PietroPE Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Ahojte, v poslednej dobe ma hnevá dažďový senzor. Nie že by vôbec nefungoval, no aj pri malom daždi sa zapne najrýchlejší režim stierania. Neviem či zblbol samotný senzor, alebo to je len vybehanými gumičkami stieračov (zanecháva slabý povlak na skle pri stieraní). Tak skôr ako kúpim nové stierače sa chcem spýtať, či mal niekto podobný problém. Vďaka a pekný večer. Citovat
Max67 Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 (upraveno) Zdar, nevím jak je nastaven nebo jakou citlivost má senzor u Peugeotu... ale u oktávky (I) kterou ještě taky pořád vlastním, jsem přez regulovatelnou citlivost snímače vždy spolehlivě poznal, kdy už je nevyhnutelné stěrače vyměnit. Něco se právě dalo pochytat tou regulací citlivosti - což u Peugeota není (alespoň jsem to tam ještě nenašel ) ale jak to začalo dělat čmouhy na skle, tak ten snímač zmatkoval a ani regulace citlivosti s tím nic neudělala. Takže já bych to asi neřešil a stěrače koupil. Už z principu... řídit v dešti a nevidět pořádně na cestu se občas vymstí Problém se senzorem bych řešil následně... Ale je to jen názor Upraveno 24. říjen 2015 uživatelem Max67 Citovat
RichVa Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 v poslednej dobe ma hnevá dažďový senzor. Nie že by vôbec nefungoval, no aj pri malom daždi sa zapne najrýchlejší režim stierania. Neviem či zblbol samotný senzor, alebo to je len vybehanými gumičkami stieračov (zanecháva slabý povlak na skle pri stieraní). Tak skôr ako kúpim nové stierače sa chcem spýtať, či mal niekto podobný problém. Pokud zůstává povlak vody na skle, je třeba vyměnit stěrač. Z vlastní zkušenosti - stačí, aby stěrač špatně stíral v místě senzoru a stěrače lítají jak zběsilé. Bohužel nevím, zda by šla snížit citlivost senzoru. Nicméně bych to nedoporučoval - pak se nebude stírat když se má a nebudeš nic vidět. Citovat
Max67 Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Jen pro upřesnění... myslel jsem zamozřejmě seřízení citlivosti senzoru přepínačem na ovladací páčce pod volantem (u Octavie I). Jsou tam asi tři nebo čtyři volitelné polohy tohoto přepínače pro nastavení citlivosti senzoru. Takže žádný zásah do elektroinstalace . U Peugeota 308SW (kterého jsem pořídil nedávno) jsem zatím žádnou takovou možnost nastavení nenašel. Citovat
Ajap Odesláno 27. říjen 2015 Odesláno 27. říjen 2015 Přepínání citlivosti Peugeot nemá, pokud jsou už horší stěrače, senzor blbne - z vlastní zkušenosti. Takže jednoznačně vyměnit stěrače. Citovat
Veverka Odesláno 27. říjen 2015 Odesláno 27. říjen 2015 (upraveno) Někde jsem tu četl, že u Pugů by to mohlo jít nastavit přes diagnostiku, ale samozřejmě se to pak blbě šteluje za jízdy podle intenzity deště Upraveno 27. říjen 2015 uživatelem Veverka Citovat
matii Odesláno 29. říjen 2015 Odesláno 29. říjen 2015 Pozor při započetí jízdy je třeba řádně odmlžit sklo zevnitř. Pokud skočíte do zapoceného auta a hned zapnete autostěrače, taky to blbne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.