Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, chcem sa opitat ci sa da dako zistit, ktore kontrolky mi maju svietit na palubnej doske. ked pozriem do prirucky tak vidim rozmiestnenie kontroliek, ale niektore su s poznamkov - podla vybavenia. Auto mam 5 rokov a niektore kontrolky som este ani svietit nevidel. Je jedna moznost vybrat pristrojovku a pozriet ziarovky ci niesu vypalene resp. ci su pod kontrolkou osadene, ale ja by som to chcel zistit jednoduchsie, ze ktore maju svietit a ktore nemaju. 

Odesláno

akurat som to bol skontrolovat tie co sa maju rozvietit pri zapnuty do polohy 2 svietia vsetky. co som ale nikdy nevidel svietit tak to je: kontrolka nezapnuteho bezpecnostneho pasu- kontrolka je ale podla vybavenia, cize ak ju mam tak je vypalena ziarovka, ale tato kontrolka ma netrapi vobec. dalej co som nikdy nevidel svietit je Pritomnost vody vo filtry motorovej nafty - kontrolka je dana podla vybavy, dalej som nevidel svietit opotrebenie brzdovych platniciek, ale to svietit ani neuvidim lebo za strmenom zu predrate kable, ale to tiez neriesim kontrolujem na jar a jesen pri prezuvani. posledna kontrolka ktoru som nevidel je kontrolka elektronickeho blokovania startovania, ta neviem ani co znamena, tu by som mal mat.Ta ked to zhrniem nevidel som este ani raz svietit 4 kontrolky, resp 3 ked nepocitam oblozenie a z tychto 3 smozno ze ani nemam, zavisi od vybavy. Tak jedine co by ma malo trapit je kontrolka voda vo filtry a preto chcem dako zisti napr. cez VIN ci moj model ma tuto podporu.

Odesláno

pokud nemas kabely na naftovem filtru nemas kontrolku
nezapnuty pas zjisti jednoduse - do zapinani pasu ti musi vest draty pokud nevedou kontrolku nemas
brzdove oblozeni sis odpovedel sam

kontrolka blokovani startu - jednoduse imobilizer - ten by mel svitit pri startu a pote zhasnout kdyby zustal svitit nenastartujes

Odesláno

co sa tika naftoveho filtra tak kable tam nevedu na 99 percent, filter mi meni kamarat ale ked cisti tu ciernu nadobku v ktorej je filter, tak mam pocit ze ziadni konektor neodpaja iba dve hadicky co sa odcvaknu. Nezapnuty pas ma dako netrapi, ten si zapinam vzdy, ale tiez daky kaabel som nepozoroval. 

kontrolka blokovani startu - tak ta mi ked dam kluc do 2 polohy a ked startujem nesvieti, ani som ju nevidel svietit.

Odesláno (upraveno)

Kontrolka imobilizéru se mi rožnula až když byl problém a je to napsáno i na středovém displeji hláškou "immobilizer fault". Před startováním pro kontrolu mi nesvítí.

Otestuješ ji snadno. Vyndej z klíče chip imobilizéru nebo odpoj snímací kroužek u spínačky a zkus nastartovat. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Kontrolka imobilizéru se mi rožnula až když byl problém a je to napsáno i na středovém displeji hláškou "immobilizer fault". Před startováním pro kontrolu mi nesvítí.

Otestuješ ji snadno. Vyndej z klíče chip imobilizéru a zkus nastartovat. ;)

Tak potom by to malo byt vsetko OK ani mne nesvieti. Teoreticky by stacilo vybrat baterku z kluca. A podla tohto chip musi byt aj v kluci ktore nema dialkove. 

Odesláno (upraveno)

Baterka je jen kvůli dálkovýmu, ne kvůli imobilizéru.

Ano, chip je i v klíči bez dálky, pokud s ním nastartuješ.

Nebo je možná ještě jedna varianta, že imo je vyřazenej z činnosti a chip v klíči nepotřebuješ (nemáš).

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Zapni klíček proběhne test kontrolek,

pokud nějaká nesvítí a víš že by svítit měla tak je KO

Co? Jako všech kontrolek? Vč. světel a tak? Tak takovou baravnou hudbu jsem ve svém autě nikdy neviděl.

Některá italská auta na to mají šikovné tlačítko TEST, kde po zmáčknutí se skutečně rozsvítí všechny zapojené kontrolky v palubce.

Odesláno

No dnes me začala při brzdění lehce problikavat kontrolka obložení brzd na předků,obložení tam je dost,asi nějaká vlhkost,myslel jsem ze bude svítit na plno jako ostatní....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...