Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

307 1,6 16V 80 kW - cihlová barva /Jezevčík/

Recommended Posts

Odesláno

Přišel mi dáreček z Ebaye! :D Konečně přišla druhá část držáku pro mobil, vypadá celkem kvalitně... V nejbližší době ho dám do auta, tak napíšu, jak jde řadit pětka. :)

post-52685-0-77978400-1451492371_thumb.j

post-52685-0-76279400-1451492377_thumb.j

Odesláno

Včera si tak jedu domů ze Silvestra a zhruba ve 130ti "ABS fault" a kontrolka, jakože je auto ve smyku (ale ESP nemám...). No, říkám si, nebudu to řešit, kouknu na to dneska... Přijdu k autu, nastartuju a chyba, ani kontrolka nevyskočila. Je tam teda nějaká chyba ABS, nebo je to normální, že tam skočí chyba a po nastartování tam není? Jinak už mi cca měsíc, až měsíc a půl bouchá pedál od brzd, ale to je předpokládám od křivýho kotouče..

Odesláno

Jak víš, že ESP nemáš? Máš vzadu kotouče? Já třeba ESP mám, dokonce i ASR ale vypnout nejde ani jedno, je to trvale zapnuto. Ve velkém techničáku bys měl mít napsanou přesnou výbavu, dívej se i dokolonek ostatní záznamy, tak to taky bývá.

Nicméně, křivý kotouč kope nejvíce při brždění a nebo při vyšších rychlostech jinak to do pedálu moc nezasahuje. Spíše bych to viděl na ABS kroužek, napoj auto na dia a ono ti napoví kde máš hledat chybu. A ano chyby "přechodné" zmiznou po ujetí pár km či x nastartovaní sami.

Odesláno

Dnes jsem byl s kamarády zablbnout si na parkovišti a celkem pěkně se to dá urvat. :) Samozřejmě přes ruční brzdu, ale dá se... Jednou se mi to teda celý přetočilo a nestihnul jsem vyšlápnout spojku, takže mi to chcíplo :D Ale jinak v pohodě, pěkný svezení. Samozřejmě, že na 4x4 to nemá, ale na předokolku se dá utrhnout pěkně. :D

Odesláno

Ono bez ručky by to určitě šlo taky, ale je to vesměs ledová plocha s pár místama sněhu.. :D Ale asi 2x se mi to už urvalo na silnici, když jsem to nečekal... To nebylo moc příjemný :D

Odesláno

Tak mám fakt asi nějakej problém s ABS... Kdykoliv jedu nějakou delším cestu, tím pádem i více brzdím, po nějaké chvíli hodí ABS chybu a pedál přestane klepat... Fakt nevím, čím to je... Ale defacto by se teď dalo říct, že dokud auto nehodí chybu o ABS, tak nefunguje správně :D Po tom, co chybu hodí sice svítí kontrolka, ale pedál od brzdy vůbec neklepe... Máte někdo podobné zkušenosti?

Odesláno

No právě... Klepe se podobně, jak když na to šlápneš a ABS zasáhne... Ovšem mě se to klepe i při lehkým brždění... Po tom, co hodí ABS chybu, všechno klepání ustane...

Odesláno

No tak to bude asi vadný ABS, když se chová, jak nemá a ještě vyhazuje chybu. Obvykle je ta nejpravděpodobnější příčina ta správná - proč by to u tebe mělo být jinak?

Odesláno

Protože se to ABS odpojí a funguje to v "normálním" režimu. To zkus schválně zaflekovat a uvidíš, jak se budou péct gumy, když ti ta kontrolka bude svítit ;) Kontrolka nahlásí, že je problém s ABS a svítí, abys věděl, že odteď brzdíš bez něj.

Odesláno

Tak skutečně vadné čidlo ABS u pravého předního kola. :) Oprava včetně práce i DPH 1500,- až 2000,-. Mělo to být hotové dnes, ale bohužel jim přišel prý špatný díl, tak až zítra.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...