapísanú ako palivo N98 (auto bolo objednané pred 15.01 2016 a prevzaté po 15.01..) Reklamoval som to u dovozcu kde sa my ospravedlnili za admin. omyl a vystavili tlačivo z ktorým predajca išiel na okresný úrad kde vystavili nový TP kde je už uvedená N95. Moja dlhodobá spotreba je 5,2 l po asi 4000km najazdených na 98 Teraz tankujem na shell nitro95 teda z VIF.
  3. Ja som sa na túto stránku dostal hladajúc odpoveď na odporúčanie prečo tankovať N98 a našíel som ju v príspevku JVT kde to dosť zrozumitelne vysvetľuje,za čom mu ďakujem. Myslím že o tomto motore sa šíry veľa klebiet a blbostí .Treba si prečítať aj odborné články a nie zovšeobecňovať štúdie pracovníkov bazáru ktorý ho ešte ani nemohli mať otvorený . Planovaná životnosť tohoto motora je min 240 000km myslíte že by sa BMV ktoré sa podielalo na vývoji pod to podpísalo a žeby PSA sa nepoučilo /z motora 1,6/. A čo sa tíka tých otáčok pripájam citát z jedného článku. o tomto motore 1,2 s preplňovaním Preplňovaný trojvalec poskytuje krútiaci moment 230 Nm od 1750 otáčok (200 Nm od 1500 otáčok). Turbo pracuje pod maximálnym tlakom 2,4 baru a otáča sa maximálnou rýchlosťou 240 000 otáčok. Obal turbíny dokáže zvládnuť teplu až 980 °C. Vďaka sofistikovanému variabilnému časovaniu sacích aj výfukových ventilov je možné radikálne ovplyvniť a optimalizovať priebeh krútiaceho momentu. Najväčšou výzvou bolo podľa inžinierov zníženie spotreby a dosiahnuie vysokého krútiaceho momentu v nízkych otáčkach. Zároveň chceli, aby zákazník zabudol, že má pod kapotou trojvalec. A ešte jeden citát z článku z testov benzínu 98-95 Výrazněji reagují na vyšší oktanové číslo přeplňované motory s aktivní regulací plnicího tlaku. Případem takového vozu v dostupné cenové hladině je Škoda Rapid 1.2 TSI. Pokud řídicí jednotka nezaznamená klepání, může zvýšit předstih zážehu i dynamickou kompresi. U rapidu jsme už po padesáti kilometrech cítili, že něco je jinak. Že motor razantněji zabírá ve spodním pásmu. Malinké turbo u 1.2 TSI se totiž činí především v nízkých otáčkách, největší plnicí přetlak dá už pod dvoutisícovou hranicí. A tehdy také nejvíc hrozí klepání. Na brzdě se nám dojmy potvrdily. Absolutní hodnoty sice téměř bez rozdílu, ale zcela jiný tvar křivky při nástupu točivého momentu. U 95 oktanů je jasně vidět zásah regulace a po něm pozvolnější nástup. U stooktanové vervy má křivka v náběhu fyzikální tvar bez nutných korekcí. Z týchto dvoch článkov je jasné že ak jazdíte na menej plynu je potrebné tankovať 98 ak ste mladší a razantnejši dá sa aj na 95 ale určite z VIF. Len neviem ako jazdíte v obci .Lebo práve pri dodržaní 50km a zaradenej 3 má motor 2000ot /tak je postavená prevodovka/ A pri 95 už hrozí klepanie motora, žeby bolo brusenie 2 z vitočeným motorom tým správnym riešením?
  4. Po prečítaní rôznych príspevou na nete som sa len uístil vo výroku ktorý používajú lekári že doktor google a cholerický pacient sa rvná hotovej pohrome. A niečo podobné je aj liečenie motora vysokými otáčkami a tvrdením že to znižuje zakarbonovanie motora a popri tom používajú ako ilustračné zábery 8 valec no už by som len chcel vidieť toho kto na tom audi chodil na nízkych otáčkach. A aj tak ho zakarbonoval. Skôr verím článkom kde sa uvádza že zakarbonovanie vznika z dôvodu pozdnej výmeny a prepáleným olejom. Používaním zlého benzínu bez VIF. A samozrejme tieto články píšu predstavitelia bazárov ktorým uteká klientela . ale to nenapíšu kolko skutočných km ten motor má ,lebo poto by bolo jasné prečo tak vypadá.Sused kúpil auto v bazáre a na STK sa dozvedel že ešte pôvodný majiteľ v Taliansku mal viac km ako on teraz. A teraz rozumiem nariadeniu používaniu N98 pre motory z prijamím vstrekom je kvalitnejší obsahuje VIF a hlavne má nišiu spaľovaciu teplotu. A nie sú to práve motory mladých chlapcov ktorých vidím ráno hneď po naštartovaní odfrčať z revúcim motorom?
  5. modelar22

    1.2 vti 82k vs 110k

    Ja som sa pítal v servise a nie je to len odporúčanie,ale skôr povinnosť /mam to už aj v tech prevkaze ako palivo N98/ bolo mi povedané že v prípade poškodenia motora môžem prísť o záruku z dôvodu používania nevhodného paliva.Čo nechcem. Aj keď na Slovensku nádrž N95 cca 60€ nádrž N98 cca70€ je to dosť rozdiel. Aj keď môj osobný názor je že ide o emisie. Toto nariadenie prišlo práve keď sa dostal iný Francúzky výrobca aut do problémov.
  6. Zdravím Ja už musím tankovať N98 vozidlá zakúpené po 15.01.2016 majú od výrobcu povinnosť tankovať N98 /je to už napísané v tech pr./ Na Slovensku cena 95 cca 1,2..€ 98 cca 1,4..€ Čo predstavuje na nádrž rozdiel cca 10€ Je to dosť rozdiel. A hlavne nie všade ho majú.
  7. A pozeral si to prvé video o radení? Avšimol si si kde mal otačkomer? Dohodnime sa na kompromise že upravím svoj názor na 2600 /nemyslím zabeh motora ale eko jazdu./ Mam syna v tvojom veku a tiež to točí ako ty . No my čo už máme ten svoj vek a nejaké to auto za sebou trošku menej tlačíme na plyn . A ja predsa nedávam návod na zábeh motora ale na ekonomickú jazdu. Ja tiež keď idem na diaľnicu alebo sa ponáhľam z práce tak idem ináč ako keď idem každý deň do práce 100km.a 7€na nádrž je dosť. PS: Aký benzin tankuješ 98 alebo 95 ? Ja som len chcel popísať že sa to dá aj na 5l .A už na túto tému končím.
  8. Niečo o preraďovaní http://auto.sme.sk/c/5930142/videoautoskola-iv-ako-spravne-preradovat.html Dnešné motory sa už netrápia pri nižších otáčkach a nedajú sa porovnávať z motormi staršími a to vlastne zohladňuje aj počítač. keď navrhuje preradenie veď tak to naprogramoval výrobca. Samozrejme on nevie že ste v meste a máte obmedzenie to už musí rozhodnúť vodič. Uspora 1l/100km pri cenách N98 na nádrži predstavuje cca 7€ čo je dosť.A práve pri ot 4000 spotreba vzrastie. Keď si pozriete okamžitu bude asi 12-15l. A čo sa tíka karbónu v N98 je obsjahnutý VIF a tomuto zabraňuje alebo aspoň minimalizuje. Ps:Tak ako hovorí Rasťo na videu preradíť treba pri takých otáčkach kde motor akceleruje u tohoto konkrétneho motora je to páve už citelné na 1750 takže pri asi 2000 to navrhne počítač a 2200 je to aj z rezervou . Potom je to už len o spotrebe. Ešte jedno zaujímava video 1,2 130k
  9. Keď si pozriete vlastnosti tohoto motora je jasne že jeho max krútiaci moment je už od 1750 ot teda ako u nafty a je ho zbytočné vytáčať vysoko. Motor ma priamé vstrekovanie . Pri motore 82k nepriamé vstrekovanie začina max krútiaci moment na 2700 ot tam je pridávanie namieste. A 110 na rozdiel od 82 Má dokonalejšie Vyváženie (2 vyvažovacie hriadele Takže sa nespráva ako iné trojvalce). Nemyslel som pri rozbiehaní ale pri jazde. Neuviedol som že platí na rovine nie v kopcoch a nie na dialnici. (keď si pozriete otáčkomer pri 90 a 5 zaradenom stupni zistíte. ) A za ďalšie od toho je človek vodičom že zvažujem a nedám si cez mesto 5 pri 50 ak to aj počítač navrhuje . Nemal som na mysli športovú jazdu ale eko. A že sa to dá.
  10. Mam ho ešte krátko asi 1000 km spotreba sa pohybuje od 5,3-5,7l/100km . Je dôležité ho nevytáčať veľmi nad 2200 ot A dbať na preradenie tak ako to dáva počitač. Ja jazdím od asi 1700-2200ot.
×
×
  • Vytvořit...