Charlie 607 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Doslechl jsem se, že od nového roku budou změny na STK a ME, na emisích budou naměřená data rovnou odesílána někam na centrálu a na vše budou dohlížet kamery, při měření má být auto napíchlé na diagnostiku. Na stk budou také vše zaznamenávat kamery ito kam se technik dívá, co dělá. Máte o tom někdo bližší info? Chtějí zamezit podvádění na emisích kdy se auto třeba ani nenastartuje, nebo se nechá běžet jen na volnoběh namísto vytáčení dieselu do přeběhových otáček. Citovat
straki007 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 To zas bude vlakno kolem dokola stejne.Tipuju opet alespon 5 stranek Nekde jsou tyhle podminky uz ted. Od noveho roku to chteji udelat vsude. Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 O tomhle se placa už 5let... Výsledek -udělají na STK 2fotky ze tam auto bylo+vin a fertig Jo někde je kamera v rohu,která vysílá po minutách obrázek na ministerstvo dopravy.... Bude to jako doteď...:-) Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Minulí či před minulí týden jsem mluvil s chlapíkem z STK ke kterému vozí auta můj kamarád. A dozvěděl jsem se že to o čem píšeš tedy napojení na diagnostiku při měření emisí je odsunuto o půl roku tudíž na polovinu r. 2016. Co se týče TK tak by měla být kamera na vjezdová vrata a výjezdová vrata obě by měli být online do nějakého centrálního registru. Pak by tam měl být nějaký foťák kterým technik bude dokumentovat všechna VIN na voze "rozsvícenou přístrojovku" a další věci. Každá stanice by měla být vybavena měřákem na propustnost skel. Bude tabulka pro techniky jak dlouho jim musí trvat prohlídka té které části vozu. To říkal že teď je cca 25-30 min na jedno auto má být cca 45 min. No a říkal že tahle sranda u nich na stanici vše prodraží o cca 250-300 Kč. Taky říkal že u nich to znamená o cca 5-8 odbavených osobních aut méně za směnu než dělají dnes. Citovat
vendelinek Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 myslim,ze se o tomdle uz tady nekde kdysi psalo,neco mi rika ,ze tady u nas uz to takle funguje odeslano z Lumie Citovat
Stejsn Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Už se těším, jak budou mojeho fiata z roku 82 napíchávat na diagnostiku. Asi vidlema Citovat
mmartinkovic Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 V SR to už je v každej STKcke a EK. Už asi 2 roky. Po príchode do kancelárie auto dostane papier s čiarovým kódom a základnými informáciami, a týmto papierom sa prihlási do systému, a spustia sa kamery. Je to vlastne sprevadzaci protokol celou kontrolu, a k tomu sa robí videozáznam. EK sa napichne na diagnostiku a všetko ide na server, porovnáva EVC, s pozdravom údajmi v databáze. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.