Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 old-klimatizace chladí,ale po chvíli chladí vlažně.

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak to si mě moc nepotěšil:(. Jiný přístup kromě demontáže palubní desky si není. V servis boxu není celkový obrázek.  Domníval jsem se, že by mohl být problém v kondenzátoru položka č. 2 nebo 3. Myslím, že už někdo to napsal v předchozích příspěvcích.

nád..jpg

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno (upraveno)

Rozumím, takže se jedná pouze o ten ventil. Přístup k němu bude velmi špatný. Palubku jsem ještě nikdy nevyndaval. To musí jít ven i výparník?
 Sahary běží a spojka je sepnutá.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Uvidím. Okouknu to. Snad budeš mít pravdu. Zkusím, zdali by mi neodsáli náplň klimatizace a já bych si ventil vyměnil. Možná, že se někdo ozve, kdo prováděl výměnu daného ventilu.
 krtek2: děkuji Ti za pomoc.  Snad to bude příčina klimatizace, že fouká vlažně. Klimakompresor je dražší věc.

Odesláno

ventil alebo kompresor tie dve veci prichadzaju do uvahy ,pisalsi ze kompresor jje teply tak predpokladam ze funguje vravim je to len tip ale len tieto dve veci to sposobuju nic ine tam neni jedine ze by nedrzala elektromag spojka co je malo pravdepodobne

Odesláno

Ano, klimakompresor je docela dost teplý. Jinak zítra se podívám, zdali by expanzní ventil klimatizace nešel vyměnit z motorové části, jak psal Schreek (viz předchozí příspěvek-odkaz). Klimakompresor je opravdu drahá záležitost.
I když je moje 406 r.v. 1996, tak jsem s ní spokojen, až na klimatizaci:(.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

To já kdybych měl takovýhle problém, co by mě hodně štval, jako máš s tou klimatizací, tak bych to nechal někde opravit a radši si to zaplatil nebo na to našetřil, než abych se tím užíral a hrabal se v tom a výsledek pořád v nedohlednu..kolik by mohli za ten kompresor chtít v Bechyni na vrakáči? Jde o to, že je mnohem jednodušší ho vyměnit a třeba je to tím..

Zkusil bych autoelektrikáře v Milevsku, když tam přijíždíš od Týna, tak hned na začátku po levý straně. Vím, že to vypadá jako blbost, ale opravil mi věci, který neuměl opravit nikdo jiný roky, a ani to nemělo třeba nic společného s elektrikou, jen jsem si to myslel, tak jsem k němu jel. 

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

Taky jsem mel podobný problém s Klímou na 406 vyměnil jsem klima kompresor prace stala 200kc výměna ( naplnění a jede..klima kompresor se da sehnat ua cca 500-1500 jety,pokud.možno vzít z funkčního auta nebo repas se zárukou 4500 já tady prodal asi 3 a myslím že klukům chodí,teda starší jety....

Odesláno
Opět klimatizace zlobí = fouká jen vlažný vzduchdefault_Sad.gif. Při zapnutí klimatizace je slyšet cvaknutí u klimakomprasoru (klima spojka). Trubky jsou studené/vlažné. Naposledy klimatizace chladila krásně (22 st.C) za jízdy a pak najednou přestala a začala foukat vlažně. Je i ,,slyšet" v průducích. Klimakompresor je teplý. Nevím, zdali by se dalo něco zjistit diagnostikou u tak ,,starého" auta (1996).

Pokud je slyšet tak to většinou vypadá na málo chladiva v okruhu není nic jednoduššího než to nechat změřit a doplnit

Odesláno z mého HTC One M9 pomocí Tapatalk

Odesláno

Tak snad to dopadne dobře kompresor se dá dneska pořídit za pár korun dalo by se říct že na tohle auto je to jedna z nejlevnější části klima systému

Odesláno

Neplaš sa a nič nemeň! Cez diagnostiku zmeraj tlak v klíme pri zapnutom a vypnutom kompresore.Potom sa dá vydedukovať závada.

Odesláno
před 6 hodinami, OK406 napsal:

Nový klimakompresor stojí přes 5000,-Kč a starší cca přes 1000,-Kč. Tak bych neřekl, že za pár korun:).

Jasně, pro mě to taky není pár korun, ale pořád to jde..to jsou podstatně novější auta, do kterých lidi sypou a sypou podstatně víc a pořád se něco kazí. Nejhorší je, když si někdo koupí třeba 5 let starou plečku za relativně hodně peněz, ale poruchovou, kde jsou díly drahý a z druhý ruky  jich moc není, to pak může být velice nepříjemný, zvlášť když se jedná o někoho, kdo nemá moc peněz a koupí auta se ještě zadlužil.. prostě zlatá 406, bych řekl :-)

Obecně mi přijde hodně zavádějící cenit auto podle roku výroby a počtu najetých kilometrů - je to v podstatě postavený na hlavu....ale většina lidí tomu ani trochu nerozumí a tohle jsou jediný parametry, na který koukají všichni...ale to už je OT.

Odesláno
Nový klimakompresor stojí přes 5000,-Kč a starší cca přes 1000,-Kč. Tak bych neřekl, že za pár korundefault_Smile.gif.

No tak novej bych určitě nekupoval a 1000Kč není zanedbatelná částka ale nic zas tak hrozného

Odesláno

No a určitě závadu nehledat způsobem výměny jednotlivých dílů ale nejprve přesně identifikovat což není zas takový problém pro někoho kdo tomu alespoň trošku rozumí...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...