Tornado Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Ve 406 je to rele nad tim plastovym platem, kde jsou zastrceny relatka, tj. neni mezi relatkama na el.okna, pipakem ozsvicenych svetel atd. Je nad nema. Ja se k nemu dostal tak ze jsem oddelal panel s pojistkama (vytahla se cervena pacicka a panel se odklopil) a rele slo uz videt. Je to sice 406, ale mozna bude do 206 stejnej postup, jak se k nemu dostat. Citovat
ICEMAN Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Tam mám špatné zprávy. Byl jsem navštívit Peugeot servis, tam se vyptat na ten cyklovač co se týká 206ek a odpověď zní: U VŠECH 206ek bez ohledu na datum výroby se o cyklování stará BSI jednotka, která tímto obsahuje i relé cyklovače. To znamená, že je to tam tak blbě vymyšlené, že když se spálí cyklovač, tak se musí vyměnit celá BSI jednotka, která stojí cca 8.500,-. To stejné platí pro ty, kteří by si chtěli nechat dodělat senzor deště. Znamenalo by to samotný senzor + páčka (cca 3.000,-) + prácě tu BSI jednotku = celkem cca minimálně 11.000,- Citovat
Dave_k Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 2 ICEMAN: Tak to je teda blbě vymyšlené. Ale když je to v BSI tak cyklovač nejspíš neodejde, protože to bude řízené softwerově. Teda podle mě. Oprava: Když ho katalog vykazuje tak tam určitě někde bude. [upravil dne 27/6/06 Dave_k] Citovat
ICEMAN Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Netuším, ale řekl bych, že relé tam bude, protože tam něco cvaká. Čím je řízené, to už je celkem fuk. Citovat
ICEMAN Odesláno 24. červenec 2006 Odesláno 24. červenec 2006 to Dave_k: pořád to zkouším.... píšeš, že podle vyobrazení v katalogu je ve 206ce stejný relé, jako v 406ce. Co máš na mysli za katalog? Mohl bys to schéma naskenovat a poslat, nebo ho dát přímo sem na fórum? Mám totiž takový bláznivý nápad, že (pokud to bude v lidských silách, samozřejmě) přeruším cesty k tomu integrovanýmu cyklovači, napájím tam nějaký kontakty a vyvedu to na ten feliciáckej cyklovač. Jde jen o to, aby tam nebyl třeba třivrsvej tišťák. Citovat
ajsik Odesláno 24. červenec 2006 Odesláno 24. červenec 2006 nové peugeoty už maj vše řešeno přes BSI i ovládání stěračů ... proto je možný před střik ostřikovačů a pak následné mokré setření a jiné vychytávky. Stírání zadního stěrače při zpátečce... vše říí mikroprocesor ... budiž aspoň malá kompenzace variabilní cyklovač dle rychlosti vozu... a zpomalení první rychlosti stírání při zastavení auta Citovat
Dave_k Odesláno 24. červenec 2006 Odesláno 24. červenec 2006 Původně zaslal: ICEMAN to Dave_k: pořád to zkouším.... píšeš, že podle vyobrazení v katalogu je ve 206ce stejný relé, jako v 406ce. Co máš na mysli za katalog? Mohl bys to schéma naskenovat a poslat, nebo ho dát přímo sem na fórum? Mám totiž takový bláznivý nápad, že (pokud to bude v lidských silách, samozřejmě) přeruším cesty k tomu integrovanýmu cyklovači, napájím tam nějaký kontakty a vyvedu to na ten feliciáckej cyklovač. Jde jen o to, aby tam nebyl třeba třivrsvej tišťák. Schéma na 206 nemám. Je to jen katalog veškerejch dílů co jsou v autě. To samý co mají v peugeotu. Zkus jít po tom cvakání a snad ho najdeš. Podle mě by mělo stačit jen to relé vyměnit. Citovat
ajsik Odesláno 24. červenec 2006 Odesláno 24. červenec 2006 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: ICEMAN to Dave_k: pořád to zkouším.... píšeš, že podle vyobrazení v katalogu je ve 206ce stejný relé, jako v 406ce. Co máš na mysli za katalog? Mohl bys to schéma naskenovat a poslat, nebo ho dát přímo sem na fórum? Mám totiž takový bláznivý nápad, že (pokud to bude v lidských silách, samozřejmě) přeruším cesty k tomu integrovanýmu cyklovači, napájím tam nějaký kontakty a vyvedu to na ten feliciáckej cyklovač. Jde jen o to, aby tam nebyl třeba třivrsvej tišťák. Schéma na 206 nemám. Je to jen katalog veškerejch dílů co jsou v autě. To samý co mají v peugeotu. Zkus jít po tom cvakání a snad ho najdeš. Podle mě by mělo stačit jen to relé vyměnit. otázka co na to řekne BSI páč 206tky aspoň ty novější mají variabilní cyklovač dle rychlosti auta ... Citovat
kuboSE Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 chcel by som sa este opitat aby som zbytocne nezakladal novu diskusiu ci nemal niekto problem s dazdovym senzorom na 406??? mne vymienali celne sklo a odvetdy uz nejde, sice svieti ale nereguje aj ked ho cely zakryjem... Citovat
Hrušková Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 měla jsem stejný problém. Stačí rádio rozdělat, zjistit jaké jsou tam diody a koupit je nové. Jelikož jsou z části řazeny v serii, stačí jedna vyhořelá a .... Dá se taky zvolit barva. Lepší je koupit čiré - ty, které se po zapnutí zbarví. Citovat
kuboSE Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 Původně zaslal: Hrušková měla jsem stejný problém. Stačí rádio rozdělat, zjistit jaké jsou tam diody a koupit je nové. Jelikož jsou z části řazeny v serii, stačí jedna vyhořelá a .... Dá se taky zvolit barva. Lepší je koupit čiré - ty, které se po zapnutí zbarví. myslis teraz ten dazdovy senzor alebo to radio co nesvietilo pred tym??? Citovat
argoo Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 Dazdovemu senzoru to fakt pomoze Pri vymene skla odbornici radi stratia dva stvorceky z nejakej priesvitnej umelej hmoty, ktore su na ploskach senzora a potom to nejde. (Vlastna skusenost). Su medzi sklom a sklickom oboch senzorov, bez nich to proste nejde. Snazil som sa ich vycistit, oplachnut niecim na monitory, funguje to, ale nie je to uz take presne ako do vymeny skla. Poradte, cim by to bolo najlepsie vycistit, prip. dat medzi sklo a tuto hmotu silikonovu vazelinu? Citovat
kuboSE Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 kurna ja ich zabijem to su pekne spiny este im urobim poriadnu reklamu ak to neopravia lebo mne to pred tym fungovalo na 100% a teraz uz nejde vobec (( som taky s tymto nahnevany na nich ze ked si na to spomeniem tak ma ide roztrhnut.... Citovat
argoo Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 tak drzim palce, dost tazko som to zhanal, nakoniec sa podarilo vybrat z jednej vysluzilej 406 na vraku vonku. O tom ze mi to stratili nechceli samozrejme ani pocut, predpokladam ze ani nevedeli ze tam nieco take je. Citovat
kuboSE Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 Původně zaslal: argoo tak drzim palce, dost tazko som to zhanal, nakoniec sa podarilo vybrat z jednej vysluzilej 406 na vraku vonku. O tom ze mi to stratili nechceli samozrejme ani pocut, predpokladam ze ani nevedeli ze tam nieco take je. no skusim sa na to este opitat v peugeot servise ale nie u nas v ZA lebo tu su hrozny suflikanti ale skusim v CA, a inac este ako to myslis ze su tam dva senzori? vsak je len jeden nie? Citovat
kuboSE Odesláno 9. srpen 2006 Odesláno 9. srpen 2006 kokso som teraz volal do peugeotu a povedali mi ze ta folia stoji pouhych do 1000sk som skoro spadol zo stolicky... ale teraz este len uvidia aky bordel narobim v tom autoskle STEHLIK Zilina tam uz nikto nechodte menit sklo kto ma dazdovy senzor Citovat
argoo Odesláno 10. srpen 2006 Odesláno 10. srpen 2006 Este ze to vobec maju. V NR sa s tebou o tom ani nebudu bavit, ak nekupis komplet cely senzor. Ochota, akoby si oslovil bohov na Olympe. Neviem ci su tam dva, no su tam dve sklenene okienka, na kazdom je takyto stvorcek. Netusim, ako to funguje, podrobnu schemu som zatial nezohnal. Mozno cez jedno je vysielany IR luc, druhym sa prijima, alebo cez obidve sa vysiela aj prijima? Citovat
kuboSE Odesláno 10. srpen 2006 Odesláno 10. srpen 2006 Původně zaslal: argoo Este ze to vobec maju. V NR sa s tebou o tom ani nebudu bavit, ak nekupis komplet cely senzor. Ochota, akoby si oslovil bohov na Olympe. Neviem ci su tam dva, no su tam dve sklenene okienka, na kazdom je takyto stvorcek. Netusim, ako to funguje, podrobnu schemu som zatial nezohnal. Mozno cez jedno je vysielany IR luc, druhym sa prijima, alebo cez obidve sa vysiela aj prijima? a na kazdom tom slenenom stvorceku ma by ta folia alebo cez cely senzor? ako vyzera ta tvoja? lebo ja mam tie sklicka na oboch stranach ale neviem ci na nich ma byt este daka folia? dnes som bol v tom autoskle urobil som na nych bu bu bu ze to dam na SOI a nasmu pravnikovy do firmi ak sa nemienia o tom bavit a hned bola ochota, zavolali dakemu znamemu do peugeotu a idu mi to pozret o 10.30, inac s tym servisom peugeot aj mne povedali ze ci nemam co robit ci sa nudim ked im len tak volam lebo nakoniec som povedal ze nechcem aby objednavali tu foliu lebo ze je draha-no ale berem to ze cadca Citovat
argoo Odesláno 10. srpen 2006 Odesláno 10. srpen 2006 Ta folia je na kazdom tom sklenenom stvorceku, ono to ani velmi nie je folia, je to cca 1x1 cm velke a hrube asi 2 mm, ak sa dobre pamatam, priesvitne, pomerne makke, ohybne, pripomina to silikon. - teda su dve rovnake. Citovat
chechet Odesláno 10. srpen 2006 Odesláno 10. srpen 2006 btw: kdyz pri zapnutem senzoru deste sviti zvenku svetylko ... ma svitit jedno nebo 2? si rikam, ze senzor ma 2 okenka tak mozna by mely svitit i 2 svetylka... sviti me pouze jedno. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.