ozzy56 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) pokud máš v plánu lít 95 oktanový benzín do auta, které má jezdit na 98 oktanů, kup si něco jiného v něčem se výrobce poslouchat prostě musí, tečka Upraveno 13. únor 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
luki52 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 A taku informáciu odkial máte, ze ten motor musí jazdiť na 98 benzín Citovat
miroska Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 taky mi to říkal prodejce.Má někdo zkušenost? Citovat
Nemesis Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Velice reálně zvažuji koupi vozu Peugeot 2008 v benzinu. Jediné, co mě odrazuje, je nutné použití 98 oktanového benzinu. Jednak není k dostání běžně na všech čerpacích stanicích a navíc jeho cena... Na nejbližší benzince je o 6 Kč/l dražší, než natural 95... Nevím, co by provoz s naturalem 95 udělal s motorem a navíc by došlo ke ztrátě záruky... to je nejaká totálna blbosť. autá v tejto cenovej kategórii určite nemajú jazdiť na Benzín 98 ja som so starou 2008čkou 1.2 82k najazdil 36 000 km na 95 a úplne v pohode. 100%-tne nemá jazdiť na 98. Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Prodejce mel pravdu,pokud se to nevyřeší doporučení jezdit jen na N98 , ohledně toho bude možná svolavacka... Citovat
Nemesis Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 ušlo mi niečo? Dokedy sa čo nevyrieši? O aký problém ide? Môžeš to opísať ? Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 zeptej se svého prodejce,něco ohledně spalovaní a usazovaní v motoru,taky to vím jen okrajově v týdnu budu vědět víc,doporučení prodejců lít jen N98 na problemu se intenzivně pracuje aby bylo možné N95 ,prodejci prý přelepují štítky na víčku nádrže a dávají nálepky N98..... Citovat
Veverka Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 To jako svolávačka kvůli samolepce na víčko nádrže?! Citovat
Guest Fabi Pavel Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) Jéminánku co to tady čtu, nestíhám se divit.já jsem si měl jet už minulý týden pro nové auto které je už nachystáno, ale volali mi že je nějaká svolávací akce ale že ještě nemaj přesné informace co jak a kdy Upraveno 13. únor 2016 uživatelem Fabi Pavel Citovat
Nemesis Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 ako toto je strašný fail a podvod voči zákazníkom, kôli nejakému problému v spaľovaní tankovať drahší 98 oktanový benzín... TO nie je zvolávačka na nálepku...to je zvolávačka na zvýšené náklady. Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Buďte zatím v klidu,ještě žádný motor neklekl ják píše Ozzy ma to jezdit na N98 Vyskytly se problémy při provozu na N95....ale nic nikde nekleklo... Citovat
jarynvikin Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Taky si myslím, že je blábol, aby obyčejná 1,2 atmosféra jezdila na plnotuk.......... Citovat
JVT Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Rozdíl 6 Kč na litru? To je nějak moc. Olympie Teplice rozdíl 95 / 98 oktanů 1,- Kč. Dokonce ještě při víkendovém nákupu v marketu nad 500,- Kč dostaneš slevu k té jejích čerpačce. Bývá to skoro každý týden. Je to 1,- až 3,- Kč na litr jak kdy. Doufám, že to nikdo nebude považovat za reklamu. Do motoru 1.2 82k / 60kW je předepsán benzín 95 oktanů a servisní interval 25.000 km / rok Do motoru 1.2 110k / 81kW je předepsán benzín 98 oktanů a servisní interval 15.000 km / rok Nutnost použití benzínu 98 oktanů do silnějších motorů je předepsáno i u jiných značek. Do HDiček také nikdo neleje přepálený fritovací olej na který starý diesel jezdí. On ten přeplňovaný motor 1.2 zas tak moc nežere. Kdo chce výkon tak si maličko připlatí. Krabička cigaret je o dost dražší. Citovat
Alena59 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) Nevím, proč bych si měla kupovat něco jiného. Nejsem cvok a nemám v plánu lít do auta jiný benzin, než na který má jezdit. Při testech tohoto vozu v programu Autosalon na Primě (viz odkaz v jedné z předcházejících diskusí na tomto fóru) je jasně uvedeno jako oficiální palivo benzin 95. Na předváděcí jízdě tohoto vozu v autosalonu mě však upozornil prodejce na nutnost používat benzin 98, což si prý vymanil výrobce, jinak nebude uznána reklamace v případě poruchy na motoru. Vzhledem k tomu, že jsem si tuto informaci ověřovala ještě u jiného prodejce, byla mi tato informace potvrzena. Pokud prý budu tankovat v Německu, můžu klidně benzin 95, ale protože český benzin je nekvalitní, vymínil si výrobce víceoktanový benzin... Upraveno 13. únor 2016 uživatelem Alena59 Citovat
Alena59 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) Rozdíl 6,- Kč/litr je v Mostě na Robin Oil (Na Výšině)... Upraveno 13. únor 2016 uživatelem Alena59 Citovat
Nemesis Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 to mi príde tiež ako riadna hlúposť...ak sa niečo pokazí, ako majiteľ dokáže, že tankoval 98 ? Ak v nádrži nájdu N95 a ja budem tvrdiť, že je ze nemecka, no doklad nemám je to OK? Dosť veľa neznámych okolo tohto problému... mám 308 1.2 PT takisto...nikto sa mi zatiaľ neozval ani som sa nič nedopočul... celé mi to príde divné. Citovat
JVT Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 ako toto je strašný fail a podvod voči zákazníkom, kôli nejakému problému v spaľovaní tankovať drahší 98 oktanový benzín... TO nie je zvolávačka na nálepku...to je zvolávačka na zvýšené náklady. Není to podvod. Jen opatrnost. Motor 1.6 THP 156k všude v Evropě celkem normálně fungoval a u nás se zanášel karbonem. Dost to uškodilo značce. Výrobce preventivně nastavil druh benzínu k motoru 1.2 110k na 98 oktanu. Zatím není znám žádný zastavený motor. Není třeba vytvářet paniku. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) Nevím, proč bych si měla kupovat něco jiného. Nejsem cvok a nemám v plánu lít do auta jiný benzin, než na který má jezdit. Při testech tohoto vozu v programu Autosalon na Primě (viz odkaz v jedné z předcházejících diskusí na tomto fóru) je jasně uvedeno jako oficiální palivo benzin 95. Na předváděcí jízdě tohoto vozu v autosalonu mě však upozornil prodejce na nutnost používat benzin 98, což si prý vymanil výrobce, jinak nebude uznána reklamace v případě poruchy na motoru. Vzhledem k tomu, že jsem si tuto informaci ověřovala ještě u jiného výrobce, byla mi tato informace potvrzena. Pokud prý budu tankovat v Německu, můžu klidně benzin 95, ale protože český benzin je nekvalitní, vymínil si výrobce víceoktanový benzin... já teda úplně přesně nevím co chceš--všude ti říkají, že máš do toho tankovat 98 benzín, ty ten benzín tankovat nechceš, protože je dražší, tak mi z toho jednoznačně vychází jiné auto, resp. jiný motor--tobě nee?? Upraveno 13. únor 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
luki52 Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 Cez tyzden mam ist po auto s tymtom motorom a hlavne s turbom, cize 110 koni, takze som zvedavy...presiel som asi vsetky testy s tymto motorom a nikde nic sa take neuvadza, ma naseru a nic neprevezmem...ale je to riadna, neverim, ze by to tak zase dodrbali PSA ako s motorom 1.6 THP, beriem ich motor len koli tomu, ze si naozaj dali zalezat a nedojebu to ako naposledy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.