Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau Kluci

Mám taký problém auto mi 24h stalo A keď so šiel naštartovať tak chytil na brnkni ale vzápätí to zdochlo, A už len točil naprázdno, tak som išiel skúsiť balonik A bol prázdny.

Na tlaková som ho A po chvíli mi vytlacilo naftu cez tesnenie filtra von, skúsil som naštartovať A nič, až po dlhšom toceni to na štartovalo,

Mám vymeniť filter, lebo som ho menil asi 8000km dozadu, ako je možné že pretlačiť naftu cez tesnenie???

Za rady Ďakujem. ...p 407 2.0 hdi 93kw (100kw)

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

Odesláno (upraveno)

ochladilo se ,jestli sis nevšiml.....nafťáci na foru vedou.....mají žně

to mi připomíná story s mojí máti s R19 z roku 91...dojela na gumy na výměnu na zimu do servisu a servisáci veget,a hned ,jestli se bude něco dělat na autě nebo tak ...... máti - auto slouží,v poho jezdí,nic mu není.....

a borci hned...no to je řidičem..... tož tak.

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

To sem našiel ale môže sa tak rýchlo zničiť? Diky za odpoveď

Zničiť ho môžeš iba  neodbornou montážou,ale asi stálo za h...o už vo výrobe,takže ak chceš mať pokoj,rozobrať a vymeniť.Ja dávam purflux.

Odesláno

kdo se stará a servisuje ,jezdí 

kdo ne ,ptá se 

nic nepiju,zatím to mám v sudech 900L ,pálím v prosinci

to máš sice pravdu, ale toto forum je k tomu, abychom si pomohli :myslim

taky se mi nad některými dotazy ježí vlasy, ale néé každý rozumí autům jako ty nebo já :papa

Odesláno

Jasné že to vymením ale V nedeľu nemám na blízku autodiely tak to musí počkať na zajtra ale moc Ďakujem za rady je to môj prvý diesel....

Odesláno (upraveno)

Vyměň filtr, zkontroluj si balónek jestli neprosakuje, případně doporučuju odpojit hadici od balónku směrem k filtru, nasadit hadici od kompresoru a pustit tam tlak (malý!) možná budeš koukat kde všude ti to začne vzlínat, stačí blbě utažená spona...

Upraveno uživatelem jaxvine
Odesláno

Filter vymenený ale ďalší problém celý systém sa zavzdusnil A nejde na ťahať ani balonik, ako mám postupovať ďalej, prosím poradte som zúfalý. ...

Odesláno (upraveno)

Kdyby ti to joo neslo, povol matici na trubce na vstriku, startuj dokud nepotece nafta, pak utahni... Pripadne na vic vstrikach.

Upraveno uživatelem jaxvine
Odesláno (upraveno)

nalit naftu do filtru a zacit startovat...Lukíno,zapoměl jsi na něco.....

Kdyby ti to joo neslo, povol matici na trubce na vstriku, startuj dokud nepotece nafta, pak utahni... Pripadne na vic vstrikach.

Filter vymenený ale ďalší problém celý systém sa zavzdusnil A nejde na ťahať ani balonik, ako mám postupovať ďalej, prosím poradte som zúfalý. ...

..................................

proč by měl hned lézt do těla vstřiku  a uvolňovat matice  .. jaký je na to důvod ...???to je až poslední krok ,jestli není bordel a nejde přímo z čerpadla. 

nádobka filtru se plní s novým filtrem do plna a vrací do systému zaplavená pro prevenci zavzdušnění ....

Na těle každého vstřikovacího čerpadla je šroub na ovzdušnění,na starých kárách bývá hodně očesaný,což asi tenhle případ nebude,ale je tam,ten povolíš ,vytáhneš všechny ty bubliny a sajrajt ,co tam teď je ,utáhneš a natlakuješ do tvrda

.Pak startuješ . Nic víc není třeba.

Jestli se s tím nebude dát domluvit ani na dalším startu a budeš to trápit pedálem,aby to nezdechlo,tak na to je další postup.

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

není tam vstřikovací, ale vysokotlaké čerpadlo (je mezi nima nejeden podstatný rozdíl) a to žádný odvzdušnovací šroub nemá

pokud nejde nasát balonkem, tak hledat místo mezi balonkem a nádrží, kde to bere vzduch, může to být zrovna ten balonek

Odesláno

Nepsal sem lezt do tela vstriku, ale pouze povolit matici pokud by mel zavzdusnenou vysokotlakou cast a nechtelo to stale chytat! Jinak jak sem rikal, at si do hadice pred filtrem pusti vzduch a hned uvidi jestli to nekde tece/sici. Samozrejme muze bejt v haji balonek, to sem taky psal at se koukne jestli neprolina. Samozrejme to muze byt i na hadicich mezi balonkem a nadrzi. A kdyz sme u toho, taky to muze padat pres zpatecku, tzn. Prepady na vstrikach a zpatecka do nadrze. Mimochodem nema hdi nahodou v nadrzi podavaci ceepadlo?

Odesláno (upraveno)

toto HDi el. pumpu nemá :roker

jsou HDi , které mají el. pumpu v nádrži, ale ty zase nemají balonek...,je to jednoduché... ;)

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...