Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ano,já zkoušel v Jihlavi 110 koní.Tam mi prodejce řekl N98.Ten 81 koní neuvažuju,myslím si,že pro naše ježdění je slabý.Navíc ho nemám kde zkusit.Ale začínám být na vážkách,tolik protichůdných informací.Nikdy jsem nebyl fanda P,ale ta 2008 mně dostala.

Uvidím,co se bude dít dál.Objednávat bych měl až duben-květen

Odesláno

Rozdíl 6,- Kč/litr je v Mostě na Robin Oil...

Tak to je přibližně 30km tam a 30km nazpátek = maximálně 4 litry. Pro plnou nádrž se to vyplatí. Jezdí sem i Němci a Ti to mají o dost dál a ještě nazpátek dlouho do kopce.  

Odesláno

:) já teda úplně přesně nevím co chceš--všude ti říkají, že máš do toho tankovat 98 benzín, ty ten benzín tankovat nechceš, protože je dražší, tak mi z toho jednoznačně vychází jiné auto, resp. jiný motor--tobě nee?? :)

To není tak, že nechci tankovat dražší benzin. Je mi jasné, že za kvalitu se musí připlatit. Jen mě zarazilo, že se liší původní oficiální údaje výrobce od aktuálních informací prodejců. Tak jsem si chtěla ujasnit, jak to vlastně je a jaké informace nebo zkušenosti v tomto ohledu mají ostatní uživatelé. Toť vše.  ;)  

Sorry, určitě jsem něměla v úmyslu šířit nějakou paniku....

Odesláno

Tak to je přibližně 30km tam a 30km nazpátek = maximálně 4 litry. Pro plnou nádrž se to vyplatí. Jezdí sem i Němci a Ti to mají o dost dál a ještě nazpátek dlouho do kopce.  

To určitě, díky za info.  :papa

Odesláno

Nech sa nikto nehnevá, ale príde mi to, ako by tu každý tankoval N98.

Do áut v tejto cenovej je to zbytočné.

Hlavné 2 negatíva sú:

1. dražší benzín

2. N98 nemá každá pumpa

Preto mi príde riešenie od výrobcu ako blbé, tankujte dražší benzín, problém nenastane...

Odesláno

cituji  "Jen mě zarazilo, že se liší původní oficiální údaje výrobce od aktuálních informací prodejců " Prodejce jedná dle informací výrobce vozu které mu dodává oficiální dovozce. Každý výrobce má ve svých materiálech napsáno, že může výrobek změnit v průběhu výroby. To platí u všech výrobků. To co se píše v novinách a na různých diskuzních fórech není oficiální informace.  

Odesláno (upraveno)

Alena59

ve zkratce--Peugeot má s těmi motory nějaké problémy, zarážející je, že jen u nás :mrk , jinde v Evropě problém není, tak to zkouší řešit tím, že se bude tady jezdit na benzín 98 oktanů..., ano, problém je to u majitele, který už ten motor má :myslim , to určitě, ale pro člověka, který se teprve rozhoduje o koupi, je to celkem jednoznačná informace... ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Nemesis

cituji

Nech sa nikto nehnevá, ale príde mi to, ako by tu každý tankoval N98.

Do áut v tejto cenovej je to zbytočné

OK jdi do bazaru kup si Octavii 1.8 turbo nebo něco podobného za pár kaček a tankuj 91 případně 95 oktanů. Jak dlouho budeš jezdit?

Možná to pro Tebe bude novinka, ale oktanový požadavek motoru není přímo úměrný ceně vozu. :papa  

Odesláno

Zdarec.

s turbo okrávkami skúsenosti nemám...úprimne :)

Moja 308 1.2 130k má v techničáku takisto N95.

Zrejme ide len špecificky o motor 1.2 110k

Ten je okrem iného používaný  aj v 308 :)

Odesláno

Nemesis

Pokud jsi četl vše co se tady píše tak jsi snad pochopil, že změna předepsaného paliva na 98 oktanů je nová. Při uvedení do prodeje těchto turbo motorů byl předepsán benzín N95. Dnes je do nich předepsán N98. Myslím, že toto rozhodnutí výrobce lze jen respektovat. 

Odesláno

áno čítam pozorne.

tiež plánujem zavolať predajcovi, nech mi o tom zistí viac a ktorých motorizácií sa to týka.

som zvedavý, či sa to vzťahuje len na ČR.

Odesláno

Mám motor 1,2Vti 82kw a tankuji natural 95.Najeto mám 10tisíc km.Začal jsem přidávat aditivum:Super benzín aditiv 500ml celoroční,stojí cca 180Kč a dává se cca víčko do plné nádrže.Má to zlepšit jízdní vlastnosti,spotřebu.aj.Jestli je to k něčemu,ví Bůh,ale dávám to spíš pro svůj dobrý pocit a cenově mě to nezruinuje.

Píší o aditivu:Aditivum do benzinu SUPER BENZIN ADITIV snižuje spotřebu o 5-7 % díky obsažené mazivostní přísadě. Jedná se o multifunkční přísadu do benzinu nejen pro všechny moderní motory s přímým vstřikováním, ale také pro starší karburátorové motory, ve kterých rozpouští úsady a zajišťuje postupné vyčištění karburátoru a sacích ventilů. Protikorozní účinek zajišťuje ochranu palivového systému a udržuje maximální výkon vašeho motoru.

Jak aplikovat:Do nádrže vozidla nejdříve nalijte přípravek v poměru 1:1000 a poté natankujte benzin. Dojde tak k rovnoměrnému promíchání přípravku. Při více koncentrovaném dávkování se zvýší účinnost při odstraňování úsad ve starších karburátorových motorech.

Odesláno

Já asi rok používal VIF do benzínu.A zjistil jsem,že  je to na ....nic.Jen placeboefekt.Ale hřálo mně,že alespoň něco dělám pro dobro motoru.

Odesláno

miroska

:) nechci se vůbec přít o to, zda přidávání VIF do benzínu má jen placebo efekt, nebo nee,  jenže píšeš, že jsi zjistil, že je to na...(asi na hovno) ;)

můžeš prozradit,  JAK jsi to zjistil? :papa

Odesláno

tak reklamovali snížení spotřeby to se nekonalo.Asi na pročištění trysek to mohlo mít vliv,ale jak to poznám?Olej v motoru používám plnou syntetiku,takže i po víc jak 100 tis.KM je motor relativně čistý.Spíš si myslím,že záleží,jak je kvalitně motor navrhnutý a vyrobený.Mám Hyu accent 2008,motor 1,4 16v CVVCT s proměnným časováním ventilů.

Odesláno

Ako som uz vravel, mne VIF pomohli pri odstraneni kolisania otacok na volnobeho na mojom peugeote 306 1,6 benzin, takze si nemyslim, ze placebo a tie 2€ na plnej nadrzi a aj to davam dvojnasobok ma nezabije

Odesláno

tak o těch několik drobných nejde.Tankuju jenom u prověřených pump,žádná neznámá.Jak říkám,když je někde nános,tak třeba vyčistí.

Když jsem měl R19 1,7 8ventil,jednobod.vstřikování, tak mi houpání na volnoběh taky srovnal přípravek na usazeniny,nebo tak nějak.

Ale zase různé přípravky do olejů--vlastní zkušenost.Pán dal Ekolube na lepší funkci mazání a utěsnění vůlí.Nakonec motor zadřel.

A když jsme ho rozebrali,měl ucpaný mazací kanálky,motor ,,vykloktanejˇˇ,takže vůle a rýhy stejně nezačištěný.Ale je touž dost roků.

Guest Fabi Pavel
Odesláno

Volal jsem dnes do prodejny peugeot a pry benzin 98 se musi davatt do vsem techto aut, ktera jsou vyrobena od 15. 1. 2016, zrovna od doby, kdy byla akce 7 dnu....
Vyrobená auta úřed tímto datem se může používat dále 95

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...