Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Doslechl jsem se, že od nového roku budou změny na STK a ME, na emisích budou naměřená data rovnou odesílána někam na centrálu a na vše budou dohlížet kamery, při měření má být auto napíchlé na diagnostiku.

Na stk budou také vše zaznamenávat kamery ito kam se technik dívá, co dělá.

Máte o tom někdo bližší info? Chtějí zamezit podvádění na emisích kdy se auto třeba ani nenastartuje, nebo se nechá běžet jen na volnoběh namísto vytáčení dieselu do přeběhových otáček.

Odesláno

O tomhle se placa už 5let...

Výsledek -udělají na STK 2fotky ze tam auto bylo+vin a fertig

Jo někde je kamera v rohu,která vysílá po minutách obrázek na ministerstvo dopravy....

Bude to jako doteď...:-)

Odesláno

Minulí či před minulí týden jsem mluvil s chlapíkem z STK ke kterému vozí auta můj kamarád. A dozvěděl jsem se že to o čem píšeš tedy napojení na diagnostiku při měření emisí je odsunuto o půl roku tudíž na polovinu r. 2016. Co se týče TK tak by měla být kamera na vjezdová vrata a výjezdová vrata obě by měli být online do nějakého centrálního registru. Pak by tam měl být nějaký foťák kterým technik bude dokumentovat všechna VIN na voze "rozsvícenou přístrojovku" a další věci. Každá stanice by měla být vybavena měřákem na propustnost skel. Bude tabulka pro techniky jak dlouho jim musí trvat prohlídka té které části vozu. To říkal že teď je cca 25-30 min na jedno auto má být cca 45 min. No a říkal že tahle sranda u nich na stanici vše prodraží o cca 250-300 Kč. Taky říkal že u nich to znamená o cca 5-8 odbavených osobních aut méně za směnu než dělají dnes.

Odesláno

V SR to už je v každej STKcke a EK.

Už asi 2 roky.

Po príchode do kancelárie auto dostane papier s čiarovým kódom a základnými informáciami, a týmto papierom sa prihlási do systému, a spustia sa kamery. Je to vlastne sprevadzaci protokol celou kontrolu, a k tomu sa robí videozáznam.

EK sa napichne na diagnostiku a všetko ide na server, porovnáva EVC, s pozdravom údajmi v databáze.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...