sloters Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Nedělá tady někdo do pohonů k posuvným branám?Potřebuji vybrat vhodný pohon včetně dálkového ovládání,hřebenu,fotobuňky a majáku. Délka brány je 5 m a celková hmotnost 200 kg. Potřebuji sladit ovladače s garážovými vraty od Hormmana.Od nich mám nabídku za 12 tis. Nechá se sehnat nějaká levnější varianta,ale aby to bylo funkční. Prosím pouze konkrétní typ ne odkaz na nějaký web např e-pohony atd,tam jsem byl a je tam toho tolik,že se v tom sám moc nevyznám. Díky Citovat
punkac Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 před lety jsem bral tady http://branyposuvne.cz/na-posuvnou-branu/elektromechanicky-pohon-faac-c720-24-v-do-400kg-kit akorát za to tenkrát chtěli 6000 s dph :-( a to v ceně nemáš hřeben, mě to i tenkrát přišlo drahý U mě to dopadlo tak, že jsem si logiku + pohon poskládal sám z věcí ze šroťáku (převodovka, motor, řetěz ze čtyřkolky) čidla, relátka, časový spínače z ebay nebo vyřazený ze starejch mašin v práci. Výsledek je že za pohon + příslušenství jsem nedal více než 1500 Kč. Je pravda, že kdybych měl ty časový relé kupovat, tak jsem asi na 50000 Kč :-D Osobně bych šel cestou sehnat motor na stěrače z nějaký liazky na 24V, k tomu zadní kolo ze čtyřkolky, tak 2 páry řetězu z téhož. Přivaříš vingl na spodek brány, vznikne žlábek, do něj hodíš řetěz, který na obou koncích přivaříš k vinglu či bráně. Na sloupku uděláš kozu pro motor, může být odklápěcí na nějakém pantu zajištěná zámkem (když vypadne elektrika, motor odklopíš a bránu růčo otevřeš). Logika je snadná. Fotobuňka(doporučuji laserovou, stavebnice se dá sehnat do 500 Kč) hlídá jen zavírání, aby to nikoho nepřiskříplo. Dálka se dá použít z centrálního zamykání. Pak nějaký blikač, dva mechanické koncáky a je to. Mě to funguje s magnetickýma koncákama, tak je to trochu složitější, ale dnes už bych použil mechanické.... Princip mého výtvoru je asi takovýto. Věřím, že to zvládne trochu zručnější elektrikář, který umí udělat vrátek s koncákama :-) Brána je zavřená. Zmáčkneš tlačítko na dálkáči, nebo vyklepu kód na tlačítku zvonku u brány. Brána se začne otevírat, maják začne blikat. Brána dojede na koncák, stykač odpojí přívod proudu do motoru, maják bliká stále. Čeká po nastavitelný čas, ten když uběhne překlopí se relé směru motoru a pustí se stykač motoru, maják bliká stále, teď je v činnosti i laserzávora, která hlídá, jestli se nevyskytuje někdo v cestě brány. Když ano brána se nejen zastaví, ale začne se hned zase otevírat (ochrana proti přiskřípnutí), dojede zase na koncák a vše se opakuje. V opačném případě dojede na koncák na začátku brány, zavře se a čeká na další impuls z ovladače, až tehdy přestane blikat maják. Mám udělaných pár vychytávek, které mají drahé origo logiky. Brána jde otevřít mobilem, dálkáčem v autě, vyťukáním kódu na zvonku. Když je překážka v cestě brány, svítí pod majákem ještě červené světlo, tak poznám že jsem autem ještě v dráze brány. Slušelo by se poznamenat, že když zajedu při otevřené bráně autem jen napůl a bráně auto překáží, tak logika čeká na opuštění prostoru, pak začne odpočítávat čas a teprve potom začne zavírat. Jelikož mám koncáky řešený magnetckýma snímačema, mám ještě jednu vychytávku a to je, že se brána otevře při stisknutí druhého kanálu (dvoutlačítkový ovladač) jen na 1,2metru, v činosti je na cca 30 vteřin druhý koncák, který bránu zastaví. Po zavřetí se vše vrátí do normálu a brána je připravena na průjezd vozu..... Toto ber jen jako nápad, že když nejsou prachy ale je vize, tak jde všechno Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Punkac moc pěkný,ale tohle málokdo dá dohromady,ty se elektrice věnuješ tak pro tebe to není problém... my blbci si holt musíme zaplatit předraženy pohon... Citovat
obiwanken Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Mam to riesene podobne. Retaz, 60V motor z vrtulniku s prevodovku, mechanicke koncaky a dve relatka. Otvaranie a zatvaranie riesene cez dialkove s funkciou casove rele. Na bezpecnostne prvky a majak som sa vykaslal. Motor je slabsi tak neublizi nikomu. Mam to takto uz 10 rokov a ziaden problem, spolahlive a lacne. Predsa zaujmavost, ked som to robil kupil som 3 kusy dialkovych ovladacov. Tie casom odisli tak som objednal nove tri za asi 40 euro. Ked prisli tak sa nedali sparovat s primacmi, tak som volal predajcovi ze su nefunkcne. Nakoniec sme zistily ze mam stare primace a nebudu fungovat. Ponukli mi vymenu za stare, skladove zasoby vo vypredaji po 4 eura. Tak som nakoniec ziskal 10 ovladacov. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Hele chlapy vím že to je hodně o pohodlí brána na pohon. Ale mě to nedá si trochu rýpnout to je tolik práce vylézt z auta odhrnout bránu uklidit auto do dvora(garáže) a dojít tu bránu zatáhnout. Taky jsem uvažoval že bych si k bráně udělal pohon ale pak jsem se hlouběji zamyslel a zjistil jsem že už takhle toho pohybu moc nemám a potom když bych měl bránu otvíranou motorem tak bych se v podstatě přestal hýbat úplně, tak jsem to prozatím zavrhnul netvrdím že časem až budu vetchý staroušek že to nebude aktuální ale teď mi to zatím připadá jako zbytečné. Pravda nemám bránu tak těžkou protože ji mám svařenou z jeklu 30x30 mm rám a výztuhy z jeklu 20x20 mm a je dlouhá něco přes 4 m a mám v ní nataženou drátěnku. Citovat
Hafity Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 To může bejt individuálos.... Já třeba potřebuju co nejrychlejc zmizet za vratama, abych nečouhal prdelí auta do frekventované ulice. Hejbat se mohu na zahradě, tam je pohybu dostatek.... Citovat
punkac Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Ano, kde je vjezd na pozemek je nejužší silnice a pravidelně se tu vyhýbají autobus s nějakým traktorem a to nemluvím o žních Véno, než budeš vetchý staroušek, mohu ti nabídnout lehký pohyb na zahrádce pár metrů výkopu na závlahu, či na jaře prořez jabloní? Nebo by byl libo okop okolo bazénu? obiwankene, na bezpečnost dbám, zvláště jsou-li přítomny malé děti v rodině, motor je třífázový a ač má jen 0,4kW tak díky převodovce s 350 kilovou bránou jezdí hodně svižně - zátěž necítí. Je pravda, že ta světelná závora celé schéma dost zesložitěla. Je to 6 m dlouhý, dole C profil 70x70x4 a na tom jekl 60x30x2,5. Nerad bych, aby tohle někoho přiskříplo. Schválně jsem se tomu postavil do cesty a měl jsem co dělat než začlo přeskakovat ozubený kolo na řetězu, je tam schválně vůle. Malé děcko by nemělo šanci Jinak deset ovladačů k bráně? To otevírá celá Handlová, ne? Citovat
P607Olda Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 sloters má asi na mysli profi vyráběný pohon. Jde také o to, kdo to řádně vytypuje (i s ohledem na cenu, aby tě neobral), namontuje a bude k dipozici během záruky. Tedy nějakou firmu zblízka, která má dobré reference. Ptej se všech sousedů i ostatních v okolí, kdo má posuvné brány. Až ti poradí někoho dobrého, tak ten už ti poradí, jaký typ a výrobce. Citovat
punkac Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Oldo, to vím, napsal jsem svůj příběh zakončený, kde je vize a nejsou prachy, tak to taky jde dal jsem mu odkaz na pohon, který jsem temkrát uvažoval, který byl před lety levnej a dneska za něj chtějí tu 12 Citovat
sloters Odesláno 12. listopad 2015 Autor Odesláno 12. listopad 2015 (upraveno) Punkac: Díky za pěkný návod,ale to asi sám nezvládnu.Poptal jsem pohon na odkazu co jsi doporučil. Potřebuji hlavně sladit garážová vrata a bránu na 1 ovladač.Celkem potřebuji 3 ks.Tak uvidím jaká bude cena. Hormann my dnes a jsem tam za 17 tis včetně montáže... Upraveno 12. listopad 2015 uživatelem sloters Citovat
punkac Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 OD té firmy jsem vzal věci, které si sám nevyrobím, takže jsem bral C profil, vrchní vodící rolny (dolní jsem si nechal udělat na soustruhu z bronzu). Mívali i sadu jeklů na tělo brány, to už bohužel nikde na jejich stránkách nevidím. To že to vezli nějakým přepravcem ze Žamberka až za Litoměřice bylo velmi výhodné oproti ceně toho samého v UL či LT, platil jsem necelou trojku i s dopravou za jekly na 6m bránu a to zbylo ještě na vestavěná servisní vrátka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.