papagaj151 Odesláno 22. říjen 2015 Odesláno 22. říjen 2015 Ahoj, takže dnes po ceste od doktora mi zhaslo auto a bol koniec ...po odtiahnutí domov som zistil že mám roztrhnutú reťaž medzi výfukovou a sacou vačkov. Jedná sa o motor 2.2hdi rok výroby 2001 98kw. Teraz mám na vás otázku aké s tým máte skúsenosti?? Lebo čo som tak zisťoval narýchlo tak prvá vec čo bude asi vážny problém sú vstrekovače a to že nejdu von..má s tým niekto skúsenosť alebo radu ako ich vybrať?? nieaký sťahovák alebo podobne?? Ďalšia vec je že čo s hlavou?? Jeden mi vravel že má s tým takú skusenosť že ešte nevidel na tom zohnuté ventile že vždy sa mu zlomili iba koníky. Čo si o tom myslíte alebo vaše skúsenosti?? Samozrejme ešte by ma zaujimalo či na vačkách sú nieaké rysky ako majú byť alebo by som potreboval nieaký špecialny prípravok?? Za každú radu, skúsenosť a postreh vopred ďakujem!! Citovat
straki007 Odesláno 22. říjen 2015 Odesláno 22. říjen 2015 (upraveno) Vstriky je problem akorat u 807. Ano vetsinou ventily zustanou OK ale stane se cas od casu ze je ohnuty a casem se podpali.Takze hlava dolu a radeji udelat. Vacky maji znaceni ale stane se ze se protoci na ozubeni a to nikdo nikdy nezjisti jak se protocili. Za mne.......sundat vacky vymenit koniky a slozit. Zmerit kompresi a pokud se cistis tak sundat hlavu a udelat ventily. Den prace a auto jezdi Upraveno 22. říjen 2015 uživatelem straki007 Citovat
papagaj151 Odesláno 22. říjen 2015 Autor Odesláno 22. říjen 2015 ok ďakujem za radu tak to teda skúsim tak ako vravíš...ja som sa najviac obával tých vstrekovačov teda skor ma poplašili že to ide strašne zle von ale veď teda skúsim a uvidím poprípade skúsim niekde nieaký sťahovák zohnať. Skúsim to najskor s tým že omerám kompresie a ak nebudú ok tak dám dole hlavu to už zas až tolko roboty navyše nebude ako keby to bolo OK a dám dole hlavu hneď .. dneska sa dám trošku po doktorovi dokopy a zajtra sa do toho pustím. Ak by som mal nieaký problém určite sa tu ozvem. Zatial vďaka a o uspešnosti budem informovať .. Citovat
edo172 Odesláno 1. listopad 2015 Odesláno 1. listopad 2015 Tak ako?Už maš autičko pojazdne?Boli aj niektore ventily ohnute? Citovat
Pe.Tr Odesláno 1. listopad 2015 Odesláno 1. listopad 2015 Poprosim o info kdy jsi delal rozvody,dik. Citovat
Tomin0007 Odesláno 1. listopad 2015 Odesláno 1. listopad 2015 Ahoj :-), minulý rok jsem řešil potkaný motor po prasknutí a namotání klínového řemene pod rozvody a musel jsem zrepasovat celou palici, jelikož byly polámaný všechny koníky a dával jsem i všechny nové ventily, jelikož mi bylo doporučeno motorářem, že nemusí být nutně zvohlý, ale v případě, že orazítkovaly píst, tak mohou být sice rovné, ale díky nárazu v nich mohou vzniknout trhliny a časem by se mohly rozpadnout a nadělat opravdu paseku. Musel jsem měnit i vačky, jelikož se z 99,9% při potkání pístu s ventily protočí (a mě se protočily jedna o cca 90 stupňů a druhá ještě víc) na těch ozubených kolech, jelikož nemají klínky. A zpět to vrátit nejde, jelikož se bohužel netrefíš. V Peugeotu mi nabízeli jednu vačkovou hřídel za tuším 10500 CZK, na netu seženeš jednu za 7500CZK, ale dají se sehnat i od českého výrobce - ty jsem použil já - za 3800 CZK jedna hřídel. Bratru mě repas celé palice + těsnění a šrouby + hřídele + vývěva + venkovní rozvodové kolo a pár dalších drobností vyšlo na tuším 25000 CZK :-( Ale jak říkám, bylo to klasický potkání motoru, který nadělá fakt paseku. Třeba jsi dítě štěstěny a díky prasknutí toho řetízku se ty vačky neprotočí. Možnost je i porovnat nové vačky oproti Tvým. Ale pokud se hnuly jen o kousek, tak to vidět nepůjde. Dej pak vědět, jak jsi dopadl a držím pěsti aby vačice byly OK.. Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 Tedy jak to tak čtu, nic moc. Jaký je u 2,2hdi interval výměny toho řetízku? Citovat
edo172 Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 Nemam to z vlastnej hlavy ale od jedneho machra tu z fora jeho číslo je 007 .Ja som menil tiež retaž medzi vačkami a on mi povedal že nieje interval na vymenu raťaze ale ak huči a je ju počuť tak ju treba vymeniť!Žiadne meranie ako som to robil ja ako velmi je opotrebena raťaz atď.Proste ak ju je počuť VYMENIŤ!Tolko moja rada a skusenosť.Pekny deň. Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. listopad 2015 Odesláno 2. listopad 2015 Tak já mám na motoru natočeno 143tis km (rozvody dělaný na 104tis - dvě kladky a řemen + řemen příslušenství) tak mi zajímalo co a jak a kdy měnit. Citovat
papagaj151 Odesláno 9. listopad 2015 Autor Odesláno 9. listopad 2015 (upraveno) Tak chlapi nieako som nemal čas ani opravovať ale konečne už mám hotovo!! Retiazka roztrhnutá, vačka (kde je aj kolo od rozvodov výfuková) potočená čiže aj tá šla nová aj s rozvodovým kolesom, koníky boli zlomené 4 ale našťastie ventile sú zohnuté neni čiže 607-mička zase brázdi cesty .. Najvedší problém som mal s jedným podfúknutým strekom...bol dosť zakarbónovaný a ani zanič som ho nemohol vybrať bol to veľký boj ale nakoniec som vyhral za cenu toho že som ho musel vymeniť lebo sa zohol ako banán. Jeden chalanisko mi vravel aby som ho len pod lisom skúsil vyrovnať ale to sa mi nieako nepozdávalo že by mohlo fungovať tak som vymenil aj ten a mám snáď pokoj. Najhoršie na oprave bolo najsť si na ňu čas ale ako vravím už sme pojazdný tak je dobre. Síce už sa začína ozývať odpruženie remenice na volnobeh tak asi ďalšia výmena bude ona .. Som vám vďačný za rady a teraz keď bude mať niekto takýto problé už možem poradiť zase aj ja že čo a ako ... Upraveno 9. listopad 2015 uživatelem papagaj151 Citovat
papagaj151 Odesláno 9. listopad 2015 Autor Odesláno 9. listopad 2015 (upraveno) Poprosim o info kdy jsi delal rozvody,dik. rozvody boli robené 22tis km dozadu ale o tejto retiazke som ja ešte nemal ani tušenie inak by som ju vymenil. Ani nerapotala neštrngala ani nič...ale už nevadí máme novú .. Upraveno 9. listopad 2015 uživatelem papagaj151 Citovat
edo172 Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 No vidiš aky si šikovny.Aj ja som už menil tu odpruženu remenicu na kluke.Pohoda hravo to zvladneš.Veľa šťastnych km. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.