micina Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Zdravím chtěl bych se zeptat nevíte čím to je, strašně pomalu se mi zvedá teplota oleje i vody cca po ujetí 6 km se teprve začnou zvedat ručičky budíků, auto topí hned. motrizace 1.6HDI děkuji za rady. Citovat
krtek 2 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 (upraveno) tak prestan topit a nechaj teplo motoru u dizlu normalne moc tepla nevyrobi Upraveno 15. říjen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
agresssor Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 No mel sem podobny dotaz, a bylo mi odpovezen ze muj typ RHR je motor konstruovanej tak ze si drzi teplo a kor v zime se malo zveda teplota vody. Jina pokud mas klimu permanentne zaplou nesmis zapomenout ze ti spolecne s klimou bezej sahary. Citovat
micina Odesláno 15. říjen 2015 Autor Odesláno 15. říjen 2015 Tak ja zkusím vypnout topení jestli to pomůže. Pak dám vědět. Loni mi to nedělalo ale to jsem neměl funkční klimatizaci tak jsem zvědav jestli to je tím. Zatím díky za rady. Citovat
krtek 2 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 ja ked mam teplotu vody 90 a zapnem topenie naplno tak rucicka teploty pada okamzite niekde malo pod 80 Citovat
agresssor Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 2krtek: Jenze ty kdyz zapnes klimu tak ti trvale nebezi sahary jako je to na novejch pugach 2micina: Ne topeni vypni klimu, ale stejne celkove pocitej ze teplota ti poleze v zime velice pomalu. Loni 25 prosince sem jel po D1 ce 120 km s deklem na zimu bez klimy a teplotu sem nemel vejs ne z na 70 ti. Termostat sahary vse je ok. Proste novej typ motoru. Citovat
krtek 2 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 klima je prazdna treba menit chladic ,topenie ma znacny vplyv na teplotu motora sice nemam spalinovy vymennik co tipujem ze u vas bude ale aj tak to neni spasa stejne to kradne teplotu vody z motora to topenie Citovat
ozzy56 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 pokud je venku kolem nuly, tak nečekej, že po 6 kilometrech budeš mít na budíkách 80 podle tvého popisu ti to funguje normálně Citovat
micina Odesláno 15. říjen 2015 Autor Odesláno 15. říjen 2015 No já nevím ale ručičky se nehejbou a začnou se zvedat až po ujetí 6 až 7 km a to pomalu, to znamená že po dalších 5 km je teprve teplota kolem 80 a to se mi normální nezdá. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 tak navštiv autorizák, nebo jiný servis , můžeš si nechat vyměnit termostat a třeba i něco jiného--podle nálady a rozumu přijímacího technika ovšem nebude to mít žádný vliv, chlazení se chová normálně, ale je to tvoje auto a peníze... Citovat
baffy Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Skúsim trochu inak. Pozeral si sa lepšie na budíky? Ak ano ,tak si v podstate prišiel na to ,že to teplotu neukazuje od 0 ale až niekde okolo 60 voda a olej dokonca cez 70°C ,takže povedať po 6km že sa nezohrieva je blbosť. Ak ti to až tak prekáža ,že tú teplotu nevidíš tak skús zohnať budíky ktoré budú ukazovať od NULY .Mno a za druhé ,je rozdiel prejsť 6km mimo mesta a v meste, v tom meste sa to ohreje podstatne skôr ako mimo mesta ,keďže nárazový vzduch bude určite rýchlejšie vstupovať do motorového priestoru pri rýchlejšej jazde a tým aj motor respektíve chladiacu ochladzovať. Mimochodom 6 km je dosť málo aj pre benzín, Citovat
Lada78 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Ja mam to same a neresim. Vse slape jak ma, tak to taky neres. Citovat
agresssor Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Tady chces zazraky ne ? za 6 km se ti to proste nema sanci ohrat, a kdysi nas v autoskole ucili ze motor bude poradne prohratej az cca po 30 km. Ja kdyz jedu tech tvejch 5 km tak se mi rucicka nezvedne . Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 (upraveno) Taky ted v zimě jezdim s p407 1.6hdi- 8km do prace a az po 6km se začnou zvedat ručičky u 8 km už mam 70 st je to normalni v zimě tak to neřeš Ale zase topi fakt rychle 1km a uz fouka teple vzduch nastaveno na 22st bez klimy,to benzin topil proti dieslu dost pomalu Upraveno 15. říjen 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
agresssor Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 To topeni mi bylo vysvetlovany ale uz si to nepamatuju, je tam neco jako vymenik a mam dojem ze ti to ohrejvaj vyfukovy plyny bo tak neco muzu ti klidne zjisti jestli to nekoho zajima Citovat
baffy Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Sú tam v podstate 1000W špirály ,ktoré robia predohrev ,skrátka niečo ako webasto ,len s tým rozdielom že ten predohrev ide až po naštartovaní ,kdežto webasto aj pred Citovat
krtek 2 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 to agressor - to ze v niektorych 1.6 hdi spalin vymennik je je pravda a ze sluzi na rychlejsie ohriatie vody je tieez pravda tak nechapem preco si zo mna robis srandu? Citovat
Lada78 Odesláno 15. říjen 2015 Odesláno 15. říjen 2015 Zlata Lada 2105, ta topila jak krava po par kilacich az se ve vnitr nedalo dychat a bylo jedno jestli je leto, nebo zima. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.