Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P 406 1,8 16V 81 kw - chcípá a škube motor, problikává autodiagnostika

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny Pežoťáky.

Rád bych se zeptal a poprosil o radu co se stalo mému miláčkovi. Po natankování u Benziny 95 začalo mé martýrium. Začala problikávat kontrolka autodiagnostika a po cca 50km mi při jízdě začal vynechávat motor a začal škubat. Poté se vše uklidnilo a na volnoběh mi motor při jízdě chcípnul :-( Normálně jsem ho zase nastartoval a vše na chvíli makalo jak má. Měl jsem podezření na špatnej benzín a tak jsem jel na Schellku a kopnul tam ten jejich vylepšenej a rovnou aditivum na odstranění nečistot v motoru. Vše promíchal a na cca 20 km byl pokoj. Pak se ale vše opakovalo a motor chcípá daleko častěji. Hlavně se to opakuje v nepravidelných intervalech, ať je motor studenej nebo teplej. Jel jsem na diagnostiku kde mi za 500kč řekli, že nevědí a že by museli hledat a zkoušet vyřazovací metodou. Něco brebentili i o lambda sondě, uvolněnejch nebo prokousanejch kabelech ale jinak byli bezradní. nechtěl bych za jejich hledání solit těžký prachy a tudíž vás prosím o radu a zkušenosti co s tím. Před 2 roky byla měněna zapalovací cívka a před 3 roky měněny svíčky. Provedl jsem zběžnou kontrolu kabeláže a vyčistil vzduchovej ventil. Poradíte?? S díky Martin

Odesláno

Ak máš niekoho okolo teba z podobným motorom, nech ži pozicia zapaľovacu rampu. Ja som takéto niečo riešil pred mesiacom. Regulátor otáčok je další v poradí. Sviečky vymeň aj tak, tým nič nepokaziš.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odesláno

Tak jsem konečně vyměnil krokáč, motor najednou jakoby ožil a docela dobře na volnoběch i na plynu šlape bez toho kuckání a nepravidelného chodu. Zatím nechcípl ikdyž kontrolka diag. tu a tam problikne. Kde najdu pls ten MAP senzor?? Ještě bych pro jistotu vyměnil lambda sondu a svíčky než půjdu na zapal.cívku.Co vy na to??

Odesláno (upraveno)

a to kam chodis za 500? chod za lacnejsim ale tento motor na dia stejne moc neukaze 

rampu skusis tak ze prudko pridas plyn a motor nesmie cuknut samozrejme je to trochu orientacne 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

ja to auto mal a poviem ti nehlada sa lahko na tom porucha typu cukne dusi sa atd  raz odisiel Map potom rampa ten Map mi dia hlasila rampu nie ta rampa to bolo nieco sialene nebezpecne z autom sa nedalo takmer vobec normalne ist  map tiez trhal motorom ale menej nez rampa

pripadne rampu rozdekluj a pozri ci neni spraskana zalievacia hmota ak ano tak to moze byt ono  http://www.peugeot-club.com/topic/39505-p406-oprava-zapalovaci-rampy/

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak vážení Pežoťáci, po výměně krokového motorku jsem ujel přes 1 000km a ikdyž nejprve problikávala kontrolka diagnostiky která už neproblikává a na diagnostiku nestihl zajet bo jsem se na to vyprdl a měl jsem důležitější věci na práci, musím konstatovat že problém byl vyřešen. MOOC DÍKY ZA RADY KTERÉ POMOHLY, JSTE SUPER TÝPCI !!!!!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, tak jsem najel cca 3500 km a problém se začíná vracet. Tentokrát motor nechcípe ani nekucká ale pravidelně kolísaj otáčky na volnoběh a tok při studeným nebo teplým motoru. Není to nic extra ale vadí mi to a samo je vyšší spotřeba. Při jízdě někdy motor nejde za plynem jak by měl jít. Jelikož jsem ukončil přestavbu bytu mám teď čas to řešil nehledě na to že mě čeká stk+emise. Zkusím to nechat napíchnout na dia a pak asi vyměním vámi doporučenej MAP senzor a poté i zapalovací cívku. Mrknu i na krokovej motorek v jakym je stavu. Píšu hlavně pro ostatní třeba jim to moje trápení bude alespoň trochu ku prospěchu v řešení jejich problémů. Zdar a držte palce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...