Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz.

Měl jsem na předvolbě č.2 (displey na středním panelu)celkovou spotřebu od začátku.Ale kilometry se zastavily na čísle 9999Km a dál nic.Mám najeto přes 10tisíc km(vidím u řidiče na budíkách)Takže reset a jedu od nuly.Tak nevím,když si na předvolbě č.1 začnu dlouhodobou,zda to zase skončí na čísle 9999km?Nemá někdo zkušenost?Dík

Odesláno

s tím místem vzadu.Skoro zeť má 198 cm,jedna dcera 152,druhá 172.Takže nějaký společný výlet v 5ti.Se současným autem se do zadu 3 vejdou,ale do Megana jsme to zkoušeli a bohužel.

Co mas ted za auto?ten captur je víc nafoukly to je fakt....

Megane combi ma mít delší rozvor=víc místa jako to je u 308....

A to se do 2008 takto vejdete když metan je malý?

Odesláno

Mám Hyundai accent r.v.2008.Tam je místo dobrý.Střechu má dost do oblouku,takže i mladej se tam srovná a sedí vzpřímeně.V meganu se mu to nepovedlo.Musel se přikrčit.Vpředu v poho.U aci je akorát blbě řešená palubka-u spolujezdce je hodně nízko kastlík,nedaji se nohy natáhnout jako u řidiče

Odesláno

Sorbon

spotřebu palubní počítač ukazuje:

a) okamžitá spotřeba

b) průměrná, "trasa jedna" (například jedna jízda)

c) průměrná, "trasa dvě" (například průměr na jednu nádrž)

Obě průměrné měření ukazují maximálně 9.999 km. Ukazatel má jen čtyři místa.

Obě průměrné měření lze nezávisle nulovat.

Odesláno

Takže těch 9999 km je v pořádku.Měl jsem zato,že na trase 2 budu mít spotřebu od začátku,co jsem auto koupil až do konce jeho života a na trase 1 vždy dotankuji a vynuluji.Takže to nejde.Děkuji za vysvětlení.

Odesláno

Tak isto to má aj 308.

Ja si na jednotke meriam dlhodobú priemernú na 10 000 km a na dvojke spotrebu od natankovania, resp. výlety.

Tretí merač na budíkoch ide len do 1999km, potom sa zresetuje sám.

Odesláno

jojo,Zatím jsem ve fázi sběru informací a rozhodování.Svezl jsem se jen se 110 konmi,navíc asi 3 km.Jezdim kratší trasy 2 až 20 km v tahu.Ale zase v dost kopcovitém terénu Vysočiny.Budu se na informace těšit.Díky

Odesláno

Tak v 308 mám dlhodobú spotrebu cca 6L/100, zatiaľčo v 2008 som mal cca 6.5L/100.

82k točí pri 100km/h 3000 rpm, pri 130-140 už 4000rpm.

Je to aj počuť.

Čo sa týka spotreby 2008 na diaľnici, to si už nepamätám, myslím že medzi 7-8L/100.

308 jazdí pri 140km/h za 7.3L/100.

Okresky 90-100kmh, 2008 zvládala tak za 5.5-5.7, s 308 idem cca za 5.6 svižnejšie, pri kľudnej jazde za 5.2.

A to 6 používam len na diaľnici, na okreskách len na 5, kde točí príjemných cca 2400 rpm pri 100kmh.

V tiahlejších stúpaniach dochádzala 2008 šťava na diaľnici, 308 s tým nemá najmenší problém.

Odesláno

díky.Po dálnici jezdím jen párkrát za rok na kontrolu do pražské nemocnice,po výměně srdíčka.

Nejspíš by mi vyhovovala těch 110koní.Přeci jen,když je potřeba předjet,je to lepší.

Odesláno

včera jsem se stavil u jednoho dealera a konečně si projel asi 15 km tu 110ti konovou verzi.Měl najeto něco přes 100 km,tak jsem to moc nehrotil,ale překvapilo mně,jak dlouho spíná turbo.Bylo cítit mezi 2500 ,a navíc velký hluk od motoru.Asi jako atmosféra kolem 5500 -6000.Je to normální?Chápu,že si motor bude sedat a lepšit.Ale ten hluk.Jako kdyby neměl tlumení .Jo a byla to Allure.

Odesláno

No já som jazdil na golfe 4 nafta , teraz  mám peugeot 110-koní benzín mám najazdené 5000 km a motor ide na môj vkus uplne tichúčko.

Pri prudkej akcelerácii každý motor vydáva hrubší zvuk a za normálnej jazdy ide ticho (aspom to moje).

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem, chci se podělit o novou informaci, která se mi dostala nyní v servisu. Jsem majitelem vozu Peugeot 2008 1.2 PureTech 110k S&S MAN5 od 7/2015, (najeto cca 15 000 km). Nyní jsem obdržel informaci, že se mám dostavit do servisu za účelem zkvalitnění politiky výrobce a to ke kontrole HFM (kontrola ventilu u nádrže). Po vysvětlení technikem oč se jedná, jsem informaci poměrně rychle vstřebal. Bohužel se nejednalo pouze o jedinou informaci, které se mi dostalo. Mimo jiné jsem se dověděl, že výrobce zaslal prodejcům informaci, kde uvádí netankovat BA95, ale pouze BA98 a vyšší, navíc dochází ke zkrácení servisního intervalu a to z 25 000 km na 15 000 km nebo jeden rok, co nastane dříve. Mimo to dále dochází ke změně specifikace motorového oleje - samozřejmě kvalitnější, ovšem dražší. S těmito změnami se mi zvednou celkové náklady na údržbu i provoz vozidla.

Chci se dotázat, zda uvedené skutečnosti vedou k možnosti odstoupení od kupní smlouvy? Jedná se o to, že pokud bych měl při koupi vozidla veškeré relevantní informace (které samozřejmě neměl ani prodejce), volil bych rozhodně jinou motorizaci vozidla.

Upraveno uživatelem Hookis
Odesláno

Přečti si toto vlákno celé a nedělej tady paniku. Tebe se "Opatření" netýká. Opakuji pro ty co méně chápou. ( parafráze z jednoho filmu, nic proti tobě ) 

To co uvádíš platí pro vozy objednané po 15.01.2016. Změna servisního intervalu je jen přechod na tak zvané ztížené užívání. To platilo i dříve.

Ztížené užívání = převážné jízdy ve městě, užívání vozu v prašném prostředí, používání vozu v zemích, ve kterých je prodáváno palivo, které neodpovídá doporučení společnosti PEUGEOT.  Citace garanční knížky.

Ruku na srdce. Kdo jezdí jen dlouhé cesty a tam kde se málo práší?     

Odesláno

tak s olejem-vždy,i u cizích nebo firemních jsem měnil do roka a nebo 15 000,i když měl psáno dýl.Strejdovi v thalii .i když má long,měním po roce.Je tam oxidace,vlhkost....krátký trasy....Ale s tím benzínem to jsou dobrý zmatky.Na předváděčce v úterý mi dokonce řekl,že v tom má n95,a neřeší to.A je pravda,že rozdíly v palivech u nás jsou velký.A je to i poznat.

Odesláno (upraveno)

No paniku rozhodně dělat nechci, vůz jsem koupil 30.6.2015 a to co zde popisuji mi dnes řekli v servisu "servisní technik", že mne mají za povinnost seznámit s tím, že mi zkracují servisní interval tzn. příští týden první servisní prohlídka, jelikož mám ujeto cca 15 000 km. Znovu cituji, informaci jsem obdržel dnes v autorizovaném servisu a to ke svému vozu, který byl zakoupen před datem 15.1.2016. Tak mi teda vysvětli, jak reagovat? Vzít informaci na lehkou váhu, nebo se řídit dle obdržených informací. Nechci rozhodně dělat paniku, pouze se informuji prostřednictvím tohoto vlákna. Pozorně jsem si přečetl (bohužel až nyní úplně celé vlákno) :(  Jde mi o to jak reagovat, když každý autorizovaný prodejce mluví úplně jinak .....?

Zřejmě nezbude nic jiného, než zaslat oficiální žádost o stanovisko k vzniklé situaci na výhradní zastoupení značky Peugeot v ČR, což taky udělám. Promiň JVT, nic proti, ale když servis v Olomouci mi sdělil tuto informaci společně s kontrolou HFM, tak rozhodně klidný nejsem. Koupil jsem si vůz za určitých obchodních podmínek. Jezdím 30 km do vzdáleného města: a) N95, b) servisní interval 25 000 km. c) olej. Co nyní? Jiné palivo, zkrácený interval, dražší olej. Mám být v poho? Jen info do paliva cca od 8 000 km dávám VIF.  :(

Pro JVT: Nic méně, pokud dobře chápu, co zde popisuješ tak by se mne toto opatření týkat nemělo, samozřejmě pokud budu tankovat n98 a vyšší, tak není třeba zkracovat servisní interval? Děkuji za reakci.

Upraveno uživatelem Hookis

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...